INTERVIEWS
Το Music Corner συναντά ξένους καλλιτέχνες
και ξενόγλωσσα ελληνικά groups!

—————————————-

BEDROOM MONKEES

Συνέντευξη στον Νίκο Παπανικολάου
Music Corner – 11/3/2011

Τους πέτυχα τυχαία είναι η αλήθεια. Λίγο πιο παλιά όταν έψαχνα πληροφορίες για μία άλλη μπάντα. Και για να περάσει η ώρα άρχισα να ακούω τα κομμάτια τους και μπορώ να πω πως μου άρεσαν πολύ! Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι δεν τους έχετε ακούσει και με το δίκιο σας. Εδώ δεν ακούγονται πολύ γνωστότερες μπάντες. Κι εγώ ακόμα μαθαίνω και όσο μαθαίνω το μοιράζομαι μαζί σας… Έτσι και με τους Bedroom Monkees που μας χάρισαν μία απολαυστική συνέντευξη!

Music Corner: Bedroom Monkees. Πολύ ιδιαίτερο όνομα νομίζω. Γιατί όμως Monkees και όχι Monkeys; Σημαίνει κάτι;
Bedroom Monkees: Όχι, ήταν ένα λάθος. Βασικά όλο το κομμάτι ήταν ένα λάθος! Ήταν ένα αστείο που έκανα στην κοπέλα μου εκείνη την εποχή. Είπα πως είσαι μία αληθινή μαϊμού του κρεβατιού (Bedroom Monkey) αφού είχε κοιμηθεί έως τις 4 το απόγευμα. Έτσι ξεκίνησα να γράφω ένα τραγούδι και είχα πολύ όρεξη όταν το ηχογραφούσα, όταν ήταν ακόμα demo. Όταν το άκουσα το επόμενο πρωί συνειδητοποίησα πως ήταν αρκετά καλό, τόσο το κομμάτι όσο και το όνομα για τη μπάντα!

Music Corner: Πείτε μου μερικά πράγματα σχετικά με τον τελευταίο σας δίσκο…
Bedroom Monkees: Ήταν μία εξαιρετική ηχογράφηση με τους Jos, Henk, Peter και Nels. O Elke ήρθε στη μπάντα αργότερα και προσπαθήσαμε να βρούμε τον σωστό ήχο για τα κομμάτια. Δεν ήμασταν μπάντα αλλά προσλαμβανόμενοι μουσικοί. Αλλά ανακαλύψαμε το εξής όταν κάναμε πρόβες: «Μπορούμε να γίνουμε μπάντα» κι έτσι γίναμε!

Music Corner: Κοιτώντας πίσω στις δουλειές, υπάρχει κάποια από αυτές που δε σας αρέσει ή που θα την κάνατε διαφορετική σήμερα;
Bedroom Monkees: Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ φασαρία με τα τραγούδια, τον ρυθμό ακόμα και τους στίχους. Θέλω να κάνω μία ηχογράφηση της οποίας ο ήχος να θυμίζει ροκ του ’50. Θέλω να κάνω ένα ψυχεδελικό άλμπουμ στο μέλλον και ένα κλασικό επίσης. Βλέπεις, ένας μουσικός δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος. Πάντα είναι πεινασμένος για τον τέλειο ήχο…

Music Corner: Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
Bedroom Monkees: Ω, ο Dylan εννοείται! Οι Beatles, o Hendrix, o Elvis, o Burt Bacharach, οι Beach Boys, o Otis Redding, o Rachmaninov, παλιά ρωσικά folk τραγούδια και ο …Θεοδωράκης!

Music Corner: Αν δεν είχατε ασχοληθεί με τη μουσική με τι θα είχατε ασχοληθεί;
Bedroom Monkees: Γητευτής αλόγων; Ή βοσκός; Υπάρχουν ακόμα πρόβατα εκεί έξω;

Music Corner: Αν κάποιος ξεκινούσε σήμερα μία μουσική καριέρα, τι θα τον συμβουλεύατε;
Bedroom Monkees: Να μην το κάνει. Μην γίνει ποτέ αυτό το πράγμα που ονομάζεται ποπ είδωλο!

Music Corner: Ποια θα ήταν η συνεργασία των ονείρων σας και γιατί;
Bedroom Monkees: Εύχομαι να μπορούσα να …κοιμηθώ με μία ξανθιά και να ξυπνήσω με μία μελαχρινή!

Music Corner: Ο τραγουδιστής κάνει το κομμάτι να ακούγεται καλό ή το αντίθετο;
Bedroom Monkees: Άκου τον Elvis. Μπορεί να κάνει ένα κομμάτι καλύτερο αλλά δεν ταιριάζει κάθε κομμάτι στον τραγουδιστή. Ο Elvis τραγούδησε το «You’ve lost that loving feeling» αλλά δεν ήταν τόσο καλό όσο η εκτέλεση των Rightheous Brothers…

Music Corner: Αν θα μπορούσατε να αλλάξετε τρία πράγματα στον κόσμο, ποια θα ήταν αυτά;
Bedroom Monkees: Αν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι, αυτό θα ήταν κάτι σημαντικό. Όχι, ο κόσμος δεν αλλάζει ποτέ επειδή το θες, θα αλλάξει επειδή είναι ώρα να αλλάξει. Αυτό συμβαίνει τόσο στον έρωτα όσο και στον πόλεμο.

Music Corner: Αν μπορούσατε να επιλέξετε μία συγκεκριμένη εποχή για να ζήσετε, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;
Bedroom Monkees: Αυτή η εποχή που ζούμε τώρα είναι μία χαρά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here