ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
ΛΑΪΚΑ
Γράφει ο Δημήτρης Τσάγκας
"Τα δικά μου τραγούδια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βασίλης Καρράς, ο "δικός μας" Βασίλης, επανέρχεται δισκογραφικά μ' ένα CD έκπληξη!
Η γνήσια λαϊκή, φωνή, του Βασίλη Καρρά έρχεται αυτή τη φορά να "αγκαλιάσει" και να "ντύσει" 13 δικά του τραγούδια (όλα σε στίχους και 7 απ' αυτά και σε μουσική).
Τραγούδια που έγραψε στο παρελθόν για φίλους του, τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγούδια που έμειναν διαχρονικά!
Αν και δεν γράφει συχνά, όταν το κάνει καταφέρνει να βγάλει όλη την ευαισθησία και την τρυφερότητα που τον διακρίνει.
Ο Γιάννης Πάριος, η Δέσποινα Βανδή, ο Ζαφείρης Μελάς και πολλοί ακόμη σημαντικοί καλλιτέχνες, ανέδειξαν τα τραγούδια που ο Βασίλης "από καρδιάς" έγραψε γι' αυτούς.
Τώρα ο ίδιος έρχεται να σφραγίσει με την αυθεντική λαϊκή του ταυτότητα τις δημιουργίες του, όπως το "Γέλα μου", το "Απολογήσου", το "Τα Ψεύτικα Λουλούδια", το "Αδιέξοδο".
"Τα Δικά μου Τραγούδια", τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά κυκλοφορούν τώρα με τη φωνή του απ' τη MINOS -EMI.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Νέο cd για τον Βασίλη Καρρά με ...παλιά τραγούδια! Ο λαϊκός τραγουδιστής κάνει ακριβώς ότι λέει και ο τίτλος του cd. Ερμηνεύει τραγούδια που έγραψε ο ίδιος (μουσική ή στίχους ή και τα δύο), τα οποία όμως έγιναν επιτυχίες με φωνές άλλων τραγουδιστών. Ο Καρράς επέλεξε να τα ντύσει και με το χρώμα της δικής του φωνής.

Ομολογούμε ότι στην αρχή μας ξένισε λίγο αυτή η προσπάθεια. Έχοντας συνηθίσει πολύ διαφορετικές ερμηνείες σε κάποια από αυτά, η "βαριά" φωνή του Βασίλη Καρρά τα έκανε να ακούγονται σε ένα εντελώς άλλο τόνο. Για παράδειγμα το "γέλα μου" που τραγουδούσε στα μισά της προηγούμενης δεκαετίας η Δέσποινα Βανδή. Η πρώτη επιτυχία της τραγουδίστριας που είχε ερμηνεύσει το τραγούδι με πολύ θηλυκό τρόπο... Η ερμηνεία από τον Βασίλη Καρρά είναι φυσικά κάτι εντελώς διαφορετικό κι αυτό συμβαίνει και με άλλα τραγούδια. Το αν θα αρέσουν ή όχι είναι μάλλον επιλογή προσωπική του καθενός μας. Το σίγουρο είναι ότι ο Καρράς δείχνει να "αισθάνεται" πράγματι αυτά τα τραγούδια και πως θα μπορούσε άλλωστε να μη συμβεί αυτό, αφού είναι δικά του!

Και κάτι ακόμη... Αν θέλετε να ακούσετε το cd αυτό στο computer σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά το ειδικό software (player) που υπάρχει μέσα στο cd. Αυτό φυσικά για λόγους καταπολέμησης της πειρατείας ("κλικ" για περισσότερα)...


HIGHLIGHTS:

... Ένας τραγουδιστής που έχει αγαπηθεί πολύ στο χώρο του, δίνει ένα νέο τόνο σε τραγούδια του που όμως είχαμε γνωρίσει από άλλους καλλιτέχνες ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο για το ένθετο. Έξυπνη η φωτογραφία με τους στίχους πάνω στο πακέτο τσιγάρων. Το playlist, οι συντελεστές και οι δύο φωτογραφίες του τραγουδιστή συμπληρώνουν το 6σέλιδο ένθετο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Όλα τα τραγούδια έχουν κάνει λίγο πολύ επιτυχία όταν κυκλοφόρησαν. Ξεχώρισα όμως με τη φωνή του Βασίλη Καρρά το "θα 'ρθει", το "αδιέξοδο" και το "κάνε κάτι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

Θέλω να βγω
απ' τ' αδιέξοδο αυτό θέλω να βγω
μα τους ανθρώπους τους φοβάμαι κι είναι αλήθεια
την εγκατάλειψη τη γνώρισα τη ζω
τη μοναξιά μου τη ζωγράφισα στα στήθια


(στίχοι: Βασίλη Καρρά - "Το αδιέξοδο")


Music Corner

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Τίτλος CD
"ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ"
Εταιρεία: MINOS
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Αχιλλέας Θεοφίλου
Φωτογραφίες
Ντίνος Διαμαντόπουλος
Artwork
Γιώργος Κολοβός
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 44:02
11/2002 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Το αδιέξοδο
02. Καρδιοπάθειες
03. Απολογήσου
04. Κάνε κάτι
05. Γέλα μου
06. Τα ψεύτικα λουλούδια
07. Θα 'ρθει
08. Είσαι εικόνα
09. Αντρικός εγωισμός
10. Σιγά σιγά
11. Βρέχει στη Θεσσαλονίκη
12. Σ' έναν μπατίρη ουρανό
13. Και με βρήκε το χάραμα