ΘΥΜΙΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ
(σε… meeting με την Κάλλια Βαβουλιώτη)

Ο Θύμιος Μαυροβουνιώτης είναι νέος  και ταλαντούχος, με ιδιαίτερο στυλ, αφοσιωμένος στο να υπηρετεί την μουσική που αγαπάει χωρίς να την βάζει σε στερεότυπα και καλούπια, με άμεσο στίχο και νεανικό ήχο. Διηγείται ιστορίες και μιλάει για ανθρώπους της διπλανής πόρτας, κινούμενος στο μεταίχμιο ανάμεσα στο ροκ και τη ραπ.

Οι συνεργασίες του με τον Περικλή Μπισκίνη, τους Νιό.Στε αλλά και τον  θρυλικό Dj Alx αποδεικνύουν περίτρανα ότι γνωρίζει που βαδίζει και δεν παρεκκλίνει απλώς και μόνο για να γίνει αρεστός στο κοινό. Σίγουρα, μελλοντικά θα δούμε πολλά αξιόλογα πράγματα όσοι αγαπάμε και παρακολουθούμε εναγωνίως την underground σκηνή και όσα εκείνη παράγει…

mavrovouniotis_thymios_2018_05_001

Καλησπέρα Θύμιο, αρχικά να σε καλωσορίσουμε στο MusicCorner.gr. Θα ήθελες να μας πεις λίγα πράγματα για σένα, για να σε γνωρίσουμε καλύτερα;
Καλησπέρα Κάλλια. Μεγάλωσα και ζω στην Αθήνα, είμαι σχεδόν 34, γράφω και ερμηνεύω τραγούδια και μέσα σε αυτά μιλάω για εμάς και τα όνειρα για την επόμενη μέρα.

Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ασχοληθείς με τη μουσική;
Η μουσική ήταν η αφορμή για να βρεθώ παρέα με φίλους, φτιάχνοντας τραγούδια για τις μυθικές εκδοχές της παρέας μου, ενός έρωτα ή μιας ιστορίας. Αντλούσα μεγάλη ευχαρίστηση βλέποντας να έχει ανταπόκριση και έγινε συνήθεια να εκφράζομαι καλλιτεχνικά έτσι.

Κάνεις ένα ιδιότυπο ροκ με στοιχεία και επιρροές από hip hop. Πόσο εύκολο είναι να δέσει κανείς αυτά τα είδη μεταξύ τους;
Είναι δύο είδη μουσικής που έχουν συναντηθεί πολλές φορές στην σκηνή και δισκογραφικά.  Για εμένα  λειτουργεί απελευθερωτικά, αφού δημιουργώντας, δεν χρειάζεται να ακολουθήσω δόγματα της μίας ή της άλλης μουσικής και μου ταιριάζει το ύφος και των δύο.

Ποιες είναι οι επιρροές σου;
Σημαντικότερες επιρροές είναι το ελληνόφωνο χιπ χοπ και ροκ της δεκαετίας του ’90. Μεγαλώνοντας άνοιξα πολύ τους ορίζοντες μου μουσικά, ακούγοντας διαφορετικά είδη και πολλή ξένη μουσική.

Περιβάλλεσαι από έμπειρους και ιδιαίτερα αξιόλογους συνεργάτες , όπως ο DJ Alx  στη μουσική παραγωγή, ενώ έχεις συνεργαστεί και με τον Περικλή Μπισκίνη. Πως  είναι να συνεργάζεσαι με τόσο καταρτισμένους μουσικά ανθρώπους;
Είναι ωραίο να είσαι μέλος μιας ομάδας με σπουδαίους παίκτες και με βοηθάει να τα δίνω όλα και να γίνομαι καλύτερος.

Μίλησε μας για το νέο σου κομμάτι «Μπίλης ο Φου».
Το τραγούδι λέει την ιστορία του Μπίλη, το κόλλημα του με την μαριχουάννα και πως αυτό τον επηρεάζει μεγαλώνοντας. Είναι το πρώτο που κυκλοφορεί σε συνεργασία με τον Dj ALX στην παραγωγή και την μίξη, τον Bassil Ismaname στην ενορχήστρωση και τον Γιάννη Χριστοδουλάτο και την Sweetspot Productions στο mastering.

Σε κάποια κομμάτια σου έχεις και στίχο με πολιτική χροιά. Πιστεύεις στον πολιτικό ρόλο της μουσικής και πως το αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτό;
Θέλω να παίρνω θέση για πράγματα που με αφορούν, η απολιτίκ στάση μοιάζει cool, αλλά δίνει πάντα περισσότερη δύναμη στην υπάρχουσα εξουσία και πρακτικά είναι συντηρητική. Θέλω να αλλάξουν τα πράγματα και το επιδιώκω μιλώντας για αυτά που με ενοχλούν και αυτά που θέλω να έρθουν.

Ένα life motto που έχει διαπεράσει και στη μουσική σου;
Μόνος σου θα φτάσεις πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά…

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ένα στίχο από κάποιο  αγαπημένο σου κομμάτι που αγαπάς και σε έχει στιγματίσει;
Social Waste, Του Χρόνη
“Η επαναστάση μονάχα έχει ουσία, όσο κρατά μέχρι να γίνει εξουσία”

Ποια είναι τα σχέδια σου για το άμεσο μέλλον;
Γράφουμε καινούργια τραγούδια και σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε νέο δίσκο μέσα στο χρόνο. Φέτος θέλω να είναι μια χρονιά, με πολλές ζωντανές εμφανίσεις και προτεραιότητα είναι να εμφανιστούμε στην επαρχία.

—————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here