ΑΣΠΑ
POP / ΛΑΪΚΑ
Γράφει ο Γιώργος Μαστοράκης
"Γυάλινα όνειρα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Ασπα την γνωρίσαμε ως μια εκρηκτική και ασυμβίβαστη νέα γυναίκα μέσα από το πιο επιτυχημένο talent show της χρονιάς που πέρασε. Μας κέρδισε με την παρουσία της, την ταλαντούχα φωνή της αλλά και τις ακλόνητες απόψεις της. Πολλοί ήταν αυτοί που την επέκριναν αλλά ακόμα περισσότεροι αυτοί που την υποστήριξαν.
Το πρώτο της «επαγγελματικό» στοίχημα το έβαλε με το cd single «Έλα λάμψε» και το κέρδισε με μεγάλη επιτυχία, αφού έγινε χρυσό πολύ γρήγορα.
Η επιστροφή της ήταν καθαρά θέμα χρόνου και τώρα η ίδια Άσπα κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, διαψεύδοντας τους αυστηρούς επικριτές της και επιβεβαιώνοντας τους φανατικούς υποστηρικτές της!
Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά έχει τον τίτλο «Γυάλινα όνειρα», και κυκλοφορεί από τη Heaven. Ο τίτλος μπορεί να είναι εύθραυστος, κάτι που ίσως να έρχεται σε αντίθεση με την δυνατή της προσωπικότητα, αλλά εκφράζει απόλυτα την αίσθηση των νέων της τραγουδιών!
Η Άσπα ερμηνεύει 14 τραγούδια, δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό! Τραγούδια τρυφερά σαν τα όνειρα μας «Ονειρα, χάρτινα όνειρα που ξεθωριάσανε απ'τη βροχή των ματιών σου...», αλλά και τραγούδια δυναμικά που φωτογραφίζουν τα ακλόνητα 'πιστεύω' της «Δεν θα κρυφτώ σε τύπους και πρέπει..... Δε θα κρυφτώ με μια συγγνώμη αν έχω εγώ αντίθετη γνώμη»
Στο πρώτο προσωπικό της album η Άσπα έχει την τύχη να συνεργάζεται με έναν από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους νέους συνθέτες: το Δημήτρη Κοντόπουλο, ο οποίος υπογράφει 11 από τα 14 τραγούδια αλλά και τη διεύθυνση παραγωγής του cd.
Μουσική σ' ένα τραγούδι υπογράφει ο Μιχάλης Παπαθανασίου, ενώ ένα τραγούδι, μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο Σπύρος Κοντάκης.
Σημαντική η συμβολή της πένας της γνωστής στιχουργού Ναταλίας Γερμανού σε 3 τραγούδια, του νέου στιχουργικού ταλέντου Γιάννη Ρεντούμη σε 8 τραγούδια, αλλά και του συνεργάτη του Δημήτρη Κοντόπουλου Μιχάλη Σφήκα στο «Ασε με λίγο να σ' αγαπήσω».
Το α' single που έχει ήδη ξεχωρίσει είναι το ομότιτλο «Γυάλινα όνειρα», το οποίο θα βρείτε στο cd και σε ένα πολύ επιτυχημένο dance remix.
Έκπληξη στο cd αποτελεί η συμμετοχή του συγκροτήματος «Φίλοι για πάντα» στα φωνητικά του τραγουδιού «Άσε με λίγο να σ' αγαπήσω»!
ΑΣΠΑ - «ΓΥΑΛΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ»: Ακολουθήστε την εκρηκτική ερμηνεύτρια και τα τραγούδια της και να 'στε σίγουροι ότι έχει τον τρόπο να σας ταξιδέψει και θα σας συνοδεύσει στα όνειρα σας!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ιδιαίτερα γνωστός από τις συνεργασίες του με την Ηρώ, γράφει τραγούδια για την Άσπα, την νεαρή και πολύ γλυκιά κοπέλα που γνωρίσαμε μέσα από το reality "Fame Story". Ο ατίθασος χαρακτήρας του τηλεπαιχνιδιού, είναι τελικά ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που προσπαθεί να ξεκινήσει μια αξιόλογη καριέρα στο ελληνικό τραγούδι. Δισκογραφικά την πρωτογνωρίσαμε με το "έλα λάμψε", ένα τραγούδι μέσα από το ομώνυμο cd single που είχε κυκλοφορήσει σχεδόν ένα χρόνο πριν. Το τραγούδι αυτό είχε κάνει ιδιαίτερη επιτυχία και ήταν μια σύνθεση του Γιάννη Μπέη. Παρά την επιτυχία, δεν είδαμε τελικά μια νέα συνεργασία των δυο τους και στο πρώτο προσωπικό album της τραγουδίστριας.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος έχει συνθέσει 11 τραγούδια για την Άσπα, κυρίως σε pop ύφος, αν και κάποιες λαϊκές "τοποθετήσεις" δεν λείπουν. Το cd έχει καλά τραγούδια, προσφέροντας στην Άσπα πολύ καλό υλικό για το επίσημο ξεκίνημά της. Έκπληξη στα ονόματα των δημιουργών αποτελεί η παρουσία του Γιάννη Ρεντούμη. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα πρόκειται για τον νεαρό που είχε κερδίσει σε έναν διαγωνισμό στίχου και είχε δώσει ένα τραγούδι στη Δέσποινα Βανδή (όλα οδηγούν σε σένα). Ο νεαρός είχε συνεργαστεί με την Άσπα και στο cd single γράφοντάς της ελληνικούς στίχους στο "Torn", ενώ στο album της γράφει 8 τραγούδια! Καμιά φορά οι διαγωνισμοί βγάζουν ταλέντα!

