Γράφει η Ειρήνη Χατζημαργαρίτη
Φωτογραφίες: Ιωάννα Μπρατσολιά

Ο Monsieur Minimal, είναι ένας νέος και πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης, που έχει καταφέρει μέσα σε λίγα μόλις χρόνια να εγκατασταθεί για τα καλά στην ελληνική μουσική σκηνή. Την Παρασκευή 3 Απριλίου βρεθήκαμε στην παρουσίαση του τέταρτου κατά σειρά δίσκου του με τίτλο “High Times”, για τον οποίο ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία να τον κυκλοφορήσει με τη δική του δισκογραφική εταιρεία. «Μετράω πια, 6 χρόνια ζωής στην Αθήνα. Ο δίσκος περιλαμβάνει 12 τραγούδια τα οποία βγήκαν μέσα από τις εικόνες, την καθημερινότητα και τις επιρροές της πόλης. Τόλμησα και το έβγαλα με δική μου δισκογραφική, τη Μο.Μι Records. Είναι ένα άλμπουμ το οποίο είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα, λίγο πιο «βρώμικο» γιατί είναι και λίγο πιο άγρια η Αθήνα, με πιο ευρωπαϊκό ήχο. Εγώ το ονομάζω σαν την εξέλιξη της δικής μου ποπ. Ελπίζω και εσείς να το ευχαριστηθείτε όπως και εγώ».

monsieur_minimal_live_2015_04_002

Τα λόγια αυτά εξίταραν αρκετά το ενδιαφέρον μας και η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε με ανυπομονησία να ανοίξει το πρόγραμμα. Πως άραγε θα παρουσιαζόταν ένας δίσκος που ως άξονα του έχει την πόλη; «Με την μπάντα που φτιάξαμε τώρα, θα παρουσιάσουμε όλα τα κομμάτια του δίσκου και κάποια παλαιότερα που σίγουρα ο κόσμος θα ζητήσει. Δε γίνεται να μην παίξουμε ούτε την «Πάστα Φλώρα», ούτε το “Love Story”, απλά δε γίνεται». Σε μια σκηνή όπου κυριαρχούσαν τα κόκκινα, τα μπλε και τα πορτοκαλί φώτα, το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε περιείχε όλα τα κομμάτια του νέου δίσκου ενώ προς το τέλος φύγαμε από εκεί και ταξιδέψαμε στο χρόνο με Πάστα Φλώρα, Ερωτικές Ιστορίες και Πάρτυ. Καθ’όλη τη διάρκεια του live δε σταματήσαμε να χορεύουμε καθώς η νεοσύστατη μπάντα και ο Monsieur Minimal φρόντισαν καλά για αυτό. Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή η μπάντα έφυγε και τη θέση τους πήρε ο Eliot με την ηλεκτρονική του μουσική, ο Monsieur Minimal μας έδειξε πως από οπουδήποτε έρχεται η μουσική, μπορεί να είναι εξίσου καλή και προσεγμένη.

Πως μπορεί όμως να περάσει μια σωστή και προσεγμένη μουσική στον κόσμο όταν ο ήχος από τη σκηνή δεν είναι καθόλου καλός; Ο χώρος του Six Dogs ήταν εναλλακτικός, ταίριαζε στη μουσική  του Monsieur Minimal, ήταν όμως πολύ μικρός με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα να έχει γεμίσει ασφυκτικά. Το συνεχές βουητό που ερχόταν από τα ηχεία, μας έβαζε μικρά εμπόδια να αφεθούμε, να χαρούμε και να γιορτάσουμε μαζί τον καινούργιο αυτό δίσκο…

Παρά ταύτα, ο Monsieur Minimal, με την μπάντα του στέκονταν πάνω στη σκηνή δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Με τη λευκή του κιθάρα και τη λευκή του μπλούζα (που φορούσε όλη η μπάντα), στεκόταν στη σκηνή με την ουδετερότητα του λευκού που περιμένει τα χρώματα της άνοιξης να την φωτίσουν, σαν τις ιστορίες της πόλης που περιμένουν να βρουν τον πρωταγωνιστή τους για να πάρουν μορφή και σώμα. Εκείνος μόνο έδινε το έναυσμα και ο καθένας από εμάς μπορούσε να ακούσει τις εμπειρίες του μέσα από τα τραγούδια και να βρει το σημείο της πόλης που αγαπά μέσα από τις ιστορίες και τα highlights.

Εν κατακλείδι, η βραδιά στο σύνολο της ήταν πολύ καλή. Επειδή πλησιάζει η παρουσίαση δίσκου και στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα του Monsieur Minimal, προτείνω σε όλους όσους έχετε την ευκαιρία να πάτε, να μην το χάσετε. Επιπλέον, λοιποί αναγνώστες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό προσοχή! Κάπου θα πετύχετε live του Monsieur, και πιστέψτε με, θα είναι από τα καλύτερα που έχετε πάει!

monsieur_minimal_live_2015_04_001

———————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here