Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος

Βλέπω Bruce Willis, πρωτοποριακό και συμπαθητικό το σενάριο και οι ηθοποιοί που το πλαισιώνουν, αλλά μια… κατακραυγή αρνητικών σχολίων απ’ όσους έκαναν λέει το λάθος να τη δουν. Δεν μπορεί, κάτι θετικό θα έχει η ταινία και είπα να τη δω. Έτσι από περιέργεια. Και ο τίτλος πιασάρικος… Μπα, θα είναι τίποτα άσχετοι αυτοί που με αποθάρρυναν. Ή μήπως όχι; Ο σκηνοθέτης Brian O Miller, μαζί με τους σεναριογράφους Andre Fabrizio, Jeremy Passmore, παίζουν μπάλα στην ενδιαφέρουσα ζώνη των ρομπότ και της κλωνοποίησης, δημιουργώντας το απόλυτο ξενοδοχείο- όνειρο για τον κάθε άνθρωπο : το Vice.

vice_2015_05_001

Εκεί τα πάντα επιτρέπονται, πρόκειται για έναν ουτοπικό παράδεισο, χωρίς νόμους, όπου κάθε σου επιθυμία γίνεται πραγματικότητα. Αυτό προσπαθεί να διαφυλάξει και ο Τζούλιαν Μάικλς, υπεύθυνος του Vice, που το έχει ντύσει κυριολεκτικά με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς όλα τα μέλη του προσωπικού είναι ρομπότ προγραμματισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν μεν ανθρώπινα συναισθήματα, αλλά να υπακούν μηχανικά στις πιο ακόλαστες ανθρώπινες επιθυμίες . Εκτός από ένα: η Κέλι καταφέρνει να ξεφύγει από την συνεχή νάρκωση της και εγκαταλείπει το Vice, ψάχνοντας καταφύγιο. Μέσα σε όλα αυτά και ένας αστυνομικός. Ο Ρόι Τεντένσκι προσπαθεί να κλείσει αυτό το ξενοδοχείο, παρά τις όποιες αντιρρήσεις των ανωτέρων του, φθάνοντας μέχρι τα άκρα, χωρίς να σκέφτεται ότι κινδυνεύει η ζωή του. Ποιος θα βγει νικητής από αυτό το παιχνίδι καταδίωξης και ποια θα είναι η τύχη του κάθε ήρωα;

Ο Bruce Willis με το brutal υφάκι του κακού αφεντικού καταφέρνει να σταθεί αξιοπρεπώς στον ρόλο του, προσπαθώντας να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Δίχως όμως επιτυχία. Δεν πείθει στο ρόλο του σκληρού μπάτσου ο Thomas Jane, που δεν το κρύβω με συγκίνησε όταν μοίραζε κλωτσιές αλλά μέχρι εκεί. Όσο για την Ambyr Childers, ναι μεν ο ρόλος της ήταν κάπως απαιτητικός αλλά αυτό που σου απέπνεε ήταν μια ψυχρότητα και μια αδιαφορία. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η ταινία δεν είναι κακή, το αντίθετο. Και ωραίο σενάριο και δράση, έχει αυτά που θέλεις να δεις . Αλλά είναι πολύ πρόχειρη, και αυτό σε κάνει να ξενερώνεις( όπως συνέβη και με όσους την είδαν πιστεύω). Στο σπιτάκι με καλή παρέα είναι μια χαρά επιλογή!

Τώρα αν κάποιος θέλει να πάει στους κινηματογράφους, η πρεμιέρα της ταινίας είναι στις 7/5 από την SPENTZOS.

Σκηνοθεσία : Brian O Miller
Σενάριο : Andre Fabrizio, Jeremy Passmore
Ηθοποιοί : Bruce Willis (Julian), Ambyr Childers ( Kelly) , Thomas Jane ( Roy) , Bryan Greenberg ( Evan), Johnathon Schaech ( Chris)

—————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here