Ένα ταξίδι με το Σύνολο ΙΩΝΙΑ στα μονοπάτια της παράδοσης, από τη Θράκη στην Κρήτη και από τα Επτάνησα στη Μικρά Ασία, προτείνει το Μέγαρο Θεσσαλονίκης στους φίλους του για το βράδυ της Κυριακής 12 Νοεμβρίου.
Στη σκηνή της Αίθουσας Φίλων της Μουσικής δίνουν ραντεβού με το κοινό στις 21.00 ο Χρόνης Αηδονίδης, στον οποίο είναι άλλωστε αφιερωμένη η βραδιά, και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Ο μεγάλος βάρδος της ελληνικής παράδοσης και η γνωστή ερμηνεύτρια θα ενώσουν τις φωνές τους με εκείνες του Μπάμπη Τσέρτου, της Νάντιας Καραγιάννη και του Βασίλη Αγροκώστα.

iwnia_aidonidis_afisa_2017_11_001

Λαμβάνουν επίσης μέρος οι χορευτικές ομάδες:
Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, Χοροστάτες Θεσσαλονίκης και η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης.
Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Μαρίας Θωμοπούλου.
Διεύθυνση χορωδίας Κορνηλία Φραγκογιάννη.
Καλλιτεχνική διεύθυνση Νεκτάριος Δεμελής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ και την εκπομπή «Το αλάτι της γης» του Λάμπρου Λιάβα.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω μουσική παράσταση παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Αλεξάδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Ένα συγκρότημα πολύ καλά οργανωμένο, που μπορεί
να ανταποκριθεί στα τραγούδια όλων των περιοχών της Ελλάδας.»
Χρόνης Αηδονίδης

Νέα Ιωνία Βόλου και Σύνολο ΙΩΝΙΑ
Οι αυλές των μικρών σπιτιών με τις κεραμοσκεπές μυρίζουν ακόμα βασιλικό, το άρωμα του τσίπουρου πλανιέται στον αέρα, ήχοι από το παρελθόν ακούγονται στους δρόμους. Η προσφυγική Νέα Ιωνία Βόλου έχει δώσει ζωή σε νέους μουσικούς και σχήματα με υψηλό επίπεδο τεχνικής και ερμηνείας στην παραδοσιακή μουσική.

Το Σύνολο ΙΩΝΙΑ δημιουργήθηκε πριν από δώδεκα χρόνια, με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Δεμελή, καλλιτεχνικού διευθυντή του συνόλου. Απαρτίζεται από δύο ορχήστρες και δύο χορωδίες (παιδική κι ενηλίκων) και από τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων. Μαέστρος των χορωδιών είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Το Σύνολο έχει ήδη στο ενεργητικό του, πέρα από το πλούσιο εκπαιδευτικό του έργο, ηχογραφήσεις και συναυλίες με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες : Χρόνη Αηδονίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρία Φαραντούρη ,Στέφανο Κορκολή , Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Κότσιρα, Πέτρο Γαϊτάνο, Αρετή Κετιμέ, Μπέττυ Χαρλαύτη ,Νάντια Καραγιάννη , Βασίλη Αγροκώστα, και με σχήματα όπως η Φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Βόλου και η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Τιμές εισιτηρίων
22 Ε
15 Ε
10 Ε και 8 Ε (μειωμένο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here