ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Incense (12/2010)

Η Incense, η νέα ετικέτα του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη όπου, απεγκλωβίζοντας τη δημιουργικότητα από ταμπέλες και χαρακτηρισμούς, θα φιλοξενούνται μουσικές παραγωγές δίνοντας βήμα και σε αυτή τη μορφή του «λόγου», ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου ΕΡ της Katrin The Trill με τίτλο ‘Earth is calling us’ σε στίχους και μουσική της ίδιας της ερμηνεύτριας.

H Katrin είναι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο στο κοινό της εγχώριας alternative/indie rock σκηνής. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ξεχώρισε με τις εμφανίσεις της κερδίζοντας ένα πολύ πιστό ακροατήριο καθώς, με βασικά συστατικά την εξαιρετική ερμηνεία και τη δυναμική σκηνική παρουσία, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ (Coca Cola Soundwave, Festival Against Racism, European Music Day, θέατρο Βράχων, Terra Vibe, Gagarin 205, Bios, Iανός κ.ά.) με σημαντικότερες στιγμές τα support στους Manic Street Preachers, τον Greg Dulli και τους Electrelane.

Το EP περιέχει 5 κομμάτια με αγγλικό στίχο, που υποστηρίζονται από την προσωπική μουσική προσέγγιση της Katrin και με αμεσότητα μιλούν για όλα όσα αισθανόμαστε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας: αγανάκτηση, έρωτα, ενοχές, αγάπη, απόρριψη, φόβο, ευαισθητοποίηση… Χαοτικές κιθάρες, δυνατά ντραμς και μελωδικά μπάσα πλαισιώνουν τη φωνή που κρατά τον πρωτεύοντα ρόλο: δουλεμένη όσο και εκφραστική, βγάζει όλο το συναίσθημα της ερμηνείας στηρίζοντας εξίσου καλά το στιχουργικό και το μελωδικό μέρος.

Το τραγούδι ‘Earth is calling us’, που δίνει τον τίτλο σε αυτήν τη δισκογραφική δουλειά, είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έκανε η Katrin τους τελευταίους 18 μήνες με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα καταστροφής του περιβάλλοντος. Έτσι θα διαθέσει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις και συγκεκριμένα όλα τα έσοδα που προκύπτουν από τα πνευματικά της δικαιώματα στην αναδάσωση κατεστραμμένων από πυρκαγιές περιοχών της Ελλάδας.

Η ηχογράφηση έγινε στην Αθήνα (Home Studio Ltd) και στην Πάτρα (NoiseBox Studio) ενώ τη μουσική παραγωγή υπογράφει ο Διονύσης Μπάστας “Sak”.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου – nikos_papanikolaou@musiccorner.gr

Εξαρχής, όταν έλαβα τον δίσκο της Katrin The Thrill, μου φάνηκε πολύ πρωτότυπος ο τίτλος του, «Earth Is Calling Us». Το θέμα του περιβάλλοντος και της Γης είναι ένα θέμα φλέγον αλλά ταυτόχρονα κι ένα θέμα που δεν απασχολεί όσο πρέπει τους μουσικούς, ιδίως τους εγχώριους, γιατί έξω υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση.

Η Katrin The Trill ντεμπουτάρει στη δισκογραφία μέσα από αυτό το EP. Και λέω στη δισκογραφία γιατί όσοι ξέρουν από εγχώρια indie μουσική, το όνομα αυτό είναι ήδη γνωστό καθώς μετράει τέσσερα χρόνια στα μουσικά δρώμενα έχοντας κάνει πολύ αξιόλογες εμφανίσεις δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα με χαρακτηριστικότερο αυτό των Manic Street Preachers. Ο δίσκος, περιέχει πέντε τραγούδια, όλα σε στίχους και μουσική της ίδιας της ερμηνεύτριας.

