"Μάλα, Η μουσική του Ανέμου"
Κυκλοφόρησε το ολοκληρωμένο cd με τη μουσική
και τα τραγούδια από το περίφημο musical...
20/5/2002 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 19 Ιανουαρίου 2002, "ανέβηκε" στην Αθήνα, η παράσταση του έργου ΜΑΛΑ, στο θέατρο Παλλάς, με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση.
Ο Νίκος Καρβέλας είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του όλου έργου: για πολλά χρόνια ταξίδεψε, διάβασε και μελέτησε ιστορικά κείμενα, προκειμένου να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις στην ιδέα, που από χρόνια είχε στο μυαλό του.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας πραγματικός θρίαμβος κι ένας "διαφορετικός" Καρβέλας βρήκε την δικαίωση στις ουρές των ταμείων του Παλλάς.
Στην παράσταση η Άννα ήταν πλαισιωμένη από ένα ξεχωριστό επιτελείο 60 ηθοποιών (ανάμεσά τους και οι: Λεωνίδας Κακούρης, Αίας Μανθόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Έλενα Τυρέα, Σταύρος Γιαγκούλης, Μιχάλης Άνθης, Ζωή Ναλμπάντη, Ελπίδα Μπραουδάκη, Πάνος Μεταξόπουλος, Στέλιος Νικολαΐδης, Νίκη Παληκαράκη, Ελένη Τζώρτζη, Αλμπέρτο Εσκενάζυ) και ορχήστρα 40 μουσικών.
Η ΜΑΛΑ είναι η μεγαλύτερη παραγωγή που είδαμε ποτέ στην Ελλάδα. Τα στοιχεία μίας υπερπαραγωγής, τέτοιας που μέχρι πρόσφατα, είχαν την τύχη να βλέπουν μόνο όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πόλεμου.
Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης είναι: Νίκος Καρβέλας (Μουσική, Κείμενα, Λιμπρέτο), Γιάννης Κακλέας (Σκηνοθεσία), Γιώργος Νιάρχος (Μουσική διεύθυνση), Γιώργος Γαβαλάς (Σκηνογραφία), Γιάννης Μετζικώφ (Ενδυματολογία), Ελευθερία Ντεκώ (Σχεδιασμός φωτισμών) και Βελισάριος Δημόπουλος (Διεύθυνση ήχου).

Αρχικά, από την πολύ επιτυχημένη αυτή παράσταση, κυκλοφόρησε το cd single "ΜΑΛΑ - Η ΜΟΥΣΚΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ", που περιλαμβάνει 3 τραγούδια. Το single αυτό έχει ήδη γίνει χρυσό και τώρα κυκλοφορεί και τ' ολοκληρωμένο άλμπουμ.
Περιλαμβάνει 27 τραγούδια, σε στίχους, μουσική και διεύθυνση παραγωγής Νίκου Καρβέλα και ενορχήστρωση / διεύθυνση ορχήστρας Γιώργου Νιάρχου.
Η ηχογράφηση της ορχήστρας έγινε αφ' ενός στο ηχογραφικό κέντρο του Μέγαρου Μουσικής της Αθήνας και αφ' ετέρου στο studio Echo.
Ο συνολικός χρόνος των ηχογραφήσεων διήρκεσε 15 ημέρες.
Για την ορχήστρα χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 42 μουσικοί. Συμετείχαν 8 πρώτα βιολία, 8 δεύτερα βιολιά, 6 βιόλες, 4 τσέλλα, μπάσσο, άρπα, oboe, 2 τρομπόνια, 2 τρομπέτες, 2 κόρνα, 2 κρουστά, 2 keyboards. Αυτή η "μίνι" συμφωνική ορχήστρα συνεργάστηκε κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, προσφέροντας μας, σε ψηφιακή μορφή, το τελικό άψογο αποτέλεσμα, μία πραγματικά μοναδική, για τα Ελληνικά δεδομένα, παραγωγή.

Διαβάστε σύντομα περισσότερα για το album, καθώς και τη γνώμη του Music Corner...

MC Team ID