Συνεχίζοντας για 4η βδομάδα τα Jazz Wednesdays στο ΙΛΙΟΝ Plus, η Φένια Χρήστου με το κουαρτέτο της και καλεσμένο τον σολίστα Νίκο Τουλιάτο στα κρουστα, θα μας χαρίσουν μία  μουσική παράσταση την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, αφιερωμένη στα πάθη του ανθρώπου, στις ακραίες του εκφράσεις, στον έρωτα… Ολοκληρωμένες συνθέσεις της ίδιας της δημιουργού πρωταγωνιστούν, καθώς και ιδιαίτερες διασκευές από την wolrd και την ελληνική σκηνή, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα σε μία θύελλα φωνητικών αυτοσχεδιασμών.

Η Φένια Χρήστου σε συνεργασία με τον Νίκο Τουλιάτο και τρεις εξαιρετικές μουσικές προσωπικότητες πειραματίζεται, προσαρμόζοντας στον προσωπικό της ήχο μία ποικιλία από εποχές και μουσικές ατμόσφαιρες  με αναφορές στην κλασική δυτική κουλτούρα  και τον αυτοσχεδιασμό…

Φένια Χρήστου: πιάνο – τραγούδι
Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος: πλήκτρα / πιάνο / ακορντεόν
Χάρης Κωνσταντόπουλος: κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο
Σταύρος Παργινός: τσέλο
Νίκος Τουλιάτος: κρουστά

feniaxristou_live_2015_4_014

Η Φένια Χρήστου είναι μουσικός, τραγουδίστρια, συνθέτις και δημιουργός. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Με υποτροφία του Ωδείου Αθηνών σπουδάζει στην τάξη της φυγής (fugue,) δίπλα στον διακεκριμένο συνθέτη Νίκο Ξανθούλη ενώ παράλληλα μελετά κλασικό τραγούδι κοντά στον καταξιωμένο βαθύφωνο Τάσο Αποστόλου.

Μία σημαντική στιγμή στην καριέρα της είναι το Α’ Βραβείο σύνθεσης τραγουδιού 201,4 που έλαβε χώρα στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με το έργο “Μοίρα μου και πεπρωμένο” σε στίχους / μουσική / ενορχήστρωση και ερμηνεία της ίδιας. Την κριτική επιτροπή διετέλεσαν διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, με επικεφαλής τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το ίδιο διάστημα κυκλοφορεί από την δισκογραφική ΧΑΡΤΗΣ το πρώτο cd-single της, που περιέχει δύο τραγούδια και φέρει τον τίτλο ”Σήμερα φεύγεις”.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως ενορχηστρωτής, συνθέτις θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς και ως εκπαιδευτικός της μουσικής.

 «Jazz – World Wednesdays»
Στον νέο χώρο του Ilion Plus  δημιουργήσαμε μια ζεστή σκηνή με μουσικές του κόσμου, κάθε Τετάρτη, με έναρξη στις 11 Νοεμβρίου. Ο Γιώργος Ψυχογιός με τον Andre Maia, ο Γιώργος Κοντραφούρης, οι Altribe ήταν μαζί μας κάθε βδομάδα με μουσικές του κόσμου, σε jazz μονοπάτια και αφιερώματα σε σημαντικές μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και συνεχίζουμε!

Κάθε Τετάρτη στο Ilion Plus
Κοδριγκτώνος και Πατησίων
Είσοδος: 12 euro με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 21:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here