Γράφει η Κωνσταντίνα Σερμπή
Φωτογραφίες: Χάρης Δεληγιάννης

Σε είδα στο… Κύτταρο σ’ ένα αποκριάτικο πάρτι. Η χιλιοτραγουδισμενη μπάντα των Locomondo επέστρεψε, πάντα με επικεφαλής τον Μάρκο Κούμαρη, μεταμφιεσμένη και ανανεωμένη.

locomondo_live_2018_02_038

Ο χώρος από νωρίς γέμισε με ινδιάνους, εξωγήινους, κακοχτενισμένες νοικοκυρές και ανθρώπους που φορούσαν το καλύτερο χαμόγελό τους. Η μηχανή πήρε μπρος, σάλπαρε το πλοίο. Οι Locomondo ανέβηκαν στη σκηνή και ταξίδεψαν το κοινό. Σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι είχαμε συνοδηγό τη reggae, τη δεκαετία του ‘80 και την τρέλα.

 

Αν και γεννήθηκα το 1996, νιώθω κι εγώ νοσταλγία όταν ακούω το νέο τους τραγούδι, “80s”. Μια αναδρομή στις ντισκο, το μπάσκετ και τις μορφές ατόμων που στιγμάτισαν μια ολόκληρη γενιά. Ακόμη, ακούσαμε και το ολοφρεσκο “La Mulata”, που έχει γίνει σε συνεργασία με τον Tonino Carotone. Ένα τραγούδι που σε ωθεί σε χορό.

 

Όλες οι αγαπημένες τους επιτυχίες ήταν εκεί: «Μαγικό χαλί», «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», “Goal”, το remix τους στη «Φραγκοσυριανή», «Πίνω μπάφους και παίζω pro», «Γαμήλιο πάρτυ», «Οδύσσεια», «Γελάς πιο δυνατά» και η λίστα συνεχίζεται… καθώς ακούσαμε και τραγούδια των Bob Marley και Manu Chao.

Η τρέλα και το χαμόγελο κυριάρχησαν. Μια μπάντα αντίδοτο σε καθετί που μαυρίζει την καθημερινότητα. Θέλουμε να είστε εκεί, ό,τι κι αν συμβεί!

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here