ΤΡΙΦΩΝΟ
ΕΝΤΕΧΝΑ
Γράφει η Αργυρώ Μπέλλου
"Καράβια μοιάζουν οι ψυχές"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής,
πρωτοσυναντήθηκαν στη σκηνή του Αερικού, την άνοιξη του 2002.
Από τότε ένιωσαν ότι μπορούν να μοιραστούν τα μουσικά τους όνειρα, καθώς ταίριαξαν ως συνεργάτες και φίλοι, αλλά νιώθοντας και τη μαγεία που χαρίζει η μια φωνή μες στην άλλη...
Ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις τους, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας (Σπίτι τέχνης Λώλης, Αλάβαστρον, Σκιά του φεγγαριού, Συρμός) αλλά και εκτός αυτής.
Έστησαν ένα πρόγραμμα, με ότι αγαπούν περισσότερο από δημιουργούς όπως: Σαββόπουλος, Ξαρχάκος, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μούτσης, Ξυδάκης, Ανδρέου, Περίδης, Θ. Παπακωνσταντίνου κ.α. καθώς και παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία ερμηνεύουν με απογειωτικές τριφωνίες, σε μια αρμονική συνεύρεση με το σήμερα.
Από αυτή τους τη συνεργασία, και υπό την επιμέλεια του Παντελή Θαλασσινού, προέκυψε ένα c.d. single, με τίτλο «Καράβια μοιάζουν οι ψυχές» που περιλαμβάνει 5 τραγούδια. Τα «Μεταφυσικό» του Ορφέα Περίδη, «Χαράματα η ώρα τρεις» του Μάρκου Βαμβακάρη, «Άγγελος εξάγγελος» του Bob Dylan, με ελληνικούς στίχους Διονύση Σαββόπουλου, «Το τραγούδι της ξενιτιάς» (φεγγάρι μάγια μου 'κανες) του Μίκη Θεοδωράκη - τραγούδια που παρουσίαζαν στις παραστάσεις τους και αγαπήθηκαν απ' τον κόσμο - καθώς κι ένα καινούριο τραγούδι, το ομότιτλο, σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Υφαντή.
Τρεις νέοι άνθρωποι, με προσωπική πορεία στα μουσικά δρώμενα, ενώνουν τις ψυχές και τη φωνή τους, σε μια κοινή πορεία, με γνώμονα τη βαθειά αγάπη τους για τη μουσική, αλλά και τη διάθεση να μας χαρίσουν καινούρια τραγούδια.
Μαζί τους οι: Πάνος Κατσιμίχας στη φυσαρμόνικα, Σάκης Βαργεμτζίδης στο πιάνο, Βαχάν Γκαλστιούν στα πνευστά, Δημήτρης Εμμανουήλ στα κρουστά, Άρης Καραγιωργάκης στην κιθάρα, Λευτέρης Κρητικός στο μπάσο.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Με κεντρικό θέμα του album μια ευαίσθητη μελωδία, τα "καράβια μοιάζουν οι ψυχές", η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής ενώνουν τις δυνάμεις τους, σχηματίζουν το Τρίφωνο και ντεμπουντάρουν ως group στο χώρο της δισκογραφίας...

Καταπιάνονται με γνωστές συνθέσεις σπουδαίων δημιουργών και προχωρούν σε προσεγμένες συνεργασίες ορίζοντας την "ποιοτική ταυτότητά" τους! Σίγουρα αγαπούν αυτό που κάνουν και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η μοίρα τους έφερε κοντά, να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δημιουργικές και ερμηνευτικές τους ικανότητες.

Μια έντεχνη δουλειά, με ποικιλία οργάνων και σημαντικούς συνεργάτες. Ένα σημαντικό ξεκίνημα για ένα group που δείχνει πως σέβεται τη δύναμη της μουσικής...

Αναμονή για το album...


HIGHLIGHTS:

... Η εκτέλεση του "Άγγελου εξάγγελου" σε στίχους Διονύση Σαββόπουλου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Μια μεγάλη φωτογραφία του Τρίφωνου στο εσωτερικό του τετρασέλιδου booklet και απλή αναφορά στους συντελεστές. Δεν με εντυπωσίασε σε τίποτα...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Όλα τα τραγούδια του single έχουν μια ιδιαιτερότητα και ξεχωρίζουν...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Καράβια μοιάζουν οι ψυχές
κι ανέμους να ζητήσεις
ταξιδευτές στ' αμπάρια τους
σαλπάρουν για αναμνήσεις
Μαλαματένια άγκυρα
και χρυσαφένιοι κάβοι
πιάνουν και δένουν στη ζωή
για λίγο το καράβι"...

(στίχοι: Δημήτρης Υφαντής - "Καράβια μοιάζουν οι ψυχές")


Music Corner

ΤΡΙΦΩΝΟ

Τίτλος CD
"ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ"
Εταιρεία: MBI
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Παντελής Θαλασσινός
Φωτογραφίες
Ολυμπία Βασιλείου
Κατερίνα Ηλιάδου
Artwork
Αργυρώ Σύριγγα
1 CD 5 Tracks
Διάρκεια CD: 20:48
10/2003 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μεταφυσικό
02. Καράβια μοιάζουν οι ψυχές
03. Χαράματα η ώρα τρεις
04. Άγγελος εξάγγελος (The wicked messenger)
05. Το τραγούδι της ξενιτιάς (Φεγγάρι μάγια μου 'κανες)