Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Τσούμαλης

Κλείνοντας δυο χρόνια συνεργασίας με θεαματικές sold out συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο και έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ» που μόλις κυκλοφόρησε, ο μεγάλος δημιουργός και εμπνευστής της νέας γενιάς Μίμης Πλέσσας και ο ερμηνευτής και ενορχηστρωτής Μαυρίκιος Μαυρικίου ταξιδεύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτό το καλοκαίρι, έχοντας γεμάτες τις αποσκευές τους με γνωστά και αγαπημένα ακούσματα που η σφραγίδα τους στον χρόνο παρέμεινε ανεξίτηλη.

Για αυτές τις συναυλίες τους μας μίλησαν σε μια συνέντευξη τύπου την Τρίτη 16/5 στο Νομισματικό Μουσείο και μέσα από μια χαλαρή κουβέντα πήραμε μια γεύση από αυτά που πρόκειται να μας παρουσιάσουν το καλοκαίρι. Ο κύριος Πλέσσας εμφανώς ευχαριστημένος με την ομάδα που έχει κοντά του μίλησε για την μεγάλη του χαρά και συγκίνηση να συνεργάζεται με τον νέο και πολλά υποσχόμενο Μαυρίκιο Μαυρικίου, αλλά και με τις γυναίκες ερμηνεύτριες, που θα τους συνοδεύουν, για τις οποίες εξέφρασε το θαυμασμό του για τις φωνές τους και την ανυπομονησία του να τις ξανακούσει να τραγουδούν, καθώς όταν τις άκουσε πρώτη φορά στο σπίτι του εντυπωσιάστηκε από το εύρος τους.

plessas_event_2016_05_002_saia_mavrikiou_xalkias

Οι γυναίκες της παρέας, η καθεμία με τη δική της ιστορία, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και τη χαρά τους για την συνεργασία αυτή.
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη με ένα διασκευασμένο από το Μίνω Μάτσα τραγούδι του Μίμη Πλέσσα στις αποσκευές της, το «Η πρώτη μας νύχτα» έφτασε πια η ώρα να το πει μαζί με άλλα με τη δική της αισθαντική φωνή κανονικά υπό το φως του καλοκαιρινού φεγγαριού.
Η Ηρώ Σαΐα με τη τύχη να έχει συνεργαστεί, όπως είπε, με τους μεγαλύτερους συνθέτες είναι με έτοιμη να μάθει πολλά πράγματα, να υπηρετήσει τα τραγούδια του με χαρά πολλή που αυτό θα γίνει με τη παρουσία του και την καθοδήγησή του.
Η Εύη Σιαμαντά, με την οποία συνδέθηκε ο συνθέτης λόγω της κοινής τους αγάπης για τη jazz. Να σημειωθεί ότι η Εύη Σιαμαντά μεταξύ άλλων συνόδευσε τον μεγάλο συνθέτη πριν κάποια χρόνια στην Αμερική, όπου εμφανίστηκαν, όπως είπε και η ίδια, σε ένα από τα μεγαλύτερα jazz clubs το «Dizzy’s Jazz Club», του Λίνκολν Σέντερ, στη Νέα Υόρκη.
Η Ελένη Καρακάση, περισσότερο γνωστή, όπως είπε και η ίδια ως ηθοποιός, δήλωσε την βαθειά της συγκίνηση που βλέπει το όνομά της στην ίδια αφίσα με τον Μίμη Πλέσσα.

Οι ερμηνεύτριες δήλωσαν επίσης την μεγάλη τους αγάπη και συμπάθεια για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, στον οποίο, όπως είπε και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, απευθύνονται σχεδόν για όλα.  Σε κάθε συναυλία θα είναι και μία ερμηνεύτρια που με τη δική της ταυτότητα ερμηνεύει ξεχωριστά τα τραγούδια που της εμπιστεύεται ο συνθέτης.

