ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
(σε… meeting με την Ειρήνη Ζαβιτσάνου)

Νέος, ταλαντούχος, με ενδιαφέρον στίχο και μουσική με επιρροές από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, όπως ο Bob Dylan, Oasis αλλά και …ο Σαββόπουλος και οι Χατζηφραγκέτα, ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος έχει αποκτήσει ήδη το δικό του κοινό και προχωρά ακάθεκτος να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τα κομμάτια και τις εμφανίσεις του.

Έχοντας στο ενεργητικό του αρκετά live και έχοντας κάνει support σε εμφανίσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως ο Σπύρος Γραμμένος, ο Πάνος Μουζουράκης, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Λάκης Παπαδόπουλος και οι Χατζηφραγκέτα, ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος παρουσίασε τον χειμώνα τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Λαθραναγνώστης» με παραγωγό τον George Gaudy.

Με αφορμή το live που θα δώσει στο Six Dogs, συναντήσαμε τον «λαθραναγνώστη» Κωνσταντίνο και μάθαμε γι’ αυτόν όσα θέλαμε… Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε καλύτερα…

petropoulos_konstantinos_2018_05_002

Κωνσταντίνε τι να περιμένουμε στο live που θα πραγματοποιήσεις στις 31 Μαΐου στο Six Dogs; Έχεις και εξαιρετικούς guest…
Ναι! Η αλήθεια είναι πως νιώθω πολύ τυχερός που με στηρίζουν άνθρωποι που είναι χρόνια στο χώρο! Σ’ αυτό το Live θα έχω τη χαρά να μοιραστώ την σκηνή με τον Ορέστη Ντάντο και τον Σέξπυρ και θα πούμε μαζί κομμάτια δικά τους, έτσι όπως δεν τα έχετε ξανακούσει. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζουν οι ‘’Χαΐστες’’ (Φοίβος Άνθης, Παντελής Πέτρου, Γιώργος Παπουτσής), μια μπάντα εξαιρετικών μουσικών και φίλων που ευθύνονται για το αποτέλεσμα των κομματιών στα Live. Να περιμένετε λοιπόν, τα κομμάτια του πρώτου μου δίσκου όπως είναι φυσικό αλλά και επιλεγμένες διασκευές.

Για να πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Πότε κατάλαβες ότι θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με την μουσική;
Πάντα έπαιζα και τραγουδούσα αλλά κατάλαβα σχετικά αργά ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό. Βασικά όταν κατάλαβα ότι …δεν είμαι άξιος για τίποτα άλλο και ότι τίποτα άλλο δεν με κάνει χαρούμενο. Μόνο αυτό θέλω να κάνω, ζω για τα Live (να παίζω και να πηγαίνω να παρακολουθώ εννοώ) και το προσπαθώ όσο μπορώ.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή , κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιήσει ένας νέος το όραμα του και κυρίως σε έναν τόσο απαιτητικό και «σκληρό» χώρο, όπως αυτός της μουσικής;
Όλοι οι χώροι είναι σκληροί και απαιτητικοί. Είναι δύσκολο για όλους μας, ότι κι αν κάνουμε, αλλά ανέφικτο δεν είναι. Έχω φίλους που έχουν φύγει στο εξωτερικό για κάτι καλύτερο, άλλοι μένουν εδώ και συνεχίζουν. Όλοι θα υλοποιήσουμε το όραμά μας αν δεν παραιτηθούμε κι αν έχουμε αγάπη και υπομονή για αυτό που κάνουμε. Κι αν είμαστε καλοί βέβαια και το αξίζουμε… Ο χρόνος θα δείξει. Δύσκολο είναι αλλά αδύνατο όχι!

