ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ
ΕΝΤΕΧΝΑ
Γράφει η Αργυρώ Μπέλλου
"Τα μεταξωτά τραγούδια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε άλμπουμ της Μελίνας Κανά είναι γεγονός αφού έχει κατορθώσει, τόσα χρόνια τώρα, με τις ξεχωριστές, ζεστές ερμηνείες της να κερδίσει ένα πολυάριθμο και φανατικό κοινό. Πόσο μάλλον ένα άλμπουμ σαν αυτό, τα «Μεταξωτά τραγούδια», που συγκεντρώνει τις καλύτερες στιγμές της μέχρι τώρα πορείας της.
Είναι γεγονός ότι παρά την δωδεκάχρονη παρουσία της Μελίνας Κανά στην ελληνική δισκογραφία, δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα μία συλλογή με επιλεγμένες στιγμές από όλους τους δίσκους της, εκτός βέβαια από τη συλλογή "Portrait" που κυκλοφόρησε με το label της γερμανικής εταιρίας Network. Τα «Μεταξωτά τραγούδια» λοιπόν έρχονται να καλύψουν αυτό το κενό.
Επιλογές από τα άλμπουμ «Της μέρας και της νύχτας» του 1992 μέχρι το πρόσφατο «Μελίνα Κανά» του 2001 - με ενδιάμεσους σταθμούς όλους τους προσωπικούς της δίσκους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.
Δεκαεπτά τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει και αγαπήσει με τις υπογραφές των: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Νίκου Ξυδάκη, Στάμου Σέμση, Κώστα Καλδάρα, Θοδωρή Παπαδόπουλου, Κώστα Παρίση, κ.ά.
Ένας δίσκος που θα αγαπήσετε.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, όταν ένας καλλιτέχνης αλλάζει δισκογραφική εταιρεία, η προηγούμενη να κυκλοφορεί ένα "best" με τις επιτυχίες του... Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Μελίνας Κανά, που μετά από χρόνια συνεργασίας με τη Lyra, πλέον βρίσκεται σε νέο δισκογραφικό "σπίτι".

Το cd έχει πράγματι σπουδαίες στιγμές της Μελίνας Κανά, τραγούδια που αποτέλεσαν το πρωτογενές υλικό και της έδωσαν την ευκαιρία να αναδείξει τα μοναδικά φωνητικά της προσόντα. Θα σταθώ σε δύο τραγούδια κυρίως, τα "μεταξωτά" και το "γέλα ψυχή μου". Πιστεύω πως είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες της τραγουδίστριας και δύο κομμάτια που αξίζουν μια θέση στο "hall of fame" της έντεχνης μουσικής σκηνής.

Το cd αξίζει να το αποκτήσετε αν δεν έχετε τους δίσκους της Μελίνας Κανά, καθώς σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε μια γεύση απ' όλη τη δισκογραφία της. Πλούσια γεύση...!


HIGHLIGHTS:

... Πολύ καλή επιλογή τραγουδιών ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
8 σελίδες σε στυλ "φυσαρμόνικα", αλλά φτωχό σε υλικό. Είναι γραμμένο και σε αγγλική και φυσικά σε ελληνική γλώσσα και το σπουδαιότερο ίσως στοιχείο του είναι το εισαγωγικό σημείωμα του Οδυσσέα Ιωάννου που γράφει για την Μελίνα Κανά... Στίχοι δεν υπάρχουν...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Γέλα ψυχή μου", "Να βάλω τα μεταξωτά", "Αερικό", "Λένε", "Απ' τα κρυμμένα να σωθείς", "Ο χάρτης", "Μαλαματένια ζωή", "Έπιασε βροχή"

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

Γέλα ψυχή μου τα τρένα περνούν
τα μάτια αρπάζουν και μόνο έτσι ζουν
γέλα, κυλάει ο καιρός
Γέλα ψυχή μου και βγες να σε δουν
σαν σβήνει η μέρα χαρές θες να 'ρθουν
γέλα, κυλάει ο καιρός...

(Στίχοι: Κώστα Παρίση - "Γέλα ψυχή μου")


Music Corner

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

Τίτλος CD
"ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

1 CD 17 Tracks
Διάρκεια CD: 63:33
3/2003 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Αερικό
02. Να βάλω τα μεταξωτά
03. Γέλα ψυχή μου
04. Φεϊρούζ
05. Αχ να περάσει ο πυρετός
06. Λένε
07. Απ' τα κρυμμένα να σωθείς
08. Ο χάρτης
09. Μαλαματένια ζωή
10. Βάλε κρασί
11. Αργά το βράδυ
12. Το μαγαζί
13. Μιλώ για σένα
14. Σώμα που χορεύεις
15. Έπιασε βροχή (συμμετέχει ο Σωκράτης Μάλαμας)
16. Είσαι γλυκό του κουταλιού
17. Το λευκό το κυπαρισσί (με την Δώρα Μασκλαβάνου και τον Νίκο Ξυδάκη)