Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Επτά εντελώς μοναδικοί, αντισυμβατικοί και αταίριαστοι άνδρες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να σώσουν, με το αζημίωτο, τους κατοίκους ενός χωριού από έναν αδίστακτο επιχειρηματία (Peter Sarsgaard).

magnificent_seven_afisa_2016_09

Το remake του Antoine Fuqua στο ομότιτλο κλασικό γουέστερν του John Sturges «Και οι Επτά Ήταν Υπέροχοι» (“The Magnificent Seven”) φέρνει ξανά κοντά τους δύο πρωταγωνιστές του από την «Ημέρα Εκπαίδευσης» (“Training Day”). Τότε, ο Denzel Washington και ο Ethan Hawke είχαν οδηγηθεί μέχρι τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, με τον πρώτο μάλιστα να αποσπά το αγαλματίδιο για τον Α΄ Ανδρικό Ρόλο. Αυτήν τη φορά, δεν νομίζω να έχουν παρόμοια πορεία, παρά τις καλές ερμηνείες τους, ωστόσο είναι πολύ όμορφο να τους βλέπουμε ξανά μαζί στη Μεγάλη Οθόνη –και ο σκηνοθέτης τούς χαρίζει και μια ωραία σκηνή κινηματογραφικής «επανασύνδεσης».

magnificent_seven_2016_09

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω δει το πρωτότυπο φιλμ, το οποίο βασίζεται στους θρυλικούς «Επτά Σαμουράι» του Akira Kurosawa. Ούτε ο Denzel Washington όμως, ο οποίος εδώ κρατά τον ρόλο του Yul Brynner! Θα μιλήσω, λοιπόν, εντελώς ανεπηρέαστα για τη νέα του εκδοχή: έχουμε να κάνουμε με ένα αξιοπρεπέστατο, ψυχαγωγικό γουέστερν –ο Fuqua προφανώς αγαπά και έχει μελετήσει πολύ το συγκεκριμένο είδος. Όντας σκηνοθέτης που αρέσκεται στην έντονη βία και το κοφτό, γρήγορο μοντάζ, εδώ προσαρμόζει τα, πολλές φορές ειδυλλιακά, πλάνα του σε αρκετά πιο αργούς ρυθμούς, δημιουργώντας μια άλλου τύπου ατμόσφαιρα, με σεβασμό στους κανόνες αυτού του κινηματογραφικού genre. Στο πλευρό των Washington και Hawke, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και ο Chris Pratt, ο οποίος υποδύεται έναν αμετανόητο τζογαδόρο. Δύσκολο, ωστόσο, να διαλέξουμε ποιος από τους επτά ξεχωριστούς αυτούς άνδρες είναι ο καλύτερος «τυπάς». Το μόνο σίγουρο, όπως λέει και ο τίτλος, είναι ότι όλοι τους είναι… υπέροχοι!

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood Entertainment, από την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here