«Λαθραναγνώστης» τιτλοφορείται ο πρώτος σου ολοκληρωμένος δίσκος. Μίλησέ μας λίγο γι’ αυτόν.
Στον ‘’Λαθραναγνώστη’’ υπάρχουν κομμάτια που έχω γράψει από το 2009 περίπου, μέχρι το 2015. Αποφάσισα πως έπρεπε να το κάνω γιατί έπαιζα τα κομμάτια Live και έβλεπα ότι υπήρχε ανταπόκριση, αλλά πέρα από αυτό, δεν είχα κάτι σοβαρό να παρουσιάσω. Έτσι επέλεξα τα πιο “έτοιμα” από τα κομμάτια που είχα και το έκανα. Έτσι σου ανοίγονται πιο εύκολα πόρτες και αυτόματα σε παίρνουν και όλοι λίγο πιο σοβαρά. Είναι ανεξάρτητη παραγωγή, υπάρχει μόνο στο Youtube και στο BandCamp και έκοψα μόνο λίγα αντίτυπα σε φυσική μορφή για να τα δώσω σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Να πω επίσης πως τα εξώφυλλα του cd, τα έκανε ο κομίστας Σταύρος Κιουτσιούκης και τον ευχαριστώ πολύ.


Βασικά, με παραξένεψε λίγο αλλά μου άρεσε πολύ ο τίτλος του: «Λαθραναγνώστης»;

Πολλοί παραξενεύονται και πολλοί με ρωτάνε και τι σημαίνει! Άρα πέτυχα το επικοινωνιακό τρικ που …δεν το ‘χα σκεφτεί καν! Εμένα μου φαίνεται πολύ οικεία λέξη και την χρησιμοποιούσα γενικά. Μάλλον μου είχε μείνει από κανένα κεφάλαιο στην έκθεση, στο Λύκειο. Όσο για τον τίτλο του δίσκου… δεν τον είχα σκεφτεί μέχρι τη στιγμή που ήμουν έτοιμος να αρχίσω τις ηχογραφήσεις! Είχα βέβαια το κομμάτι “Λαθραναγνώστης” αλλά δεν είχα σκεφτεί να ονομάσω έτσι ολόκληρο τον δίσκο. Είχα πάει λοιπόν στο σπίτι του Φοίβου Δεληβοριά για να του παίξω τα τραγούδια, πριν τα ηχογραφήσω, για να μου πει μια γνώμη. Μόλις του έπαιξα το ομώνυμο, του άρεσε πολύ η θεματολογία και μου λέει: “Βρήκαμε και πως θα λέγεται ο δίσκος… Λαθραναγνώστης“!
Κι έτσι κι έγινε. Τώρα μπορώ να υπερηφανεύομαι πως, άτυπα, νονός του δίσκου είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον παραγωγό George Gaudy;
Τον Gaudy τον ήξερα σαν τραγουδοποιό αλλά δεν είχε τύχει να γνωριστούμε. Τον γνώρισα μέσω του Σπύρου Γραμμένου, ένα βράδυ σε ένα μπαρ στο Χαλάνδρι. Τότε εγώ έψαχνα στούντιο να ηχογραφήσω, ο Gaudy έκανε παραγωγές, μιλήσαμε και τα βρήκαμε. Χάρηκα πάρα πολύ που έγινε έτσι γιατί σε ένα οποιοδήποτε στούντιο θα ήταν τελείως αποστειρωμένα και επαγγελματικά (με την κακή έννοια) όλα. Με τον Gaudy κάτσαμε και το κάναμε όλο από την αρχή, δώσαμε την αισθητική και τον ήχο που θέλαμε, γελάσαμε, μιλήσαμε με τις ώρες για τον δίσκο αλλά και για άσχετα θέματα… το χαρήκαμε κι οι δύο νομίζω.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι από το δίσκο σου που αγαπάς λίγο παραπάνω; κάποιο που θεωρείς ότι σε αντιπροσωπεύει περισσότερο;
Όλα με αντιπροσωπεύουν γιατί τα έχω γράψει εγώ και κυρίως μιλάω για εμένα, άσχετα αν ταυτίζονται και 5-10 ακόμα. Κάθε φορά μ’ αρέσει και κάποιο άλλο, δεν μπορώ να πω ότι “αυτό μ’ αρέσει περισσότερο” και τέλος. Αλλά αφού με ρωτάς και πρέπει να επιλέξω, θα πω το “Σκύλος Αδέσποτος” γιατί είναι πολύ συναισθηματικό και το λέω και με την αδελφή μου. Και επειδή θυμάμαι ακριβώς όλη εκείνη την ημέρα που το έγραψα και θυμάμαι είχα πήρα έναν φίλο μου ενθουσιασμένος και του είχα πει να έρθει να με πάρει με το αυτοκίνητο. Ε όλη η υπόλοιπη μέρα πέρασε στο αυτοκίνητο, κάνοντας βόλτες, να το ακούμε από την ηχογράφηση του κινητού.

