Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Η Mia (Emma Stone) είναι μια νεαρή ηθοποιός που ονειρεύεται να κάνει καριέρα στο αστραφτερό Λος Άντζελες. Η ζωή της θα αλλάξει όταν γνωρίσει τον Sebastian (Ryan Gosling), έναν πιανίστα που λατρεύει την τζαζ, και μαζί θα προσπαθήσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

la_la_land_afisa_2016_12

Τρία χρόνια μετά τον θρίαμβο του “Whiplash” («Χωρίς Μέτρο»), ο Damien Chazelle γράφει και σκηνοθετεί ακόμη μία πολύ ξεχωριστή ταινία. Το “La La Land” δεν χωράει σε ένα μόνο κινηματογραφικό είδος: μιούζικαλ, αισθηματική δραμεντί, ρομαντική κομεντί –είναι όλα αυτά μαζί και μάλιστα με έναν πολύ δικό του τρόπο. Η κάμερα του σκηνοθέτη κινείται συνεχώς, με απίστευτο ρυθμό, και δημιουργεί ένα σύμπαν σχεδόν άχρονο, όπου η υπόθεση μπορεί κάλλιστα να διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή ή στη δεκαετία του ’50, στη γη ή στον ουρανό! Η θαυμάσια μουσική του Justin Hurwitz είναι για Όσκαρ, ενώ η ατμόσφαιρα του φιλμ ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.

«Αφιερωμένο σε αυτούς που ονειρεύονται», είναι το tag line της ταινίας –και το motto της ισχύει στο ακέραιο. Το φιλμ μιλά για τη ζωή των καλλιτεχνών (όλοι μας μήπως δεν είμαστε εν δυνάμει καλλιτέχνες, όταν κάνουμε αυτό που αγαπάμε;), τη μαγεία του σινεμά και της αγάπης. Η μεγάλη του επιτυχία δε, είναι ότι μέσα στο παραμύθι και την αστερόσκονη, διατηρεί την επαφή του με τον ρεαλισμό, καθώς οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες –τους οποίους ερμηνεύουν θαυμάσια η Stone και ο Gosling, στην τρίτη συνάντησή τους στη μεγάλη οθόνη– αντιμετωπίζουν υπαρκτά προβλήματα, γι’ αυτό και συγκινούν ουσιαστικά.

la_la_land_2016_12

Οι απανταχού ρομαντικοί, λοιπόν, δεν πρέπει να χάσουν αυτό το έργο, το οποίο ξεχειλίζει από αισιοδοξία και χαρά της ζωής. Το προσωπικό μου συμπέρασμα, πάντως, από τη διαδρομή της Mia και του Sebastian είναι ότι δεν μπορείς να είσαι αληθινά ευτυχισμένος όταν συμβιβάζεσαι και απαρνιέσαι το όνειρό σου, πιστεύοντας ότι έτσι θα κρατήσεις κοντά σου τον σύντροφό σου. Ούτε όμως όταν πετυχαίνεις αυτό που ονειρεύεσαι και δεν μπορείς να το μοιραστείς με τον άνθρωπο που αγαπάς, είσαι πραγματικά ολοκληρωμένος. Πού βρίσκεται η χρυσή ισορροπία, επαφίεται στον καθένα μας να το βρει, ακούγοντας τί πραγματικά επιθυμεί η ψυχή του. Προσωπικά, έφυγα από την αίθουσα έχοντας στ’ αυτιά μου το καθηλωτικό μουσικό θέμα της ταινίας κι ένα σφίξιμο στην καρδιά… Ίσως γιατί, ό,τι και να συμβεί, κάποιους ανθρώπους ξέρεις πως είναι γραφτό σου να τους αγαπάς. Για πάντα…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon, από την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here