Γράφει η Γιώτα Πριόνα
Φωτογράφηση: Αθανασία Ζήση

Το θρυλικό «Κύτταρο» της οδού Ηπείρου & Αχαρνών υπήρξε η κοιτίδα της ελληνικής ροκ σκηνής. Ο Σιδηρόπουλος, ο Σαββόπουλος, ο Πανούσης και μια ακόμη πληθώρα σπουδαίων ερμηνευτών και συγκροτημάτων έγραψαν τη δική τους ιστορία στη σκηνή του πιο αυθεντικού, ίσως, rock club της Αθήνας του τότε και του σήμερα. Το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, ήταν η σειρά των Μπλε να γεμίσουν και να «γκρεμίσουν» την σκηνή του…

mple_live_2015_010_tzortzia

Οι Μπλε μετρούν αισίως 20 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και φέτος αποφάσισαν να το γιορτάσουν με νέο δίσκο. Η απουσία ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς τους την τελευταία δεκαετία ήταν αισθητή, γι’ αυτό φρόντισαν να πάρουμε μια γεύση από τα νέα τους τραγούδια, μεταξύ των οποίων και το «Κοίτα», που ντύνεται με τον παλιό, γνώριμο, «μπλε» ήχο. Εκείνον, που ήδη από το 1996, έθεσε τα πρώτα διαφοροποιητικά στοιχεία ανάμεσα στους Μπλε και τα υπόλοιπα συγκροτήματα της εποχής τους. Οι μπλουζ / τζαζ πινελιές πάνω στον λευκό καμβά της pop-rock μουσικής τους, πλαισιώνουν με ιδιαίτερο τρόπο την φωνή της Τζώρτζια.

Η εναλλαγή στους ήχους κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού το βράδυ του Σαββάτου. Το ρεπερτόριο ήταν το πλέον αναγνωρίσιμο, με τα «Κόκκινο Φιλί» , «Πιάνω φωτιά», «Κοίταξε με δυο φορές» και «Δεν θέλω» να ξεσηκώνουν, ως συνήθως. Η όρεξη των μουσικών που βρίσκονταν επί σκηνής ήρθε και άγγιξε την επιθυμία του κόσμου για μια από τις γνωστές, επεισοδιακά και χαρακτηριστικά «μπλε» εμφανίσεις.

mple_live_2015_007_tzortzia

Μπροστά στο γκροτέσκο θέαμα μιας ροκ μπαλαρίνας (εξ ου και το τούλι), με την υπερβολή του theatrale στην κίνηση, αλλά και τις ερμηνείες που, άλλοτε ξεχείλιζαν από δυναμισμό και άλλοτε βυθίζονταν στο συναίσθημα, το κοινό παρακαλούσε να μην τελειώσει η βραδιά. Η Τζώρτζια είναι ίσως η μοναδική ελληνίδα ερμηνεύτρια που μπορεί σε δευτερόλεπτα να μετατραπεί από αέρινη ύπαρξη σε ηφαίστειο που εκρήγνυται. Δεν κατηγοριοποιείται, δεν καλουπώνεται.

Μένει να ακούσουμε ολοκληρωμένο τον νέο τους δίσκο, που θα κυκλοφορήσει, όπως μας ενημέρωσαν, έως το τέλος του χρόνου. Για ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα στην Ελλάδα, οι απαιτήσεις του κοινού είναι αυτονόητες. Μέχρι τότε -ή καλύτερα- από εκεί και έπειτα, οι Μπλε θα συνεχίσουν, καταπώς φαίνεται, να ροκάρουν με το ίδιο κέφι, την ίδια διάθεση, την ίδια τρέλα πάνω στην σκηνή!

mple_live_2015_035_tzortzia

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here