Γράφει η Εβίτα Σέρρα
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Οι συστάσεις  είναι περιττές για αυτό το δίδυμο. Ο τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης που έχει χαρίσει στην ελληνική μουσική πληθώρα τραγουδιών που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό και η Λιζέτα Καλημέρη με τη βελούδινη, ξεχωριστή φωνή της. Τους είδαμε στη μουσική σκηνή Σφίγγα…


Οι δύο καλλιτέχνες  ερμηνεύουν τραγούδια μαζί αλλά και ξεχωριστά. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος ερμηνεύουν τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφία του Ορφέα όπως «Τα σπίρτα», «Ο κήπος», «Ένα δικό σου χάδι», καθώς και το πολυαγαπημένο κομμάτι της Λιζέτας «Οι τρεις ανθοί» σε μουσική του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Στη συνέχεια είχαμε τη χαρά να ακούσουμε κάποια κομμάτια από τον καινούριο δίσκου του Ορφέα Περίδη με τίτλο Paradise στον οποίο συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Σωκράτης Μάλαμας και φυσικά η Λιζέτα Καλημέρη. Ξεχωρίσαμε το  «Άμα δε δω τους φίλους μου» και το «Στεναγμός βυζαντινού Ευέλπιδος». Επιπλέον  παρουσιάζονται τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου της Λιζέτας Καλημέρη σε μουσική του Ορφέα και στίχους του Γιώργου Σιδερή ο οποίος θα έχει τίτλο «Εν φλύα». Είναι αξιοσημείωτο το ότι το κοινό άκουσε με ενθουσιασμό και θέρμη τα νέα τραγούδια, γεγονός  που καταμαρτυρεί  την αγάπη και την υποστήριξη προς τους δύο καλλιτέχνες.


Από τις πιο όμορφες και συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές του live, όταν ο Ορφέας ερμηνεύει -παίζοντας φλογέρα- το γνωστό και λατρεμένο «Για που το ‘βαλες καρδιά μου».

peridis_kalimeri_live_2018_02_017

Το κλίμα όμως αντιστρέφεται αμέσως  και γίνεται πιο ρυθμικό με «Τα τραγούδια μου τ’ αμερικάνικα» που προσωπικά θεωρώ ότι πάντα είναι στα highlights των live του Ορφέα και πάντοτε το κοινό το προσμένει με αγωνία. Φυσικά δεν λείπουν από το πρόγραμμα τα πιο γνωστά τραγούδια των δυο ερμηνευτών, όπως τα «Ήτανε αέρας» και «Αχ να σε δω».

Στο τρίτο μέρος του προγράμματος ο χορός είναι μονόδρομος και γι’αυτό ευθύνεται η Λιζέτα, η οποία με το δικό της μοναδικό τρόπο κλιμακώνει τη διάθεση του κοινού, ντύνοντας τα κομμάτια με λυρισμό και αισθαντικότητα.


Ορφέας, Λιζέτα και μια εξαιρετική ορχήστρα «δένουν» υπέροχα και χαρίζουν 3 ώρες γεμάτες συναισθήματα.  Συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον  αριστοτεχνικά και δημιουργούν την τέλεια συνθήκη για να μας αφηγηθούν τις ιστορίες που ξεπηδούν από τα τραγούδια τους.


Ο Ορφέας και η Λιζέτα θα βρίσκονται στη Σφίγγα για δύο ακόμη Παρασκευές του Φεβρουαρίου (16 και 23 του μήνα).


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here