Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, αφιερωμένη στην μελοποίηση ποιημάτων από το συνθέτη Γιώργο Ανδρέου, απόλαυσαν οι θεατές που παραβρέθηκαν στο Ζάππειο το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.


Για το έργο του Γιώργου Ανδρέου μίλησαν οι ποιητές Γιώργος Χρονάς, Διονύσης Καρατζάς, Παρασκευάς Καρασούλος και Σπύρος Αραβανής, ενώ διαβάστηκε και κείμενο του Θοδωρή Γκόνη. Χαρακτηριστική υπήρξε η παρουσία του Στέλιου Μάινα, στην ανάγνωση ποιητικών κειμένων.


Τραγούδησαν οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας και Κορίνα Λεγάκη, δίνοντας εξαιρετικές ερμηνείες στον λόγο σημαντικών ποιητών.


Ο Γιώργος Ανδρέου παρουσίασε τραγούδια (δισκογραφημένα και ανέκδοτα ακόμη) με μελοποιημένα ποιήματα και στίχους που συνομιλούν με τον ποιητικό Λόγο. Ανάμεσα τους δύο καινούργια τραγούδια, σε ποίηση Κικής Δημουλά και Μάνου Ελευθερίου, που περιλαμβάνονται στην (υπό έκδοση) νέα του δισκογραφική δουλειά, σε συνεργασία με τον Νίκο Ξυδάκη και ερμηνεύτρια την Κορίνα Λεγάκη.

Η συναυλία στο Ζάππειο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου και της ανάδειξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here