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω πως η remix εκτέλεση του βασικού τραγουδιού του album "γυάλινα όνειρα" μου άρεσε πολύ περισσότερο από την κανονική. Η έμπνευση για το finale του "δε θα κρυφτώ", περισσότερο χάλασε ένα πολύ καλό τραγούδι...


HIGHLIGHTS:

... Ο ταξιδιάρικος χαρακτήρας των τραγουδιών ταιριάζει στην Άσπα ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ανέλπιστα πλούσιο για νέο καλλιτέχνη! 20 σελίδες με στίχους, φωτογραφίες, σημειώματα παραγωγού και τραγουδίστριας και ευχάριστο πολύχρωμο artwork... Το εξώφυλλο μάλλον συνηθισμένο σαν ιδέα...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Διακοπές", "Γυάλινα όνειρα" (remix), "Καθρέφτης", "Άσε με λίγο να σ' αγαπήσω", "Κι όλα αρχίζουν ξανά", "Δε θα κρυφτώ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Χείλη κλειστά, οι σιωπές τα σφραγίσανε
μάτια υγρά, με τη σκέψη δακρύσανε
χείλη κλειστά μέχρι χθες σου γελούσανε
μάτια υγρά που μ' αγάπη μεθούσανε

Τώρα βροχή σ' ένα χάρτινο όνειρο φέρνεις εσύ
κι οι χαρές ξεθωριάζουνε
μοιάζω κι εγώ θεατής σε παράσταση
θέλω να μπω στης αγάπης τη διάσταση"...

(στίχοι: Γιάννης Ρεντούμης - "Γυάλινα όνειρα")


Music Corner

ΑΣΠΑ

Τίτλος CD
"ΓΥΑΛΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Δημήτρης Κοντόπουλος
Φωτογραφίες
Βαγγέλης Κύρης
Artwork
Πάνος Πιτσιλιδής
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 54:49
2/2004 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Γυάλινα όνειρα
02. Εγώ αγάπη μου
03. Άσε με λίγο να σ' αγαπήσω
04. Ποιο αστέρι
05. Κι όλα αρχίζουν ξανά
06. Διακοπές
07. Αγάπη ένοχη
08. Δε θα κρυφτώ
09. Όλα για χάρη σου
10. Καθρέφτης
11. Στάλα-στάλα
12. Γυάλινα όνειρα (DNC Remix)
13. Δυο σκαλιά
14. Κι αν μου χρωστά η ζωή