ILLUSION
(σε… meeting με τον Φίλιππο Λαμπρινό)

Μου τράβηξαν την προσοχή με το πρώτο άκουσμα. Alternative rock μπάντα δεν συναντάς εύκολα στην ελληνική μουσική σκηνή. Ο λόγος για τους Illusion, ένα συγκρότημα αποτελούμενο από νέα παιδιά, που ιδρύθηκε το 2013 και κυκλοφόρησε τον πρώτο ομώνυμο δίσκο του τον περασμένο Αύγουστο.“Something new” λέγεται το τραγούδι που ξεχωρίζει σε αυτό τον δίσκο, και κάτι καινούριο και διαφορετικό είναι αυτό που θέλουν να προσθέσουν στην ελληνική μουσική.

Μιλήσαμε μαζί τους για να τους γνωρίσουμε καλύτερα, και αυτό που καταλάβαμε είναι ότι μόνο… ψευδαισθήσεις δεν έχουν. Μας υπόσχονται γρήγορους Rock ήχους στα πρότυπα της βρετανικής σκηνής, δυναμικά live και φυσικά πολλή δουλειά και εξέλιξη. Κυρίες και κύριοι οι Illusion!!!

illusion_2014_02_01

MusicCorner: Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε δυο λόγια για σας, να σας γνωρίσει καλύτερα και ο κόσμος. Ποιοι είναι οι Illusion;
Illusion: Καλησπέρα, είμαστε μια ροκ μπάντα που οι βασικές της επιρροές προέρχονται από την βρετανική ποπ/ροκ σκηνή. Από εμάς να περιμένετε γρήγορους ρυθμούς, mainstream μελωδίες και ποπ δομές με πολλά punk/rock στοιχεία. Μας αρέσει να κρατάμε τα πράγματα απλά, εξ’ού και το τρίο.

MusicCorner: Γιατί και πώς διαλέξατε το συγκεκριμένο όνομα;
Illusion: Όπως πολλές μπάντες, έτσι κι εμείς δυσκολευτήκαμε πολύ στην αρχή να βρούμε όνομα. Μας έσωσε όμως η λίστα μιας φίλης η οποία προσφέρθηκε να βοηθήσει. Μέσα στις προτάσεις της ήταν και το «dark illusion», αλλά εμείς κρατήσαμε μόνο το illusion το οποίο είναι σύντομο και εύηχο.

MusicCorner: Πιστεύετε πως ο κόσμος έχει μάθει να ζει με ψευδαισθήσεις;
Illusion: Οι ψευδαισθήσεις είναι μέρος της πραγματικότητας και είτε το θέλουμε είτε όχι ζούμε και με αυτές. Το θέμα είναι να μην βασίζεις την ζωή σου πάνω τους, γιατί αργά ή γρήγορα θα γκρεμιστούν όλα και θα πρέπει να ξαναρχίσεις από το μηδέν. Εμείς πάντως προτιμούμε την πραγματικότητα, όσο σκληρή κι αν είναι κάποιες φορές.

illusion_2014_02_03

MusicCorner: Ο πρώτος σας ομώνυμος δίσκος κυκλοφόρησε τον Αύγουστο! Τι ακριβώς περιλαμβάνει; Μπορούμε να τον βρούμε και σε φυσικά καταστήματα;
Illusion: Τα 10 κομμάτια του δίσκου είναι το αποτέλεσμα αρκετών μηνών προετοιμασίας, πειραματισμού και δουλειάς. Το ύφος του δίσκου είναι μια μίξη των επιρροών μας, με βασική αρχή την απλότητα και την αμεσότητα στις συνθέσεις. Θέλαμε πολύ όταν κάποιος τον ακούει, να έχει την αίσθηση ότι η μπάντα παίζει δίπλα του! Είναι ξεκάθαρα ένας ροκ δίσκος, με πολλά up tempo κομμάτια και σίγουρα δεν ενδείκνυται για χαλάρωση… Σε φυσικά αντίτυπα δεν κυκλοφορεί ακόμη, αλλά έχουμε στα σκαριά την κυκλοφορία του σε βινύλιο. Μέχρι τότε, θα το βρείτε σε όλα τα ψηφιακά μαγαζιά (amazon, google play, iTunes) και φυσικά στο κανάλι μας στο YouTube.

