Warner Classics, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας, τιμάει το αιώνιο σύμβολο του λυρισμού, με έναεπίσημο box set από τις ζωντανές ηχογραφήσεις της.

Αν και η Μαρία Κάλλας ήταν μόλις 53 ετών όταν έφυγε από τη ζωή, 40 χρόνια πρίν, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977, κατάφερε να αλλάξει για πάντα το «πρόσωπο» της όπερας για όλες τις επόμενες γενιές.Ο μύθος της ποτέ δεν ξεθώριασε, καθώς παραμένει η σημαντικότερη τραγουδίστρια-ηθοποιός της κλασικής μουσικής, η αξεπέραστη ντίβα, το απόλυτο είδωλο του στυλ, που δυστυχώς η προσωπική της ζωή έμελλε να ξεπεράσει σε τραγικότητα ακόμα και τις ηρωίδες που υποδυόταν.

Αποτίοντας έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής, η Warner Classics παρουσιάζει το Maria Callas Live Remastered Edition (κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τηνCobalt Music), ένα πολυτελές κουτί με 42 cd (είναι επίσης διαθέσιμο και ως digital download σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες), που περιλαμβάνει όλες τις εκπληκτικές ζωντανές ηχογραφήσεις των ρεσιτάλ της μεγάλης σοπράνο, με την ανεκτίμητη προσθήκη, για πρώτη φορά, των 12 ρόλων που ενσάρκωσε στη σκηνή και που ποτέ δεν ηχογραφήθηκαν στο στούντιο.

kallas_box_set_10_2017

Αυτές οι 20 ολοκληρωμένες όπερες και τα 5 κινηματογραφημένα ρεσιτάλ σε Bluray, επεξεργάστηκαν εκ νέου, με την καλύτερη και υψηλότερη πιστότητα ήχου στο στούντιο Art Et Son στο Παρίσι.

Τo Maria Callas Live, αποτυπώνει τον πυρήνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Callas στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου.

Με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας αλλά και της άρτιας σύγχρονης επεξεργασίας, οι ακροατές μπορούν να απολαύσουν με μεγαλύτερη ηχητική σαφήνεια και διαύγεια από ποτέ, όλες τις αθάνατες ερμηνείες της, εξασφαλίζοντας την αμεσότητα ,την αυθεντικότητα, και την ανυπέρβλητη δραματικότητα της φωνής της La Divina.

To box set εμπεριέχει επίσης ένα βιβλίο 200 σελίδων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και με ειδική μνεία στον εκάστοτε ρόλο που ερμήνευσε η Κάλλας ξεχωριστά.

Στο εξώφυλλο της κάθε όπερας απεικονίζεται η μεγάλη ερμηνεύτρια σε αδημοσίευτες φωτογραφίες με τη συνεργασία του ιδρύματος Μαρία Κάλλας.

Εδώ θα βρείτε όλες τις όπερες που δημιούργησαν το θρύλο της Κάλλας στη σκηνή: η ιστορική ερμηνεία της στην Aida του Verdi από το 1951, ο ρόλος της στη La Traviata τo 1958 στη Λισαβόνα, η μοναδική της ενσάρκωση στο Rigoletto του Verdi το 1952, η Norma του Bellini το 1952 στο Λονδίνο, η Lucia di Lammermoor του Donizetti με τον Karajan στο Βερολίνο το 1955, η Medea του Cherubini το 1953, η La Sonnambula του Bellini με τον Leonard Bernstein και η Tosca του Puccini από το Covent Garden το 1964.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here