Οι ΜΟΡΤΕΣ είναι μια παρέα μουσικών που αποτελείται από φίλους με κοινή αγάπη στα μπλουζ, το ροκ και το ρεμπέτικο. Βασίζεται σε μια ιδέα του Άγη Νικολακόπουλου (πρώην Alter Ego/Εν Ψυχρώ) που είναι και ο τραγουδιστής, βασικός συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος. Η μουσική τους συνδυάζει τα blues, την country, το rock, την jazz ακόμα και το swing, με το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το δημοτικό. Ο στίχος ελληνικός, θυμίζει «άλλες εποχές».

mortes-2

Την περασμένη χρονιά κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο “Η Εκδίκηση της Ροκιάς”, μέσα από την οποία ξεχώρισε αμέσως το single “Τα Μπλουζ του Καραγκιόζη” το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις, αγαπήθηκε και παρουσιάστηκε στο πλατό της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα!

Σήμερα παρουσιάζουν το δεύτερο τους single, το οποίο συνοδεύεται από ένα αξιομνημόνευτο video clip, γυρισμένο με μεράκι και άφθονο χιούμορ! Το τραγούδι «Φρόσω’s boogie», σε μουσική και στίχους του Άγη Νικολακόπουλου, είναι ένα ultra groovy mix από ρεμπέτικο και rock’n’roll, με ευφάνταστο στίχο και πάρα πολύ κέφι! Μπουζούκια, βιολιά μπλέκονται με τύμπανα, μπάσο και τους ήχους του dobro και της κιθάρας slide, και συνθέτουν ένα ξεσηκωτικό ερωτικό κάλεσμα, «μόρτικο» και ντόμπρο, πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει! Παντρεύοντας την αυθεντική «μαγκιά» του παλιού ρεμπέτικου με την «αλητεία» και το rock ‘n’ roll attitude, οι Μόρτες επινοούν το δικό τους μουσικό ιδίωμα που δεν μπαίνει σε καλούπια και στεγανά, αποτελώντας μια πολύ ευχάριστη αλλαγή στα καλλιτεχνικά δρώμενα!

Λίγα λόγια για το συγκρότημα
Οι ΜΟΡΤΕΣ είναι οι Άγης Νικολακόπουλος στη φωνή και την κιθάρα, Γιώργος Γούτης στην κιθάρα, Γιώτης Κύτταρης στα cigarbox slide guitar/dobro, Άκης Πετρινιώτης στο μπάσο, Στέφανος Βρυνιώτης στο μπουζούκι, Γιάννης Βερούχης στα τύμπανα και Μαρκέλλα Παναγιώτου & Πέγκυ Ζάρρου στα γυναικεία φωνητικά. Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν πολλοί ακόμα καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό ταίριασμα διαφορετικών μουσικών ειδών, όπου τίποτα δε ακούγεται «εκτός θέματος» και όλα μοιάζουν να αλληλοσυμπληρώνονται!

Video credits
Σκηνοθεσία: Τόλης Μαστρόκαλος
Παραγωγή: Τάκης Δημόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Παπαλεξάτος
Steady cam: Μάρκος Κιμιώνης
Editing/Color correction: Δημοσθένης Ράπτης
Στο ρόλο της “Φρόσως”, η Όλγα Κυπριώτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here