MusicCorner: Ακούγοντάς τον διέκρινα μερικές επιρροές από σπουδαίες ροκ μπάντες του εξωτερικού. Ποια είναι τα πρότυπά σας;
Illusion: Για τον συγκεκριμένο δίσκο οι μπάντες που μας επηρέασαν περισσότερο είναι οι Nirvana, οι Muse και οι Libertines. Σίγουρα δεν είναι οι μόνες που ακούμε και μας επηρεάζουν καθημερινά, αλλά ήταν κυρίαρχες στην αισθητική αυτού του δίσκου. Σαν πρότυπα, θα σου πούμε ο καθένας προσωπικά τα δικά του:
Γιώργος: Dave Grohl, Paul McCartney
Αλέξανδρος: Paul McCartney, Liam Gallagher
Γιάννης: Kurt Cobain, Thom Yorke

MusicCorner: Μισό χρόνο μετά τη κυκλοφορία του, δηλώνετε απολύτως ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα; Ή ίσως έχετε εντοπίσει κάποια σημεία που θα θέλατε τελικά να είναι διαφορετικά;
Illusion: Επειδή δουλέψαμε πολύ ώστε να είμαστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα, ακόμα και 6 μήνες μετά μπορούμε να σου πούμε ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι σε όλα τα επίπεδα. Βασικός παράγοντας για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος ήταν και η σωστή επιλογή των κατάλληλων συνεργατών, τους οποίους και ευχαριστούμε!

https://www.youtube.com/watch?v=-0-IxJnlwsg

MusicCorner: Μέχρι πού φτάνουν τα καλλιτεχνικά όνειρα των Illusion;
Illusion: Γενικά αυτό που μας ενδιαφέρει πολύ και αυτό που προσπαθούμε καθημερινά είναι να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι και να εξελισσόμαστε μουσικά. Γενικότερα δεν θέλουμε να βάζουμε ταβάνι, όπου μας πάει, εμείς πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Πάντως αν θες να πούμε και κάτι πιο συγκεκριμένο, βάζουμε κάποιους στόχους όπως το να κάνουμε ένα τουρ στο εξωτερικό, τους οποίους προσπαθούμε να υλοποιήσουμε όσο πιο καλά γίνεται.

MusicCorner: Πρόκειται να γράψετε τραγούδια και στα ελληνικά ή θα επιμείνετε στα αγγλόφωνα;
Illusion: Δεν μας περνάει καν από το μυαλό να γράψουμε στα ελληνικά, όχι όμως επειδή τα σνομπάρουμε. Ακούμε και η ελληνική μουσική, που άλλωστε έχει πολλά αξιόλογα τραγούδια να παρουσιάσει. Απλά η μουσική που αγαπήσαμε και μας εκφράζει περισσότερο είναι αγγλόφωνη και μας βγαίνει τελείως φυσικά να γράφουμε στα αγγλικά. Αν παίζαμε κομμάτια με ελληνικό στίχο θα νιώθαμε έξω από τα νερά μας.

MusicCorner: Πιστεύετε πως το είδος μουσικής που εκπροσωπείτε έχει πέραση στο ελληνικό κοινό;
Illusion: Αν δούμε τα charts και τις πωλήσεις δίσκων θα διαπιστώσουμε ότι το είδος που παίζουμε ακούγεται αρκετά στην Ελλάδα. Ακόμα και πιο άσημοι καλλιτέχνες αυτής της σκηνής που έρχονται εδώ από το εξωτερικό καταφέρνουν και γεμίζουν τα μαγαζιά στα οποία παίζουν. Πιστεύουμε ότι αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις δεν υπάρχει λόγος να μην καταφέρεις να πείσεις το ελληνικό κοινό. Ήδη το έχουν αποδείξει αρκετές εγχώριες αγγλόφωνες μπάντες.

MusicCorner: Πού θα μπορέσουμε να σας δούμε ζωντανά αυτό τον καιρό;
Illusion: Έχουμε κλεισμένα δύο live, το ένα στα Τρίκαλα και το άλλο στη Λαμία για τον επόμενο μήνα. Γενικότερα όποιος θέλει να μαθαίνει νέα μας για μελλοντικές εμφανίσεις κι όχι μόνο, μπορεί να μπαίνει στην επίσημη σελίδα μας ( illusion-band.com ) αλλά και στα προφίλ μας σε facebook, Instagram και twitter, τα οποία και ανανεώνουμε συνέχεια.

illusion_2014_02_02

———-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here