2/5/2014
Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογράφηση: Σπύρος Σταυρόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Τρίτη 29 Απριλίου, λίγο μετά το μεσημέρι, βρεθήκαμε στο Loft του θεάτρου Badminton για να παρακολουθήσουμε την συνέντευξη τύπου για την παράσταση PRISCILLA – Η Βασίλισσα της Ερήμου. Ο κ. Μιχάλης Αδάμ μας καλωσόρισε ζεστά και μας παρουσίασε τους υπόλοιπους συντελεστές, μαζί με τους οποίους σε λίγο θα μας μιλούσε για την παράσταση, αλλά και όλους εκείνους που συμμετέχουν σ’αυτή την παραγωγή – πρόκληση για τα ελληνικά δεδομένα.

priscilla_event_2014_04_30

Δίπλα του κάθονταν ο Σταμάτης Πατρώνης, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη, ήταν υπεύθυνος για την απόδοση του κειμένου και όσων τραγουδιών κρίθηκε απαραίτητο, στα ελληνικά, ο Αλέξιος Πρίφτης, υπεύθυνος για την μουσική επιμέλεια της παράστασης, αλλά και τρία άτομα από την αγγλική παραγωγή του Priscilla. Ο Ian Oswald, ο οποίος συνεργάζεται στην ελληνική παραγωγή ως σύμβουλος, ενώ στο Λονδίνο συμμετέχει στον θίασο ως swing and dance captain, ο Matt Grounds ως σχεδιαστής ήχου (tour sound designer), αλλά και ο διευθυντής παραγωγής, Simon Holmes.

“Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να σας παρουσιάζουμε ένα από τα μεγαλύτερα μιούζικαλ των τελευταίων χρόνων, Priscilla – η βασίλισσα της ερήμου, το οποίο είναι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του 1994. Περιγράφει την ιστορία τριών φίλων, οι οποίοι είναι drag queen καλλιτέχνες και πηγαίνοντας στην επαρχία της Αυστραλίας, αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό, τη μισαλοδοξία και την μη ανοχη στην διαφορετικότητα, που συμβαίνει παντού σε όλο τον κόσμο. είπε ο κ. Αδάμ και συνέχισε μιλώντας για τους λόγους που είναι τόσο ξεχωριστή για τον ίδιο αυτή η παράσταση. Γνωρίζοντας την παραγωγή της από την αρχή, δεκαπέντε περίπου χρόνια πριν, ήταν ακόμη μεγαλύτερη η χαρά του για το ότι κατάφερε να την παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό. Επιπλεόν, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχει παρουσιαστεί όλα αυτά τα χρόνια στο θέατρο Badminton, το ιδιαίτερο με το μιούζικαλ αυτό, που δεν έχει ξαναγίνει, είναι το ότι έρχεται μια παραγωγή ολοκληρωμένη από το εξωτερικό και κουμπώνει με έλληνες συντελεστές. Από το Λονδίνο έρχονται τα πάντα, συντελεστές, κοστούμια, ακόμη και ο μηχανισμός του ringing για τις τρεις αιθέριες ντίβες – τραγουδίστριες.

priscilla_event_2014_04_26

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι υπόλοιποι που κάθονταν στο πάνελ, μιλώντας ο καθένας, τόσο για την παράσταση γενικά, αλλά και ειδικότερα για το κομμάτι στο οποίο ο καθένας συμμετέχει.

Ο Ian Oswald μας μίλησε για την δική του εμπειρία τα τελευταία χρόνια στο μιούζικαλ, το 2007 το είδε στην Αυστραλία και από το 2010 συμμετέχει σε αυτό σε πολλά μέρη στα οποία παρουσιάζεται. Το εντυπωσιακό για την παρουσίαση του στην Αθήνα,  όπως μας είπε, είναι ότι για πρώτη φορά, δύο χώρες συνεργάζονται στην ίδια παραγωγή. Επίσης, αυτό που του αρέσει στην ιστορία, είναι ότι δεν αφορά απλά τρεις άντρες οι οποίοι ντύνονται γυναίκες, αλλά μας μιλά για την αγάπη και την πατρότητα.

Ο Σταμάτης Πατρώνης μοιράστηκε μαζί μας λίγα λόγια για την ιστορία, για την πλοκή της, για τον τίτλο της παράστασης, που προέρχεται από το όνομα του λεωφορείου με το οποίο οι φίλοι ξεκινούν το ταξίδι τους, καθώς και για τα μηνύματα που περνά, όπως η αξία της οικογένειας, βιολογικής ή μη. Όσον αφορά στα τραγούδια, μεταφράστηκαν μόνο εκείνα που έπρεπε να βγάλουν συναίσθημα, ενώ τα υπόλοιπα διατηρήθηκαν στη γλώσσα που πρωτοερμηνεύτηκαν.

priscilla_event_2014_04_27

O Simon Holmes ασχολείται με την βρετανική παραγωγή, η δουλειά του εδώ είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι στο Λονδίνο, είναι όπως είπε χαρούμενος να συμμετέχει σε μια παραγωγή συνεργασίας σαν αυτή της Αθήνας, όπως και για το ότι βρήκε μια πολύ καλή ομάδα κι έτσι απλά η δουλειά του είναι να δείξει στους Έλληνες συντελεστές τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν στο Λονδίνο.

Ο Αλέξιος Πρίφτης μας μίλησε για το μεγάλο μουσικό στοίχημα της παράστασης, οι μεγάλες επιτυχίες που θα ακουστούν να δέσουν με την πλοκή, να έχουν θεατρικότητα,  αλλά ταυτόχρονα να μην χάσουν τα αρχικά τους pop ή rock στοιχεία. Αυτό που κατά τη γνώμη διαφοροποιεί την Priscilla από τα άλλα μιούζικαλ, είναι ότι η πλειοψηφία των τραγουδιών στηρίζεται στο ομαδικό τραγουδι. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι δεν τραγουδούν μόνο όσοι βρίσκονται στην σκηνή, αλλά και όσοι βρίσκονται πίσω από τη σκηνή, ακόμα και την ώρα που αλλάζουν κοστούμι ή μακιγιάζ.

Όπως μας είχε προετοιμάσει από την αρχή ο κ. Μιχάλης Αδάμ “Σας έχουμε μια έκπληξη, ένα catwalk, για να σας παρουσιάσουμε ένα μικρό δείγμα από τα 500 πολυβραβευμένα κοστούμια που έχουν έρθει από το Λονδίνο για την παραγωγή της Priscilla”!

priscilla_event_2014_04_08

Έτσι κι έγινε! Ο χώρος του Loft μεταμορφώθηκε σε πασαρέλα και οι πρωταγωνιστές της παράστασης εμφανίστηκαν, υπό τους ήχουν των μεγάλων επιτυχιών που θα ακουστούν και στην παράσταση. Κάπως έτσι η συνέντευξη τύπου έγινε …πάρτι!!

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Φωκά Ευαγγελινού. Στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Γιώργος Καπουτζίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος και Παναγιώτης Πετράκης. Μαζί τους ο  Παύλος Ορκόπουλος, η Ευαγγελία Μουμούρη και η Τάνια Τρύπη.

priscilla_event_2014_04_10

Τις αιθέριες ντίβες – τραγουδίστριες ενσαρκώνουν η Demy, η Μελίνα των Vegas και η Shaya. Τους παραπάνω συνοδεύει μια πολυμελής ομάδα ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών.

Την παράσταση θα απολαύσουμε από 6 Μαΐου στο θέατρο Badminton!

priscilla_event_2014_04_24

————————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη παρουσίαση!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here