Γράφει η Γωγώ Τσάκωνα
Φωτογραφίες:  Παυλίνα Πλουμπίδη

Μετά από μια πρώτη σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων η Σούλη Ανατολή, κατά κόσμον Ρένα Μόρφη, επιστρέφει  δυναμικά στην σκηνή του Σταυρού του Νότου για να «αποπλανήσει» ακόμα πιο πολλούς ακροατές και να τους μυήσει σε ένα σαγηνευτικό πάντρεμα Ανατολής και Δύσης.  Τις δύο προηγούμενες Τρίτες, η  «ζαργάνα του Παγασητικού» υποδέχθηκε το φιλόμουσο κοινό της Αθήνας, παρουσιάζοντας τόσο τα νέα της τραγούδια μέσα από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο όσο και διασκευασμένους ήχους με «Λάτιν φόντο».

souli_anatoli_morfi_rena_live_2017_03_002

Σε μια ατμοσφαιρική βραδιά,  η ταλαντούχα Ρένα Μόρφη μάγεψε με την φωνή της αλλά και ξεσήκωσε με την σκηνική της παρουσία όσους πήγαν να την απολαύσουν το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης, όπου ήμασταν κι εμείς παρόντες. Άκρως επικοινωνιακή και με μεγάλη δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού η front woman των Imam Baildi -μέσα από μια θεατράλ παρουσία- κράτησε αμείωτο το κέφι και την χορευτική διάθεση του κοινού.

Ο Κουβανέζικος ρυθμός φώλιασε περίτεχνα μέσα σε πολυαγαπημένα ελληνικά λαϊκά τραγούδια με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γλυκιά μυστηριακή και αισθαντική ατμόσφαιρα. Με μια απίστευτη λεπτότητα και ποιότητα, οι latin μελωδίες συνόδευσαν υπέροχα τραγούδια του Δήμου Μούτση ή του Απόστολου Καλδάρα, που έχουν σημαδέψει βαθιά την ελληνική μουσική ιστορία.


Υπέροχοι μουσικοί (Λάμπης Κουντουρόγιαννης, Ορέστης Μπενέκας, Δημήτρης Μπαλογιάννης, Carlos Menéndez, Άγγελος Πολυχρόνου) πειραματίζονται και δημιουργούν ήχους ενώνοντας πολιτισμούς και κουλτούρες λαών που έχουν σαν κοινή βάση το πάθος για την μουσική. Και φυσικά όλα αυτά δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν καλύπτονταν και αγκαλιάζονταν από την ιδιαίτερη και ξεχωριστή  φωνή της “Σούλης Ανατολή”, που αναδεικνύει μοναδικά τέτοιου είδους κομμάτια.

Η Σούλη Ανατολή (Ρένα Μόρφη) που όλοι ξεχωρίσαμε και θαυμάσαμε είτε στο πλευρό του Φ. Δεληβοριά, είτε μέσα από τους Imam Baildi (αλλά και αλλού), πήρε παράταση για μια ακόμη μέρα και έτσι μας περιμένει και αύριο Τρίτη 28/3 στη σκηνή του ΣτΝ  για να μας ταξιδέψει μουσικά μέχρι την Κούβα ή την Βραζιλία μέσα από τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε, σιγοτραγουδήσαμε και σιγοτραγουδάμε και σίγουρα δεν θα πάψουμε ποτέ να ακούμε…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here