Γράφει η Γιώτα Πριόνα

Δύστροπη, απομονωμένη, ιδιόρρυθμη. Είναι η Claire Bennett και παρακάτω θα διαβάσετε την ιστορία της, με όλα της τα ψεγάδια. Μια γυναίκα, σημαδεμένη από ουλές και μνήμες, που χαράζονται βαθύτερα από τα πιο επώδυνα τραύματα. Η Jennifer Aniston  πρωταγωνιστεί στην ταινία «CAKE» του Daniel Barnz και αποδεικνύει πως το δράμα της ταιριάζει εξίσου με την κωμωδία.

cake_cinema_2015_02_001

Η Claire Bennett πάσχει από χρόνιους πόνους. Το σώμα της είναι σημαδεμένο από ουλές που της προξένησε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Απόμακρη και μοναχική, ζει στο σπίτι της στα προάστια, με μοναδική συντροφιά την οικιακή της βοηθό, Silvana. Καταφεύγει σε παυσίπονα και ηρεμιστικά, αρνείται πεισματικά να ζήσει, αγνοεί τις εντολές των γιατρών, σνομπάρει την ομάδα υποστήριξης στην οποία συμμετέχει, χάνει κάθε επαφή με την πραγματικότητα γύρω της. Καθοριστική στιγμή στην ταινία και την πλοκή, η αυτοκτονία μιας γυναίκας, της Nina, που συμμετείχε στην ίδια ομάδα υποστήριξης με την Claire. Η αυτοκτονία της  θα στοιχειώσει την πρωταγωνίστρια, που, εμμονικά πλέον, την βλέπει παντού μπροστά της.

Προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο της εμμονής της με την Nina, η Clair σπεύδει στο σπίτι της. Ο Roy, σύζυγος της Nina, γίνεται τελικά το αποκούμπι της Claire, ενώ η μεταξύ τους φιλική σχέση μετατρέπεται σε καταφύγιο και για τον ίδιο. Μαζί προσπαθούν σταδιακά και ανεπιτυχώς να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καθώς η ταινία φτάνει στο τέλος της, ο θεατής έχει πια πειστεί πως δεν πρόκειται να συναντήσει το κλασικό happy end. Όσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η ζωή, ωστόσο, άλλο τόσο μπορεί να γίνει και μια ταινία. Στην προκειμένη περίπτωση, η επιβεβαίωση πως η ελπίδα ζει και σιγοφέγγει έρχεται στην τελευταία σκηνή…

cake_cinema_2015_02_002

Πρόκειται ίσως για την χαρακτηριστικότερη ταινία της Aniston, ίσως και την καλύτερη ερμηνεία της. Δικαιολογημένα, θα έλεγε κανείς, εφόσον έως τώρα  μετρά στο ενεργητικό της αρκετές συμπαθητικές κοινωνικές κομεντί, χωρίς καμιά να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Ετούτη εδώ, ωστόσο, διαφέρει για τους εξής λόγους. Αφενός μεν γιατί τολμά να τσαλακώσει το μέχρι σήμερα ατσαλάκωτο προφίλ της και να ξεπεράσει το –κατά τα άλλα συμπαθητικό- τρίπτυχο της όμορφης, γλυκιάς γαλανομάτας. Αφετέρου γιατί αποδεικνύει πως υποκριτικά μπορεί να σταθεί σε διαφόρων ειδών εγχειρήματα. Το Cake και οι θετικές κριτικές που απέσπασε για την ερμηνεία της, παράλληλα με την υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, αποτελούν , καταπώς φαίνεται, ισχυρό κίνητρο για την στροφή της σε «απαιτητικότερα» μονοπάτια. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ευχάριστη αυτή αλλαγή της Jennifer Aniston  αντισταθμίζει την μέτρια πλοκή και τις υπόλοιπες χλιαρές ερμηνείες.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας είναι την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου από την Odeon.

—————

Σκηνοθεσία: Daniel Barnz
Σενάριο: Patrick Tobin
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Aniston, Adriana Barazza, Anna Kendrick

Διάρκεια: 102′

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here