Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ένα 17χρονο αγόρι, ο Simon (Nick Robinson) μεγαλώνει με τους γονείς (Jennifer Garner και Josh Duhamel) και τη μικρότερη αδελφή του, κρατώντας από την οικογένεια και τους φίλους του ένα μεγάλο μυστικό: το ότι είναι ομοφυλόφιλος…

love_simon_afisa_2018_06

Ο Greg Berlanti σκηνοθετεί το «Με Αγάπη, Σάιμον» (“Love, Simon”), μια ταινία που προσπαθεί να προσεγγίσει το ζήτημα του να ανακαλύπτεις –και, κατ’ επέκταση, να αποδέχεσαι και να μοιράζεσαι τη σεξουαλική σου ταυτότητα– ειδικά στη μεταβατική και γεμάτη ανασφάλειες περίοδο της εφηβείας. Το ωραίο σενάριο των Elizabeth Berger και Isaac Aptaker, που βασίζεται στο βιβλίο “Simon vs. the Homo Sapiens Agenda” της Becky Albertalli, είναι γραμμένο με χιούμορ, τρυφερότητα και ανθρωπιά, βοηθά πολύ την ταινία να λειτουργήσει με αμεσότητα, ενώ όλοι οι ηθοποιοί υποδύονται τους ρόλους τους εξαιρετικά. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι σχέσεις του Simon με τους συνομηλίκους του, οπότε και γίνεται εμφανής η ανάγκη των εφήβων να νιώσουν ότι ανήκουν σε ένα σύνολο και είναι αποδεκτοί, ακόμη και σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι περνούν την καθημερινότητά τους κολλημένοι σε μια οθόνη, περιμένοντας να λάβουν επιβεβαίωση χάρη στην παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

love_simon_2018_06

Το μόνο ψεγάδι σε αυτό το ωραίο έργο, νομίζω ότι είναι πως δεν κατορθώνει να κάνει την υπέρβαση και να ξεφύγει με κάποιον τρόπο από τα κλισέ. Τα πράγματα, δηλαδή, εξελίσσονται κάπως αναμενόμενα, ωστόσο αυτό ουδόλως στερεί από την ταινία τη ζεστή, feel good αίσθησή της, και το γεγονός ότι διαθέτει ορισμένες στιγμές γνήσιας συγκίνησης.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon, από την Πέμπτη, 7 Ιουνίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here