Τι αποτελεί για εσένα πηγή έμπνευσης; Άλλοι καλλιτέχνες προτιμούν να γράφουν (στίχους, μουσική) όταν διανύουν μια δύσκολη φάση στη ζωή τους ενώ άλλοι όταν είναι χαρούμενοι. Εσύ; Γράφεις βιωματικά;
Βιωματικά γράφω σίγουρα. Αυτό φαίνεται και στους στίχους μου. Είναι έως κυνικοί θα έλεγα. Πηγή έμπνευσης μπορούν να αποτελέσουν τα πάντα γύρω, αρκεί να τα δεις και να το σκεφτείς. Όσο για την φάση που γράφω δεν νομίζω πως είναι στάνταρ… γράφεις όποτε θες και όταν σου έρθει, είτε λυπημένος, είτε χαρούμενος. Απλά οι περισσότεροι γράφουν όταν περνάνε δύσκολη φάση γιατί τότε μάλλον είναι πιο απομονωμένοι και κλεισμένοι σπίτι (γιατί το γράψιμο είναι μια μοναχική και εσωτερική διαδικασία). Όταν είσαι χαρούμενος βγαίνεις έξω και πίνεις για να γίνεις πάλι χάλια, να τα θυμηθείς όλα και να γυρίσεις πάλι σπίτι να ξαναγράψεις!

Ποια στοιχεία πιστεύεις ότι πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν καλλιτέχνη ώστε να σταθεί στο χώρο επάξια και να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού;
Συνέπεια, συνέχεια και ποιότητα στο έργο και στις απόψεις του. Σεβασμός προς το κοινό που τον ακολουθεί και αγάπη γι’ αυτό που κάνει.

Καλώς ή κακώς τα social media αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας και στο χώρο σας ο ρόλος τους είναι πλέον σημαντικότατος. Ποια είναι η σχέση σου με αυτά;
Έχω πολύ καλή σχέση με τα Social Media, ποστάρω συνεχώς διάφορα μουσικά και όχι μόνο. Σίγουρα καλό έχει κάνει γιατί σε μαθαίνει και σε ακούει ένα κοινό που ούτε καν γνωρίζεις ή φαντάζεσαι. Άλλωστε όπως είπα και πιο πάνω, δεν έχω κάποια εταιρεία. Το Youtube και η σελίδα μου στο Facebook είναι οι μόνοι τρόποι για να προωθήσω τη δουλειά μου. Σε αυτό το κομμάτι έχει κάνει μεγάλο καλό. Υπάρχουν βέβαια και αρνητικά που είναι ότι σου αποσπούν μεγάλο μέρος από την καθημερινότητά σου και από άλλες δραστηριότητες που ίσως έκανες πριν τα Social Media. Όλα καλά αν έχεις μέτρο.
https://www.facebook.com/kons.petropoulos/

petropoulos_konstantinos_2018_05_003

Ποιο είναι το μότο σου;
Δουλέψτε λιγότερο, ζήστε περισσότερο!

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για το καλοκαίρι; Υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις;
Αυτή την Πέμπτη έχουμε το κυρίως πιάτο, με το Live στο Six Dogs.
14 Ιουνίου θα παίξω στο Texas Summer Fest μαζί με τον Σέξπυρ και τη μπάντα του “The Clappas & The Chymbals” (με τους οποίους κάναμε και ένα κομμάτι που μόλις κυκλοφόρησε, το “Μάσα Τσίχλα”). Και Υπάρχουν και 2-3 ημερομηνίες ακόμα για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, απλά δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα ως τώρα, για να πω! Θα ενημερωθείτε από την σελίδα μου για ό,τι νεότερο.

Ευχαριστούμε πολύ Κωνσταντίνε! Ραντεβού 31 Μαΐου στο Six dogs!
Εγώ Ευχαριστώ, Σας περιμένουμε την Πέμπτη.

—————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here