Το πρώτο κομμάτι του δίσκου είναι το «You Make Wanna Die». Κομμάτι που ξεκινάει με πολύ δυνατές κιθάρες που συνοδεύουν ιδανικά την εξαιρετική φωνή της Katrin. Με ρυθμούς που ξεσηκώνουν μας μιλάει για την απόρριψη. Οι στίχοι πάρα πολύ εκφραστικοί και άμεσοι ενώ η μουσική ακολουθεί κατά πόδας το κομμάτι ιδανικά καταφέρνοντας να αναδείξει τα συναισθήματα της τραγουδίστριας όταν τραγουδάει. Εν συνεχεία έρχεται το «Unreal», κομμάτι λίγο πιο σκοτεινό από το πρώτο, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Η Katrin καταφέρνει να μεταδώσει την αβεβαιότητα και την αμφιβολία πάρα πολύ έντονα μέσα από την εξαιρετική της ερμηνεία. Κομμάτι που δείχνει τις μουσικές δυνατότητες και παραλλαγές τόσο στο μουσικό όσο και στο ερμηνευτικό ύφος. Το τρίτο κομμάτι είναι το «God». Για μένα είναι και το πιο ιδιαίτερο κομμάτι του δίσκου. Η μουσική θυμίζει αρχικά σκοτεινή παιδική μελωδία ξεπεταγμένη μέσα από κάποια ταινία του Tim Burton για να μεταμορφωθεί στη συνέχεια σε κάτι βίαιο και απότομο. Το ίδιο και η ερμηνεία της Katrin η οποία μιλάει για την εκδίκηση, για το μίσος. Για όλο αυτό το έντονο και τρελό συναίσθημα της εκδίκησης, την παράνοια στο μυαλό και το αρρωστημένο μίσος. Εξαιρετικοί οι στίχοι που αποτυπώνουν πλήρως τα συναισθήματα αυτά με τον πλέον ιδιαίτερο τρόπο. Το επόμενο κομμάτι είναι και το ομώνυμο του δίσκου, το «Earth Is Calling Us». Νομίζω είναι ένα κομμάτι πολύ λυπητερό. Και αυτό είναι καλό. Γιατί τα περισσότερα τραγουδάκια περί του θέματος έχουν μια ακατανόητη χαρά μέσα στη μουσική τους. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, η Γη πεθαίνει κι αυτό το λέει ξεκάθαρα η Katrin μέσω των στίχων της. Άρα αυτόματα το τραγούδι και η μουσική δε θα μπορούσαν να είναι χαρούμενα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι δυναμικά. Μιλάει για όλα όσα κάναμε τόσα χρόνια στον πλανήτη μας. Για την ανάσα που χάνεται. Θα έλεγα πως αποτελεί το ρέκβιεμ ενός πλανήτη που οδεύει στον θάνατο. Ή μάλλον στη δολοφονία, αφού εμείς τον σκοτώνουμε. Τελευταίο κομμάτι του δίσκου είναι το «Sorry». Κομμάτι που μιλάει για τις ενοχές. Χωρίς να έχει πληθώρα στίχων μιας και το «I’m Sorry» επαναλαμβάνεται συνεχώς το κομμάτι έχει έναν ιδιαίτερο τόνο, ο οποίος θα μπορούσε σίγουρα να συνοδεύεται με κάτι περισσότερο στιχουργικά, γιατί μουσικά είναι πάρα πολύ δυναμικό κομμάτι.

Σε γενικές γραμμές η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Katrin The Thrill είναι αξιόλογη. Μέσα σε πέντε κομμάτια αναδεικνύει τη δυνατότητα της, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά, στο να παραλλάσσεται και να μεταμορφώνεται. Μία τραγουδίστρια η οποία μας αφήνει να ελπίσουμε σε αυτή για κάτι πιο ολοκληρωμένο, στο μέλλον. Το έχω ξαναγράψει πως διαθέτουμε πολλά κρυμμένα διαμάντια στην ελληνική αγγλόφωνη μουσική, τα οποία παραμένουν κρυμμένα γιατί δεν ακούγονται από τους «ψαγμένους» ραδιοφωνικούς σταθμούς. H Katrin αποτελεί ένα από αυτά τα ονόματα. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η πορεία της μέχρι σήμερα…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. You make me wanna die
02. Unreal
03. God
04. Earth is calling us
05. Sorry
06. Earth is calling us (radio edit)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here