Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογραφίες: Εύα Κοβιού

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Καραγκιόζης με τους String Demons και την Κατερίνα Στανίση; Κι αν για τους String Demons οι μουσικές σκηνές είναι ο …φυσικός τους χώρος, δεν ισχύει το ίδιο ούτε για τον παραδοσιακό Καραγκιόζη ούτε, πολύ περισσότερο, για την βασίλισσα της πίστας Κατερίνα Στανίση!

Με τις σκέψεις αυτές αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε την καραγκιοζο-μουσική παράσταση “Οι πεντάμορφοι και το κέρας” που ανεβαίνει στο ΙΛΙΟΝ Plus. Η γνώση για την πορεία κάθε ενός από τους συμμετέχοντες, κέντρισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον μας, συνεπώς δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε μια τέτοια συνεργασία.

stanisi_live_2017_03_10 (2)

Το παραμύθι εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Ελλάδα. Ο Καραγκιόζης ψάχνει για την ορχήστρα του, αλλά βρίσκει τους String Demons. Η συμφωνία κλείνει και η ιστορία ξεκινάει με πρωταγωνιστές τον Καραγκιόζη και τον Χατζατζάρη. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που κυκλοφορεί η φήμη ότι η Αγλαΐα και η Ευτέρπη, οι σύζυγοι των δύο πρωταγωνιστών, τους τα …φοράνε.


Οι κεροσφόροι, αποφασίζουν να παρακολουθήσουν τις γυναίκες τους για να διαπιστώσουν την αλήθεια των φημών. Προφασιζόμενοι ότι φεύγουν σε περιοδεία με τους String Demons και την Κατερίνα Στανίση, κρύβονται και βλέπουν να συμβαίνουν τα απίστευτα. Είναι όντως άπιστες; Τι συμβαίνει στην καλύβα του Καραγκιόζη; Το τέλος δεν θα σας το αποκαλύψουμε.  Μην τα θέλετε όλα στο πιάτο.

Η παράσταση διατηρεί στο ακέραιο τον παραδοσιακό καραγκιόζη. Οι μουσικές των String Demons κυριαρχούν στις εισαγωγές των πρωταγωνιστών του θεάτρου σκιών, αλλού με τις γνωστές μελωδίες, αλλού με νέες ιδέες, από το θέμα του ροζ πάνθηρα μέχρι …Lady Gaga.

stanisi_live_2017_03_10 (5)

Οι ατάκες του έργου, κομμένες και ραμμένες ως εισαγωγές στα τραγούδια με τα οποία η Κατερίνα Στανίση καθιερώθηκε στις πίστες. Κάθε ατάκα και μια επιτυχία. Και όλα αυτά, διασκευασμένα για βιολί και τσέλο, με τους μουσικούς να αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση ότι το όνομά τους κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

Και, φυσικά, με το διαδραστικό στοιχείο και την συμμετοχή του κοινού να είναι ενεργή σε όλη την παράσταση και όχι μόνο στην …συνοδεία της Κατερίνας Στανίση.

stanisi_live_2017_03_10 (4)

Ο Ηλίας Καρελλάς, γνωστός για την προσθήκη του θεάτρου σκιών στις παιδικές παραστάσεις που ανεβάζει, όχι μόνο πέτυχε σε ένα “πείραμα” που φάνταζε σχεδόν αδύνατο στο πρώτο του άκουσμα, αλλά κατάφερε να ταιριάξει τα …αταίριαστα και να δημιουργήσει μια παράσταση που σκόρπισε απλόχερα γέλιο και κέφι.

Η παικτική δεινότητα των String Demons, του Κωνσταντίνου και της Λυδίας Μπουντούνη δηλαδή, οι διασκευές τους, ακόμα και η συμμετοχή τους στους διαλόγους, ήταν για μια ακόμα φορά μοναδικά. Έδωσαν άλλη διάσταση στο “παραδοσιακό” θέατρο σκιών.

stanisi_live_2017_03_10 (7)

Η Κατερίνα Στανίση, έδειξε ότι παραμένει σταθερή αξία στη νύχτα και το γεγονός ότι δεν υπήρχε πίστα, δεν την εμπόδισε να “συνομιλήσει” με το κοινό, να χορέψει, να αστειευτεί. Μπριόζα και κεφάτη, κολύμπησε μια χαρά σε …άγνωστα γι’ αυτήν νερά.

Εν κατακλείδι, η παράσταση ήταν εξαιρετική. Η μεταφορά της παράδοσης στο σήμερα, οι μοναδικοί String Demons, η Κατερίνα Στανίση, η πρωτοτυπία του θέματος της παράστασης, δημιούργησαν μια πολύ ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα που απόλαυσαν όλοι οι θεατές.

Κι επειδή είδαμε να κλείνουν τραπέζια επί τόπου για την επόμενη Παρασκευή, τρέξτε να προλάβετε!!!

 

** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here