Η νέα μπάντα του Γιώργου Καρανικόλα (The Last Drive, BLML) μόλις κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album της στην Sound Effect Records. Μία εντυπωσιακή δουλειά που θα συζητηθεί πολύ μέσα στους επόμενους μήνες, όπου ο ελληνικός στίχος συνδυάζεται με ένα ηχητικό κράμα ψυχεδέλειας, folk και kraut-rock!

Ήδη, η special έκδοση σε διάφανο βινύλιο εξαντλήθηκε, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του album (19/5)!

Οι Omega Ray θα πραγματοποιήσουν την πρώτη μεγάλη ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα στο επερχόμενο Release Athens 2017. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν στο line-up της 2ης ημέρας του φεστιβάλ (Παρασκευή 16/6), μαζί με τους Thievery Corporation, Archive, Kadebostany, Chinese Basement.

omega_ray_2017_05_001

Ακολουθούν όλες οι πληροφορίες για τους Omega Ray και το ντεμπούτο album τους :

Omega Ray (Ω-Ray), είναι το όνομα της καινούριας μπάντας του Γιώργου Καρανικόλα (The Last Drive, Blackmail, BLML, Drobs)! Στο ομώνυμο ντεμπούτο τους οι Omega Ray προτείνουν ένα τελείως δικό τους χαρμάνι που πατάει στην ψυχεδέλεια, τη folk και το kraut-rock για να υποστηρίξει τα γλυκόπικρα τραγούδια του Καρανικόλα, με ελληνικούς μάλιστα στίχους!

Οι Omega Ray είναι ένα γκρουπ που ξεκίνησε οργανικά, σαν μία jam-μπάντα, για να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο psych-rock όχημα υψηλών απαιτήσεων και εκλεκτικών συ- σχετισμών. Στον απόηχο των Amon Duul II, των πρώιμων Floyd και της Νεοϋορκέζικης σχολής των Velvets και των Television, ερωτοτροπούν με τη folk, τα spirituals και τα blues, δίνοντας ζωή σε ένα πολύ ιδιαίτερο ημίαιμο, προσι- τό, άμεσο και άκρως ποιητικό, όπως το ίδιο το rock ‘n’ roll.

Το «Omega Ray» κυκλοφορεί στις 19 Μαΐου από την Sound Effect Records σε βινύλιο και CD. Το CD περιλαμβάνει την «Αίτνα» στη λεγόμενη «witness version», με διάρκεια λίγο πάνω από τα 20 λεπτά! Θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις βινυλίου, σε μαύρο και πολύ περιορισμένο διαφανές βινύλιο για τους συλλέκτες, με εσώφυλλο με τους στίχους σε ελληνικά και αγγλικά και κουπόνι με download code για να κατεβάσετε το δίσκο σε ψηφιακό αρχείο, αλλά και δύο εκδόσεις CD με 8σέλιδο booklet με τους στίχους, ένα συμβατικό και ένα πολύ περιορισμένο συλλεκτικό, σε χειροποίητη χάρτινη συσκευασία, με ανάγλυφο logo.

Headlines :

• Η καινούρια μπάντα του Γιώργου Καρανικόλα (The Last Drive, Blackmail/BLML, Drobs).

• 5 τραγούδια μεγάλης διάρκειας με ελληνικό στίχο.

• Ο «Ξενιστής», επίκαιρος όσο ποτέ, μεταδίδεται ήδη από επιλεγμένες ραδιοφωνικές εκπομπές και είναι διαθέσιμος για streaming από τη σελίδα του γκρουπ στο bandcamp.

• Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και CD, σε 2 εκδόσεις στο κάθε format, από την Sound Effect Records (Yuri Gagarin, Automaton, Bazooka, Acid Baby Jesus, Agusa, Kikagaku Moyo).

• Οι Omega Ray θα εμφανιστούν στο Release Festival, στις 16 Ιουνίου, μαζί με τους Thievery Corporation και τους Archive.

Tracklist:

Ο Φάρος
Ξενιστής
Οξείδωση
Κυκλικός Χορός
Αίτνα

Οι Omega Ray με δικά τους λόγια:

Αράζοντας με 2 ακουστικές κιθάρες και κάποια σάπια μπόνγκος ξεχασμένα σε μία αποθήκη, ξεκινήσαμε ένα μεσημέρι να παίζουμε κ φτάσαμε ως αργά το βράδυ χωρίς να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας, αυτό ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε, το συγκεκριμένο. Κάτι που προδώσαμε εν μέρη στην ηχογράφηση αλλά όχι και στις ζωντανές εμφανίσεις.

Στη συνέχεια αρχίσαμε να μαζεύουμε διάφορα αντικείμενα θορύβου ενώ έπεσε στα χέρια μας (god bless Βαγγέλη & Χάρη) μια φθηνή Phonic μικροφωνική, τόσο πεθαμένη κ αποκαλυπτική για τον ήχο μας τον οποίο κ καθόρισε. Περνάμε λοιπόν τα πάντα από εκεί (κιθάρες, κρουστά, μεταλλόφωνο, φωνές) και δημιουργούμε ένα μοναδικό ηχητικό σύμπαν στο οποίο αισθανθήκαμε αμέσως τόσο άνετα και τέλεια ώστε δεν μας ενοχλούσε κάν αυτή η trashy απόκοσμη υδατογραφία, για την ακρίβεια αυτό ακριβώς γουστάραμε.

Οι πρόβες μας κράταγαν 8 ώρες. Στην πραγματικότητα κάθε κομμάτι κράταγε 8 ώρες κ κάθε πρόβα ήταν ένα κομμάτι, μας φαινόταν λίγο… και ακόμα μας φαίνεται. Με τον ίδιο ηχητικό εξοπλισμό (δηλαδή την phonic κ 2 ηχεία) και πάντα το ίδιο vibe, ξεκινήσαμε για τις πρώτες συναυλίες μας. Τέσσερα Live σε 4 ιδιαίτερα μέρη, μία παραλία στην Δονούσα, μία παραλία στην Αμοργό, κάτω από το Κάστρο της Αστυπάλαιας και ένα κλειστό οροπέδιο στην Κεφαλονιά και ήταν Super Cool, ο κόσμος μπήκε μέσα στον κόσμο μας και ξαφνικά είμαστε μπάντα.

Στις πρώτες πρόβες μετά την επιστροφή, κόλλησε και ο Κωστάκης με ένα τζέμπε, το πράγμα άνοιξε χωρίς όμως να αλλάξει η φύση του. Είμασταν εκεί και απλά θέλαμε να κάνουμε μία επιμήκυνση σε αυτό που παίζαμε. Η τύχη είναι μαζί σου μερικές φορές. Αποφασίσαμε να μπούμε στο στούντιο κ να γράψουμε το δίσκο ζωντανά σε 1 μέρα, και ήταν φίνα, εμείς και ο Άκης στην κονσόλα. 24 ώρες, extreme attitude και είμαστε οκ. Για την ιστορία, εμείς είμαστε: Γιώργος Καρανικόλας (κιθάρα / φωνή / πλήκτρα), Στέφανος Φλώτσιος (κιθάρα / Φωνή), Μόνο Κάκτος (κρουστά / φωνή / μεταλλόφωνο), Κώστας Λουκόπουλος (κρουστά / φωνή)”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here