Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ένα πεντάχρονο αγόρι, ο Saroo (Dev Patel) χάνεται σε έναν αχανή σιδηροδρομικό σταθμό στην Ινδία. Μετά από πολλές περιπέτειες, τον υιοθετεί ένα ζευγάρι Αυστραλών (Nicole Kidman, David Wenham). Σχεδόν 25 χρόνια μετά, ο νεαρός αποφασίζει να αναζητήσει τους δικούς του, έχοντας τη στήριξη της κοπέλας του, Lucy (Rooney Mara).

lion_afisa_2016_12

Το “Lion” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Garth Davis και ο σκηνοθέτης επιλέγει να μας παρουσιάσει μία ιστορία, η οποία δείχνει να ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία. Επειδή, όμως, όπως λέει και το κλισέ, η ζωή είναι αυτή που γράφει τα καλύτερα σενάρια, η ιστορία του Saroo είναι αληθινή και εντυπωσιακή. Ο Davis επιλέγει να διατηρήσει ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση στη σκηνοθεσία του κι έτσι, ενώ δεν λείπουν οι συγκινητικές στιγμές, η ταινία του δεν διαθέτει, κατά τη γνώμη μου, την απαραίτητη δόση κινηματογραφικής μαγείας.

lion_2016_12

Το φιλμ χαρακτηρίζουν, πάντως, ευπρόσωπες ερμηνείες από όλο το καστ, ενώ στην ταινία παρουσιάζεται με έξυπνο τρόπο το πώς οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο βοήθησαν τον νεαρό να εντοπίσει το μέρος από το οποίο κατάγεται. Η κινηματογραφική καταγραφή της οδύσσειας του Saroo –στη γλώσσα του, το όνομά του σημαίνει «λέων», εξ ου και ο τίτλος του έργου– είναι ενδιαφέρουσα, διαθέτει συναίσθημα, αλλά δεν κατάφερε να με ταξιδέψει πραγματικά…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon, από την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here