Μαζί τους και ένας μεγάλος κύριος του ελληνικού θεάτρου, ο Τάσος Χαλκιάς που –με χαρά πρώτη φορά σε αυτό το καλλιτεχνικό πόστο – αφηγείται μικρές ιστορίες και μυστικά που κρύβονται πίσω από το έργο του συνθέτη καθώς και παρασκήνια από στιγμές έμπνευσης, δημιουργίας, εκτέλεσης και ηχογράφησης των τραγουδιών του μεγάλου συνθέτη. Τα κείμενα αυτά θα είναι «μικρά, ραδιοφωνικά και πικάντικα», όπως είπε η δημιουργός τους Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα και θα έχουν σκοπό στο να μάθουν το κοινό κάτι που ίσως δε ξέρει.
Και είναι σημαντικό αυτό, όπως είπε και η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, γιατί από τη τριαντάχρονη πορεία της στο ραδιόφωνο έχει αντιληφθεί πως υπάρχουν τραγούδια που ο κόσμος δε γνωρίζει καν ότι τα έγραψε ο Μίμης Πλέσσας. Παρενέβη επίσης ο Γιάννης Γαβρίλης, «ραδιοφωνατζής… για 37 χρόνια στο δεύτερο πρόγραμμα», ο οποίος αναφέρθηκε στις ιστορίες αυτές λέγοντας ότι θα είναι μεγάλη η συμβολή τους και θα θυμίσει παλιό καλό ραδιόφωνο.

Τον συνθέτη και τους ερμηνευτές συνοδεύει η εξαμελής «Ορχήστρα των Αισθήσεων». Όλοι μαζί ταξιδεύουν στις γειτονιές της Ελλάδας, σε βράδια καλοκαιρινά με φεγγάρια και αρώματα, με συναισθήματα και ηχοχρώματα από πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κιθάρα, μπουζούκι, μπάσο και drums.

Να σημειώσουμε ότι τα τραγούδια που θα ακουστούν στη συναυλία θα παρουσιαστούν διαφορετικά από τον παραδοσιακό τρόπο, διασκευασμένα με έναν αρκετά ενδιαφέροντα τρόπο. Τέλος, η Moonlight Productions, που οργανώνει τη παραγωγή ετοιμάζει εκπλήξεις, καθώς θα ακολουθήσουν πολλοί guests, οι οποίοι θα διατηρηθούν ακόμα σε ανωνυμία. Αναφέρθηκε μόνο το όνομα του Δάκη, ο οποίος θα συμμετέχει σε κάποια από τις συναυλίες.

Έτοιμα δηλαδή όλα για βραδιές καλοκαιρινές με μαγικές φωνές και ακόμα πιο ωραίες μουσικές και τραγούδια. Παγωμένο αναψυκτικό, καλή παρέα, αστέρια, αγιόκλημα, κύματα και μια σειρά από καλλιτέχνες που είναι έτοιμοι να μας ταξιδέψουν! Κι όπως είπε στο τέλος ο Μίμης Πλέσσας : «Ο καλός πιανίστας, όταν είναι να παίξει πιανίσιμο μπορεί να αγγίξει τα φτερά μιας πεταλούδας χωρίς να βγάλει τη πούδρα από τα φτερά της, ενώ όταν είναι να παίξει φορτίσιμο μπορεί να σπάσει ατσάλι».

plessas_event_2016_05_020

Στο πιάνο ο :  Μίμης Πλέσσας
Ερμηνεύει και διευθύνει ο : Μαυρίκιος Μαυρικίου
Συμμετέχουν οι :  Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ηρώ Σαΐα, Ελένη Καρακάση, Εύη Σιαμαντά
Μαζί τους ο : Τάσος Χαλκιάς
Επιμέλεια κειμένων και προγράμματος : Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα

Συνοδεύει η «Ορχήστρα των Αισθήσεων»
Ενορχηστρώσεις – Διασκευές – Πλήκτρα : Μαυρίκιος Μαυρικίου
Φλάουτο: Κωνσταντίνα Ρούσσου
Σαξόφωνο : Φοίβος Μποζάς
Κιθάρα – Μπουζούκι : Γιώργος Ντινάκος
Κοντραμπάσο : Αντωνία Τσολάκη
Drums : Αλέξανδρος Κούρος

————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here