Γράφει η Κατερίνα Γεωργίου

Όταν αποφασίζεις να δεις ταινία με την υπογραφή της Disney γνωρίζεις εκ των προτέρων πως πρόκειται να περάσεις ένα ευχάριστο ενενηντάλεπτο χωρίς πολλούς προβληματισμούς. Η καινούρια ταινία ακούει στο όνομα «Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day» ή ελληνιστί «Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται», περιέχει “εύπεπτα” νοήματα και ο τίτλος της προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει.

Βάζει το θεατή στο σπίτι μιας εξαμελούς οικογένειας Αμερικάνων για να παρακολουθήσει πόσες αναποδιές μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από το πρίσμα ενός 12χρονου αγοριού. Αμερικάνικα κινηματογραφικά στερεότυπα ξεχειλίζουν από παντού. Από τους Mac υπολογιστές και τα I-phones των πρωταγωνιστών, τους χορούς τελειόφοιτων στο σχολείο, το πάρτυ σε κήπο με παιδάκια και κροκόδειλους να συνυπάρχουν μέχρι και τις τρελές πορείες αυτοκινήτων στους δρόμους ενός ήσυχου προαστίου.

alexander_and_the_terrible_horrible_no_good_very_bad_day_poster_2014_10_002

Μια μέρα που ξεκινά ανάποδα, για να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο είναι πλέον καθημερινή ρουτίνα για τον Αλεξάντερ (Ed Oxenbould) και η αδιαφορία της οικογένειάς του για το προσωπικό του “δράμα” τον οδηγεί στο να τους ευχηθεί να ζήσουν μια μέρα σαν… τη δική του! Το κεράκι στην τούρτα την παραμονή των γενεθλίων του σβήνει και ο ερχομός της επόμενης μέρας έρχεται να εκπληρώσει την ευχή.. Μπαμπάς σε ρόλο μαμάς (Steve Carell), μητέρα καριερίστα (Jenifer Garner) και αδέρφια – έφηβοι σε απόγνωση (Dylan Minette & Kerris Dorsey) σε μια χλαπαταγή ατυχών στιγμών και μπερδεμάτων. Το τέλος βρίσκει την οικογένεια να ενώνει όση θετική ενέργεια και καλή διάθεση έχει απομείνει και να ξορκίζει το κακό ώστε να έχουμε και το πολυπόθητο και αναμενόμενο happy end που ταιριάζει στην αισθητική ενός τέτοιου φιλμ.

alexander_and_the_terrible_horrible_no_good_very_bad_day_2014_10_001

Για επιδόρπιο το ηθικό δίδαγμα: Πρώτον, οι απαίσιες μέρες είναι απαραίτητες ώστε να εκτιμώνται οι πραγματικά καλές και δεύτερον, οι κακοτυχίες τις οποίες έρχεται να αντιμετωπίσει μια οικογένεια και το δέσιμό της μετά απ’ αυτές είναι ποσά ανάλογα. Με άλλα λόγια, ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!

Αν είστε κοντά σε κινηματογράφο και σας περισσεύουν 81 λεπτά …και λίγα ευρώ μπορείτε να δείτε το «Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day».

Σκηνοθεσία: Miguel Arteta
Πρωταγωνιστούν: Steve Carell, Jennifer Garner, Ed Oxenbould

Επίσημη πρεμιέρα στους Ελληνικούς κινηματογράφους: Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

——————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here