Leoforio… ονομάζεται το προσωπικο project του Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου το οποίο δημιουργήθηκε παρέα με τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα και τον Κωνσταντίνο Μάνο στο κόντραμπάσο. Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις του κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου με βασικές επιρροές από την αμερικάνικη και ευρωπαϊκή jazz,την ηλεκτρονική και ψυχεδελική μουσική. Το leoforio…είναι το όχημα όπου οι τρείς μουσικοί επιβιβάζονται και αναζητούν καινούριες διαδρομές έκφρασης, ενώ παράλληλα αυτοσχεδιάζουν δημιουργώντας μουσική για ένα ταξίδι με πολλά και διαφορετικά τοπία.

Ο δίσκος leoforio…first stop έχει επιλεγεί από την Στέγη γραμμάτων και τεχνών (ίδρυμα Ωνάση) να συμμετέχει στο New jazz generation festival 2017.

leoforio_2016_10_001

Πριν περίπου πέντε χρόνια βρέθηκε στα χέρια μου η φωτογραφία του εξωφύλλου του (εκτός των άλλων) φωτογράφου Αντώνη Ζήβα Αυτή η φωτογραφία ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί ένα μουσικό τρίο (κιθάρα- κοντραμπάσο-τύμπανα) και κάτω από τον τίτλο leoforio… να δουλέψουμε ομαδικά προσωπικές μου συνθέσεις. Οι συνθέσεις του project leoforio… έχουν ως σημείο αναφοράς τον jazz ήχο με επιρροές από την rock και ψυχεδελική μουσική. Αυτός ο ήχος δεν θα είχε ζωντανέψει χωρίς την μουσική δοτικότητα του Θάνου Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα, του Κωνσταντίνου Μάνου στο κοντραμπάσο , την μουσικοηχοληπτική φροντίδα του Γιώργου Καρυώτη, την συμμετοχή του Σταύρου Παργινού στο τσέλο αλλά και την απαγγελία της Μαρίας Ψαθά στο ποίημα της Κατερίνας Κατσικάκη

Aνδρέας Παπαγιαννακόπουλος/κιθάρα, συνθέσεις Κωνσταντίνος Μάνος/κόντρα μπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου/τύμπανα
Φιλική συμμετοχή, Σταύρος Παργινός,τσέλο
Μαρία ψαθά, απαγγελία-ερμηνεία

Ο δίσκος “leoforio…first stop” ηχογραφήθηκε στο studio sierra τον Οκτώβρη του 2015 με ηχολήπτη τον Γιώργο Καρυώτη και κυκλοφόρησε από την Re-define productions

Ο δίσκος κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2016 απο την Re-Define Productions σε επιλεγμένα καταστήματα δίσκων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here