Γράφει η Γιούλη Σέβρη
Φωτογραφίες: Ιωάννης Αδαμίδης

Απολαύσαμε την περασμένη Πέμπτη (20/7) τον Μάριο Φραγκούλη στην τρίτη στάση της περιοδείας του «Μικρό νησάκι η καρδιά» με συνταξιδιώτες του τον εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο και πολύ ταλαντούχο Θοδωρή Βουτσικάκη και την πολλά υποσχόμενη Δήμητρα Σελεμίδου να μας ερμηνεύουν μουσικές  στιγμές του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

fragkoulis_salonica_live_2017_07_035_selemidou_voutsikakis

Σε μια κατάμεστη Μονή Λαζαριστών, που αναμφίβολα είναι το μικρό νησάκι της καρδιάς τόσο του Μάριου όσο και του Θοδωρή -αφού σηματοδοτεί την αρχή της μουσικής διαδρομής και των δύο όπως ανέφεραν συγκινημένοι- το κοινό ομολογουμένως μαγεμένο και ευλαβικά σιωπηλό επέτρεψε στα νυχτερινά τριζόνια να δημιουργήσουν ένα μουσικό χαλί που συνόδευσε έξοχα τις ερμηνείες και των τριών πρωταγωνιστών καθ’ όλη τη διάρκεια της δροσερής καλοκαιρινής βραδιάς.


Ο Μάριος Φραγκούλης, εξαιρετικός για ακόμη μία φορά, παρουσίασε νέες δημιουργίες μεγάλων τραγουδοποιών όπως της Ελένης Καραϊνδρου, του Γιώργου Ανδρέου και της Λίνας Νικολακοπούλου σε πρώτη εκτέλεση, κάνοντας μνεία επίσης και στη συνεργασία του τόσο με τον Παρασκευά Καρασούλο όσο και με τον Nicola Piovani.

Μας σύστησε θαυμάσιες εκδοχές ελληνικών επιτυχιών όπως της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και της Χαρούλας Αλεξίου μεταξύ άλλων -δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του «Ψυχές και σώματα» με το πιάνο σε πρώτο πλάνο, στην ευρεία συμμετοχή του κοινού σε μια πιο τζαζ εκδοχή του «Τράβα Σκανδάλη» αλλά και στη «Μικρή πατρίδα» στο δεύτερο μέρος που ήταν αναμφίβολα από τις πλέον δυνατές ερμηνευτικές στιγμές του Μάριου.

Τον απολαύσαμε όμως και στο γνώριμο ιταλικό και ισπανικό του ρεπερτόριο που φαίνεται να ταιριάζει άψογα στη μεσογειακή του αύρα ως ένα γνήσιο «Hijo de la luna».


Ο Θοδωρής Βουτσικάκης στο πρώτο μέρος ερμήνευσε αισθαντικά την «Ωραία κοιμωμένη» του με ένα συνδυασμό λυρισμού, ευαισθησίας και ονειροπόλησης και τον ήχο να διαχέεται στον χώρο βγαλμένος σαν από μουσικό κουτί. Ίσως είναι ο συνδυασμός του Βαρδάρη και του Θερμαϊκού που γεννά μεγάλες καλλιτεχνικές φωνές σε αυτή την πόλη -σε κάθε περίπτωση ο Θοδωρής φάνηκε να δένει απόλυτα ως ηχόχρωμα, πάθος και βάθος με την παρουσία του Μάριου Φραγκούλη, χωρίς τίποτα να μαρτυρά στα ντουέτα τους την πιο πρόσφατη έναρξη της καλλιτεχνικής του πορείας.  Η μουσική του αρτιότητα και μελωδικότητα και η ζεστή φωνή του από βελούδο προσυπογράφουν μια λαμπρή σταδιοδρομία που φαίνεται να είναι εκεί και να τον περιμένει…


Η γυναικεία παρουσία της βραδιάς, Δήμητρα Σελεμίδου, έκλεψε τις εντυπώσεις με το «Μαξιλάρι» της σε μια ερμηνεία που ανέδειξε απόλυτα τους στίχους του νέου δημιουργού Γιάννη Βασιλόπουλου σε μουσική του επίσης πολλά υποσχόμενου Σπύρου Παρασκευάκου, προλογίζοντας τραγούδια του δίσκου της «Τρίτη Έξοδος». Δυνατή σκηνική παρουσία, αισθαντικότητα και διαύγεια που έδεσαν αρμονικά με την παρουσία των άλλων δύο της παρέας και έκαναν το κοινό να τους διεκδικήσει όλους στη σκηνή ξανά και ξανά μετά την «επίσημη» λήξη της συναυλίας.


Ευχαριστούμε Μάριε, Θοδωρή και Δήμητρα για αυτή τη μουσική ξενάγηση στο νησάκι της καρδιάς και λυπούμεθα που δεν μπόρεσε και το φεγγάρι να παραβρεθεί ως πιο φυσικός και καλλιτεχνικός προβολέας…! Ευελπιστούμε την επόμενη φορά…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here