Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Η Dorothea (Annette Bening) μεγαλώνει τον 15χρονο γιο της, Jamie (Lucas Jade Zumann), στη Santa Barbara του 1979. Στις ζωές τους εμπλέκονται η Julie (Elle Fanning), με την οποία είναι ερωτευμένος ο νεαρός, αλλά και οι δύο συγκάτοικοί τους στο σπίτι, η φωτογράφος Abbie (Greta Gerwig) και ο πολυτεχνίτης William (Billy Crudup).

20th_century_women_afisa_2017_03

Ο Mike Mills γράφει και σκηνοθετεί τις «Καταπληκτικές Γυναίκες» (“20th Century Women”). Η υποψήφια για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου ταινία σκιαγραφεί με ιδιαίτερο τρόπο τις ευαίσθητες ισορροπίες στις οικογενειακές σχέσεις, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τη διάδραση γονιών και παιδιών. Ο δημιουργός της επιλέγει να κάνει μια διαδρομή στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η οποία διαθέτει λογοτεχνικές, ιστορικές, μουσικές, φιλοσοφικές και φωτογραφικές αναφορές που κάνουν συχνά το φιλμ να θυμίζει ντοκιμαντέρ –κάτι ανάμεσα σε φεμινιστικό μανιφέστο και ύμνο στην punk κουλτούρα.

20th_century_women_2017_03

Οι ερμηνείες από όλο το καστ είναι πολύ καλές και, παρά το γεγονός ότι το έργο συνολικά δεν με ικανοποίησε, η δύναμή του εστιάζεται στην αμεσότητα με την οποία αναδεικνύει πόσο περίπλοκος και δύσκολος είναι ο δρόμος της ενηλικίωσης, σε κάθε εποχή. Όχι μόνο για τους εφήβους, αλλά και για τους μεγάλους, οι οποίοι καλούνται να βρουν τρόπους να γίνουν καλύτεροι και σοφότεροι, καθώς ωριμάζουν… Κάτι που αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά απλό ζητούμενο.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood Entertainment, από την Πέμπτη, 9 Μαρτίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here