Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Σ’ ένα μικρό χωριό της Γαλλίας, ζει η Belle (Emma Watson), η οποία λατρεύει το διάβασμα, τα νοερά ταξίδια μέσα από τα βιβλία, και λαχταρά να φύγει μακριά. Όταν ο πατέρας της, ο καλλιτέχνης και εφευρέτης Maurice (θαυμάσιος ο Kevin Kline), φυλακίζεται σ’ ένα μαγεμένο κάστρο από κάποιο παράξενο Τέρας (Dan Stevens), η Belle παίρνει τη θέση του για να τον ελευθερώσει και έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της.

beauty_beast_afisa_2017_03

Ο Bill Condon σκηνοθετεί την «Πεντάμορφη και το Τέρας» (“Beauty and the Beast”), η οποία αποτελεί remake της υπέροχης ομώνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney, που με τη σειρά της βασίζεται στο πασίγνωστο παραμύθι του Charles Perrault, μια ιστορία που μιλά με τρόπο μοναδικό για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Όσοι έχετε παρακολουθήσει το πρωτότυπο φιλμ του 1991, μην κάνετε το λάθος να προβείτε σε συγκρίσεις –εκείνη η «Πεντάμορφη» είναι απλώς αριστούργημα και, διόλου τυχαία, έγινε η πρώτη και μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του σινεμά, η οποία προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Και μάλιστα σε μια εποχή που τα animation σχεδιάζονταν ακόμη εξ ολοκλήρου στο χέρι, χωρίς τη βοήθεια υπολογιστή.

Η καινούργια εκδοχή διαθέτει εκπληκτική σκηνογραφία και ενδυματολογία, ενώ τα θαυμάσια τραγούδια του Alan Menken σε στίχους των Tim Rice και Howard Ashman, οι οποίοι μας δωρίζουν και 4 νέες τους δημιουργίες, κλέβουν ξανά την παράσταση και αποδεικνύονται διαχρονικά. Θα μου επιτρέψετε εδώ να σημειώσω ότι μπορεί να μην είμαι ιδιαιτέρως αντικειμενική σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη μουσική, καθώς, όταν είχα παρακολουθήσει για πρώτη φορά το υποτιτλισμένο animation στη μεγάλη οθόνη, είχα εντυπωσιαστεί σε τέτοιο βαθμό που είχα μάθει όλα τα τραγούδια απ’ έξω στα αγγλικά. Τα σιγοψιθύριζα και τώρα, το παραδέχομαι!

beauty_beast_2017_03

Το τελευταίο και μεγαλύτερο ατού της νέας «Πεντάμορφης» είναι οι σπουδαίοι ηθοποιοί που ερμηνεύουν τους μαγεμένους υπηρέτες στο κάστρο του Τέρατος (Ian McKellen, Ewan McGregor, Emma Thompson και Stanley Tucci, μεταξύ άλλων). Τί λείπει, κατά τη γνώμη μου, από το φιλμ; Χρειαζόταν περισσότερη ένταση. Ωστόσο, η κινηματογραφική ψυχαγωγία είναι εγγυημένη για μικρούς και μεγάλους (το φιλμ προβάλλεται και σε μεταγλωττισμένη εκδοχή), όπως και ορισμένες παραμυθένιες στιγμές. Έχουμε ανάγκη κάπου-κάπου, άλλωστε, και από μια δόση μαγείας στη ζωή μας, έτσι δεν είναι;

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood Entertainment, από την Πέμπτη, 16 Μαρτίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here