Γράφει η Γιώτα Πριόνα
Φωτογραφίες: ΑΘανασία Ζήση

Το βράδυ του Σαββάτου ήχησε στο Γκάζι το Rock της Δυτικής Όχθης! Ο «οικοδεσπότης» Φίλιππος Πλιάτσικας υποδέχθηκε στην σκηνή του Gazi Live δύο από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας, τους Μπλε και τους Εκείνος & Εκείνος!

pliatsikas_mple_ekeinos_ki_ekeinos_live_2016_02_034

Το πρόγραμμα της βραδιάς συμπεριελάμβανε κομμάτια της προσωπικής δισκογραφίας του Φ. Πλιάτσικα, με επιλογές από τον νέο του δίσκο Ένας ολοκαίνουριος κόσμος  και, όπως ήταν φυσικό, τα θρυλικά τραγούδια των Πυξ Λαξ. Οι καλεσμένοι του φρόντισαν να προσθέσουν τις δικές τους επιτυχίες, καταλήγοντας έτσι να θυμίζει το live γιορτή ελληνικής ροκ και έντεχνης μουσικής, με μουσικές αναμνήσεις από το pick των τριών συγκροτημάτων στην δεκαετία του ’90, ως και τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του 2000.


Κανένα αγαπημένο τραγούδι δεν έλειψε. Όπως δεν έλειψε η αυθεντικότητα, η αφοσίωση, η ζωντάνια και η τρέλα των δημιουργών τους, που έγραψαν και γράφουν, καθένας με τον τρόπο του, την δική τους ιστορία. Δεν έλειψε και η αγάπη του κοινού, που φαίνεται να περιμένει με ανυπομονησία τέτοιες συναντήσεις. Που δεν σταματά να τραγουδά με ευλάβεια μέχρι σήμερα τα «Πούλα με», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Τα λόγια κομμάτια», «Δεν θέλω» & «Πιάνω φωτιά», λες και τραγουδιέται κάθε φορά ένα μέρος του εαυτού του. Αμφιβολία επί των ερμηνειών δεν θα μπορούσε να υπάρξει.  Και πως, άλλωστε, να υπάρχει, όταν πρόκειται για μερικούς από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες που έβγαλε η χώρα;  Ήταν ένα live ανάλογο των προσδοκιών μας!


Αυτό που αισθάνομαι παρακολουθώντας τέτοιου είδους καλλιτεχνικές σμίξεις αλλά και παρατηρώντας τις αντιδράσεις του κοινού είναι νοσταλγία. Νοσταλγία για τις εποχές που η μουσική σε άγγιζε και επιβίωνε στον χρόνο χωρίς να έχει ανάγκη από συνεχή προβολή, μεγάλες πίστες και εντυπωσιακά κοστούμια, σαν αυτά που προσπαθούν να της φορέσουν σήμερα. Είδα μάτια να φωτίζονται, χαμόγελα και στίχους να βγαίνουν αυθόρμητα. Άκουσα εκείνα τα σπουδαία κομμάτια, που κάτι μέσα μου φωνάζει, πως θα συνεχίσουμε να ακούμε για πολλά χρόνια ακόμα, με την ίδια γλυκιά μελαγχολία…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner.gr …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here