Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Στο νησί της Πάτμου, διασταυρώνονται με απρόβλεπτο τρόπο οι πορείες της ζωής τριών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν υποστεί –τουλάχιστον μια– μεγάλη προσωπική απώλεια. Πρόκειται για μία τραγουδίστρια της όπερας, τη Δάφνη (Angela Ismailos), τον ιερέα Teodrik (Shaun Benson) και τον ταυρομάχο Esteban (Erich Wildpret).

interlude_afisa_2017_04

Η Angela Ismailos, Ελληνίδα που μένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην «Πόλη της Σιωπής» (“Interlude, City of a Dead Woman”), μια ταινία που αποπειράται να αποδώσει με ποιητικό τρόπο τον ψυχισμό των κεντρικών χαρακτήρων. Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, το φιλμ επιτυγχάνει να συναντηθεί με την ποίηση μόνο στο εικαστικό κομμάτι του, χάρη στη θαυμάσια φωτογραφία και τη μουσική του. Κι ενώ τα πλάνα είναι όμορφα οπτικά, η μεγάλη αστοχία είναι το σενάριο, από το οποίο λείπει ουσιαστικά η συνοχή και η ένταση, ενώ θίγει και σημαντικά ζητήματα, όπως η πίστη, η αγάπη και ο έρωτας, με τρόπο μάλλον επιφανειακό.

interlude_2017_04

Οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών ωστόσο είναι καλές, ενώ στο έργο συμμετέχουν και έλληνες ηθοποιοί, όπως η Ρούλα Πατεράκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο αξέχαστος Γιάννης Βόγλης. Η μυστηριακή, κατανυκτική ατμόσφαιρα της Πάτμου, νομίζω πως μένει κι αυτή ουσιαστικά ανεκμετάλλευτη, αλλά η ομορφιά του ιερού αυτού νησιού λάμπει σε κάθε πλάνο. Πιστεύω, πάντως, ότι αυτός δεν είναι αρκετός λόγος για να παρακολουθήσει κάποιος αυτό το, καλών προθέσεων, αλλά τελικά μάλλον αδιάφορο «ιντερλούδιο»…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη StraDa Films, από την Πέμπτη, 6 Απριλίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here