Η Βικτωρία Ταγκούλη είναι γνωστή για τις αξιόλογες παραστάσεις που δίνει κάθε φορά που εμφανίζεται ζωντανά. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς μια και μαθήτευσε για χρόνια δίπλα στον Σταμάτη Κραουνάκη, συμμετέχοντας στην Σπείρα Σπείρα, σε μερικές από τις πιο σημαντικές δημιουργικές στιγμές της.

Αυτή την εποχή προετοιμάζει το επόμενο ολοκληρωμένο album της με τίτλο «Κουκίδα», στο οποίο συναντάται με αξιόλογους σύγχρονους δημιουργούς, που της εμπιστεύθηκαν τραγούδια τους. Ο Σταύρος Σιόλας, ο Στάθης Δρογώσης, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Χρίστος Θεοδώρου, ο Δημήτρης Μαραμής, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο Ζαχαρίας Καρούνης είναι μερικοί από τους συνθέτες που μελοποίησαν στίχους εξαιρετικών στιχουργών, όπως του Νίκου Μωραΐτη, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, του Σταύρου Σταύρου, του Μιχάλη Γελασάκη, του Χρήστου Κανελλόπουλου, του Βάσου Βενιζέλου, του Μίμη Φωτόπουλου αλλά και του μοναδικού Μάνου Ελευθερίου. Μαζί και ένα μελοποιημένο ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη.

tagkouli_2018_01_001

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018, με την επιμέλεια της παραγωγής και των ενορχηστρώσεων να αναλαμβάνει ο Χρίστος Θεοδώρου, με τον οποίο έχει συνεργαστεί σε άλλα τρία άλμπουμ στο παρελθόν.

Στα live της, τα τραγούδια αυτά θα έχουν σημαντική παρουσία δίπλα σε τολμηρές επιλογές τραγουδιών που κινούνται από τον ηλεκτρισμό των Ξύλινων Σπαθιών και του David Bowie, τον πληγωμένο ερωτισμό της Piaf, τον καημό του Μητροπάνου και του Βαμβακάρη αλλά και επιλογές από τον σκοτεινό κόσμο του Nick Cave και της αιθέριας Kate Bush. Οι εκπλήξεις στο ρεπερτόριο δεν σταματούν εδώ αλλά αποκαλύπτονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του live, αλλάζοντας σχήματα και εποχές χάρη στο κοινό αίσθημα που ενώνουν τόσο φαινομενικά διαφορετικά τραγούδια.

Στο άψογο αποτέλεσμα συμβάλλουν και ο εκλεκτοί μουσικοί που συνοδεύουν την Βικτωρία Ταγκούλη σε αυτό το συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.

Στην συναυλία θα συμμετέχουν οι συνθέτες Στάθης Δρογώσης, Χρίστος Θεοδώρου, Θέμης Καραμουρατίδης, Ζαχαρίας Καρούνης, Δημήτρης Μαραμής, Σταύρος Σιόλας, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ζωντανά τα νέα τραγούδια που έγραψαν για την Βικτωρία Ταγκούλη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Χρίστος Θεοδώρου – ενορχήστρωση, πιάνο
Γιώτης Παρασκευαΐδης – ηλεκτρική κιθάρα
Διονύσης Βερβιτσιώτης – βιολί
Αντώνης Αρβανίτης – κοντραμπάσο
Βαγγέλης Παρασκευαϊδης – κρουστά, βιμπράφωνο

Επιμέλεια ήχου: Γιάννης Δαμιανός

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs
Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα
Tηλ. κρατήσεων 2105222203

Τιμές εισιτηρίων:
13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί στο bar)
20 ευρώ (με ποτό, σε τραπέζι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here