Πριν 10 χρόνια, ο Κώστας Λειβαδάς και ο Ρένος Χαραλαμπίδης παρουσιάζουν στο κοινό της Αθήνας την παράσταση, «ΜΠΛΕΝΤΕΡ». H παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια και κείμενα που εκφράζουν μια ολόκληρη γενιά, που ψάχνει τη δική της ταυτότητα. Όπως έλεγαν οι ίδιοι τότε «μια μουσική παράσταση σαν γρήγορες σημειώσεις στο πακέτο των τσιγάρων…»

«Υπάρχει πάντα ένα κρυμμένο ΜΠΛΕΝΤΕΡ που καθοδηγεί μυστικά την κάθε γενιά. Τραγούδια, ταινίες, κείμενα, ποιήματα, πλάκες, σκόρπιες σκέψεις, όλα μέσα στο ΜΠΛΕΝΤΕΡ». Στη σκηνή τότε τους συνοδεύει και η Ηρώ Σαΐα. H παράσταση κέρδισε τους κριτικούς αλλά και το ευρύ κοινό και ταξίδεψε εκτός Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκαν αρχικά τον Φεβρουάριο του 2006 και στη συνέχεια και δύο μήνες μετά, λόγω της επιτυχίας που σημείωσαν οι πρώτες εμφανίσεις τους.

Η παράσταση της Θεσσαλονίκης ήταν η αιτία να γνωριστούν με τον Κώστα Γιάντσιο, τον διευθυντή σύνταξης του biscotto. Τότε ξεκίνησε και η πολυετής συνεργασία του Κώστα Λειβαδά με το περιοδικό biscotto 2310, όπου δημοσιεύει κείμενά του, μέχρι σήμερα. Ένα χρόνο πριν, περίπου, ο Κώστας Γιάντσιος και ο Κώστας Λειβαδάς συζητούν την επαναφορά του ΜΠΛΕΝΤΕΡ με ανανεωμένα κείμενα, ως μία μουσική παράσταση – blog, που σε τακτά διαστήματα θα παρουσιάζεται με αλλαγές στο περιεχόμενο και στους προσκεκλημένους. Και ποια θα ήταν η καλύτερη επαναφορά από μία γενέθλια παράσταση με τη συμμετοχή του αρχικού συμπρωταγωνιστή, του Ρένου Χαραλαμπίδη;

«Μπλέντερ: η Επιστροφή», λοιπόν, με τραγούδια, ατάκες και ένα party μετά την παράσταση, με μουσικές επιλογές του Κώστα και του Ρένου, μας περιμένουν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο biscotto coffee+, στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης.

xaralambidis_leivadas_2016_12

Ο Κώστας Λειβαδάς, σημειώνει: «10 χρόνια μας χωρίζουν, λοιπόν, από το Μπλέντερ, την παράσταση – ανατροπή, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και σταθμό τόσο για εμένα όσο και για εκείνον. Τι τη γέννησε τότε; Μα το ίδιο που μας τραβάει και τώρα: η ανάγκη για γέλιο, τραγούδι, χαρά, ενδοσκόπηση, σαρκασμό και κατανόηση του κόσμου και της εποχής και η βαθιά απελπισία για την τροπή του ελληνικού δράματος και του αδιέξοδου, που ανθίζει τα τελευταία 20 χρόνια με διάφορες μεταμφιέσεις. Το ΜΠΛΕΝΤΕΡ είναι γλυκά καταδικασμένο να μιλάει για το σήμερα και αυτό θα κάνει, νυν και αεί».

Μαζί με τον Κώστα, τον Ρένο και τον Κώστα θα βρεθούν στη σκηνή η Χριστίνα Σαμαρά, η ανερχόμενη ερμηνεύτρια της Θεσσαλονίκης, και οι εξαιρετικοί μουσικοί Βαγγέλης Καλαμάρας στα τύμπανα και Αιμίλιος Μπαριαμπάς στο μπάσο.

Συντελεστές:
Κείμενα, τραγούδι, αφήγηση: Κώστας Λειβαδάς, Ρένος Χαραλαμπίδης, Κώστας Γιάντσιος
Τραγούδι: Χριστίνα Σαμαρά
Τύμπανα: Βαγγέλης Καλαμάρας
Μπάσο: Αιμίλιος Μπαριάμπας

biscotto coffee+
Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη
Κρατήσεις: τηλ. 2310 253878

Έναρξη: 23:00

Είσοδος:
10 ευρώ (8 ευρώ: κάτοχοι biscotto members card, φοιτητές, άνεργοι)
Τιμή φιάλης: 80 ευρώ
Κρασί φιάλη: 35 ευρώ
Τιμή ποτού: 8 ευρώ
Τιμή μπύρας: 6 ευρώ
Τιμή ποτήρι κρασί: 6 ευρώ

*Διευκρινίζουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων ανά φιάλη κρασιού ή ποτού ΟΥΤΕ είναι υποχρεωτική η κατανάλωση φιάλης για την κράτηση τραπεζιού.

**Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here