Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Και στην περίπτωση του The Drop (στα ελληνικά «Η Συγκάλυψη») ισχύει απόλυτα. Και μόνο η αφίσα της ταινίας σε καλύπτει και σε ωθεί να την δεις, χωρίς να μπεις σε διαδικασίες να ελέγξεις τους ηθοποιούς, το δίλεπτο τρέιλερ, σκηνοθέτη… Λεπτομέρειες!( που λέει ο λόγος τώρα). Γιατί όταν βλέπεις ότι ο πρωταγωνιστής είναι ο Tom Hardy, πρέπει να είσαι λιγάκι τρελός για να την χάσεις. Ο βραβευμένος για το έργο «Bullhead» Michael RRoskam και ο Denis Lehane, υπογράφουν ένα δράμα όνειρο για τους λάτρεις των mobster ταινιών, όπου η συγκάλυψη και οι σχέσεις εξουσίας των γκάνγκστερ έναντι απλών πολιτών κλέβει την παράσταση. Εκεί όπου τα πάντα είναι πιθανό και απίθανο να συμβούν.

the_drop_cinema_2014_11

Ο Μπομπ Σαγκινόφσκι δουλεύει ως bartender μαζί με τον ξάδελφο Μάρβ. Η δουλειά τους όμως δεν σταματά στο σερβίρισμα του ποτού. Το μπαρ λειτουργεί και ως κάλυψή για την διακίνηση χρημάτων με Τσετσενούς μαφιόζους. Η ληστεία που γίνεται στο μαγαζί φέρνει σε μπελάδες Μπόμπ και Μάρβ, που απειλούνται από τον Τσόβκα και την συμμορία του. Μέσα στις δύσκολες νύχτες, ένα σκυλί, ο Ρόκο, αποτελεί το σημείο τομής (όχι και το μοναδικό) για τον Μπόμπ και την Νάντια και τις μόνες στιγμές χαλάρωσης του Μπόμπ. Ο κίνδυνος όμως συνεχώς καραδοκεί και ο Μπόμπ καλείται να αντιμετωπίσει τον διαστροφικό Έρικ Νιντς, που κατηγορείται για φόνο. Οι ζωές όλων κρέμονται σε μια κλωστή και εξαρτώνται από το χρήμα. Και είναι άγνωστο ποιος θα φανεί δυνατός στο τέλος και ποιος θα λυγίσει.

the_drop_cinema_2014_11_

H υποκριτική των Tom Hardy και James Gandolfini ανεβάζει επίπεδα την ταινία. Ο λιγομίλητος, ήρεμος, ήπιων τόνων και ευγενικός με όλους Μπόμπ αλλάζει σε ένα στυγνό, σκληρό άνθρωπο που δεν θα διστάσει να φτάσει στα άκρα για να προστατέψει τον εαυτό του και όσους αγαπά. Βρίσκει όμως ξανά την ηρεμία του όταν έχει στα χέρια του τον Rocco. Ο σκεπτικισμός του Gandolfini, ο αινιγματικός του χαρακτήρας και η εχεμύθειά του αποτυπώνεται στο πρόσωπο ενός ιδιοκτήτη, που λέει λίγα, κρύβει πολλά και ξέρει ακόμα περισσότερα. Η υπόθεση; Κλασσική και κάπως υποτονική, με την δομή να «χάνει» σε ορισμένα σημεία. Το πρόσημο πάντως είναι θετικό και αξίζει να είστε στη πρεμιέρα της (6 Νοεμβρίου από την ODEON).

the_drop_cinema_2014_11__

Σκηνοθεσία : Michael R. Roskam
Σενάριο : Denis Lehane
Ηθοποιοί : Tom Hardy (Bob), Noomi Rapace (Nadia), James Gandolfini (Cousin Marv), Matthias Schoenaerts (Eric Deeds), John Ortiz (Detective Torres), Elizabeth Rodriguez (Detective Romsey), Michael Aronov (Chovka)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here