Ας στρέψουμε το βλέμμα μας σε τραγούδια που «κρύβονται» στην πλειονότητά τους από τα Μ.Μ.Ε. Αν δούμε τον χρόνο και τα αποτελέσματα στην προβολή των ελληνικών τραγουδιών, θα απογοητευτούμε! Πλήθος από τραγούδια χάνονται, ξεχνιούνται και σκεπάζονται από την σκόνη του χρόνου και την κακή χρήση των Μ.Μ.Ε. Ας δούμε την περίπτωση των τριών αυτών μεγάλων δημιουργών, του Μάνου Χατζιδάκι του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου.

Τα λιγότερο γνωστά τραγούδια τους, θα αναδείξουν ο σπουδαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης, Νότης Μαυρουδής και η εξαιρετική ερμηνεύτρια, Αναστασία Μουτσάτσου -μια συνεργασία που αντέχει στον χρόνο- στη φετινή τους παράσταση, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το έργο των τριών δημιουργών που σφράγισαν την μουσική μας ιστορία και ταυτίστηκαν με τον όρο «ελληνικότητα». Η παράσταση, με τίτλο «Τα κρυμμένα τραγούδια» Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου, θα διαρθρώνεται από τραγούδια τα οποία αφενός δεν βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει στα σύγχρονα ραδιόφωνα και αφετέρου είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό. Τραγούδια, τέλος, των οποίων η διαχρονικότητα, καθώς και το μουσικό – ποιητικό τους περιεχόμενο, τα κάνει αναγκαία σε μια εποχή η οποία αντιμετωπίζει κίνδυνο πνευματικής ανυδρίας.

Η παράσταση θα βασίζεται, εκτός από τη φωνή της Αναστασίας Μουτσάτσου, στην πολυφωνία και τα ηχοχρώματα της κλασικής κιθάρας με ερμηνευτές τον Νότη Μαυρουδή και τον Γιώργο Τοσικιάν, καθώς και στον ήχο τού μαντολίνου και των πλήκτρων από τη Μαρίνα Τσοκάνη.

mavroudis_moutsatsou_afisa_2015_03

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Ν. Κηφισιά
Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 210 6251732

Πρόσβαση: Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9

Ώρα: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here