Γράφει η Ειρήνη Ζαβιτσάνου
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Μια μοναδική βραδιά με τους υπέροχους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παυλίνα Βουλγαράκη και Γιάννη Ζουγανέλη, ζήσαμε στο Αίθριο θέατρο στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου.

Στον κατάμεστο χώρο της συναυλίας, απολαύσαμε ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό σχήμα: από τη μια ένας μεγάλος καλλιτέχνης με  την ιστορία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από τους «Τερμίτες» μέχρι και το σήμερα, από την άλλη ο πολυτάλαντος και δαιμόνιος Γιάννης Ζουγανέλης με το αστείρευτο χιούμορ του και τέλος η Παυλίνα Βουλγαράκη που σε κάθε εμφάνισή της είναι όλο και καλύτερη.

maxairitsas-zouganelis_voulgaraki_2017_07_029

Η είσοδος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «έριξε κόκκινο στη νύχτα», και ο ίδιος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Απολαύσαμε κομμάτια από τη νέα δισκογραφική δουλειά του, με τίτλο «άλλαξαν πολλά» και φυσικά παλιές αγαπημένες μελωδίες που έχουμε αγαπήσει με τη φωνή του πληθωρικού και μοναδικού αυτού καλλιτέχνη.


Ο Γιάννης Ζουγανέλης με την ανατρεπτική του σάτιρα προκάλεσε γέλια μέχρι δακρύων, όπως το συνηθίζει άλλωστε. Ο Γιάννης αφού τραγούδησε αγαπημένες επιτυχίες του, κατέβηκε στο κοινό και με τα χαρακτηριστικά αστεία πειράγματά του ξεσήκωσε τον κόσμο. Με τον ιδιαίτερο τρόπο του, γεμάτος χιούμορ και αυτοσαρκασμό δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα γεγονότα που συνθέτουν την σημερινή κοινωνική κατάσταση, περνώντας τα δικά του μηνύματα.


Παυλίνα Βουλγαράκη: η γυναίκα της βραδιάς. Μια Παυλίνα έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Μοναδική σκηνική παρουσία, δεν σταμάτησε λεπτό να χορεύει –αφού έβγαλε τα παπούτσια της- και να τραγουδά, ξεσηκώνοντας το κοινό και χαρίζοντάς του μοναδικές και δυνατές στιγμές. Έχοντας συνεργαστεί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μας  παρουσίασαν ένα άρτιο πρόγραμμα από το οποίο δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν δύο από τα πλέον αγαπημένα και αναγνωρισμένα κομμάτια της Παυλίνας : «Φέρτα μου όλα πίσω» και «Λαβύρινθοι». Μας άρεσε πολύ η ερμηνεία της στο τραγούδι «το λάθος», ενώ μας εξέπληξε ευχάριστα όταν τραγούδησε τον «Μπάμπη τον φλου».


Ο χειμαρρώδης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παρακινούσε το κοινό να μην «κάθεται» αλλά να σηκωθεί, να πλησιάσει τη σκηνή και να γίνει «μια συναυλία όπως της πρέπει» και το κοινό δεν του χάλασε χατίρι.  Βρέθηκε ακόμη πιο κοντά του, εκεί που του υπέδειξε και άρχισε ένα ξέφρενο «γλέντι» όπου καλλιτέχνες και κοινό έγιναν ένα, τραγουδώντας όλοι μαζί αγαπημένα κομμάτια. Από τον «Σουλτάνο της Βαβυλώνας» μεταφερθήκαμε με έναν «τούρκο στο Παρίσι», για να βουλιάξουμε σε έναν «μικρό τιτανικό».
Άκρως συγκινητική η ατμόσφαιρα όταν τραγουδήσαμε όλοι μαζί, «Πόσο σε θέλω» ελπίζοντας ότι θα φτάσει έστω και υποσυνείδητα εκεί που ήθελε ο καθένας να ακουστεί…!


Συγκινητικές στιγμές της βραδιάς:  όταν Μαχαιρίτσας- Ζουγανέλης τραγούδησαν το «Φλασάκι», που το  αφιέρωσαν  αμφότεροι στον δημιουργό του, τον αγαπημένο Σάκη Μπουλά, καθώς κι  όταν ακούσαμε το «σχήμα λόγου», αφιερωμένο φυσικά στον Αντώνη Βαρδή.


Στο τέλος της καλοκαιρινής αυτής συναυλίας -που έκλεισε και την αυλαία για το φετινό καλοκαιρινό φεστιβάλ του δήμου Αμαρουσίου- ακούστηκε το «Ήτανε μια φορά», με το οποίο συνηθίζει ο Λαυρέντης να κλείνει τις συναυλίες του εδώ και πέντε χρόνια.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν και οι μουσικοί της παράστασης : ο Ιταλός  βιρτουόζος κιθαρίστας Steve Tesser, στα πνευστά ο Αλέξανδρος Ζουγανέλης, στα τύμπανα ο Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο μπασίστας Άκης Αμπράζης.


Πλήθος παραγόντων από την δημοτική αρχή βρέθηκε στο χώρο και παρακολούθησε την συναυλία. Ανάμεσά τους και ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο τέλος της συναυλίας, ανέβηκε στη σκηνή, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες, προσφέροντας μάλιστα και από μια ανθοδέσμη στον καθένα.


Αφού ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και τόνισε ότι το Μαρούσι θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην προαγωγή του πολιτισμού, ανανέωσε με το κοινό το ραντεβού για τον Σεπτέμβρη καθώς τότε θα λάβουν χώρα νέες αντίστοιχες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

maxairitsas-zouganelis_voulgaraki_2017_07_033


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here