"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Στα τραγούδια που σου γράφω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το άλμπουμ Στα Τραγούδια που σου Γράφω είναι ένα άλμπουμ με σύγχρονα λαϊκά τραγούδια, που του εμπιστεύθηκαν οι φίλοι του. Τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από τις φιλίες, την παρέα και το μοίρασμα της ζωής και του χρόνου με τους συνθέτες και τους στιχουργούς αποδεικνύοντας ότι η μουσική για τον Γιώργο Νταλάρα και την παρέα του δεν είναι απλώς δουλειά, αλλά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της προσωπικής τους ζωής. Τραγούδια εξωστρεφή που χτίστηκαν μέσα από ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας που είναι εύκολο να "σπάσει" ο ακροατής και να γίνει και αυτός μέλος της παρέας.
Τέσσερα τραγούδια του δίσκου γράφτηκαν βράδια, με συζήτηση και ομόψυχη αποδοχή ή άλλοτε με καταλυτική διαφωνία, στο σπίτι του Στάμου Σέμση, με τον ίδιο στο πιάνο και τον Γιώργο Νταλάρα στην κιθάρα να ερμηνεύει τα λόγια του Γιώργου Παυριανού.
Πέντε ακόμη τραγούδια γράφτηκαν από έναν από τους πιο παλιούς φίλους του, τον Αντώνη Βαρδή. Φίλο από την εποχή των μπουάτ και της Πλάκας, ο onoios με την καταπληκτική ευχέρεια, το ταλέντο και την πείρα που τον διακρίνει έγραψε μελωδίες που έντυσαν με τους στίχους τους ο Αντώνης Ανδρικάκης, η Βίκυ Γεροθόδωρου, η Λίνα Δημοπούλου, η Ζωή Παναγιωτοπούλου, και ο Μάνος Τσιλιμίδης. Το τραγούδι του "Άλλη μια Φορά" ο Γιώργος Νταλάρας το ερμηνεύει μαζί με τον Γιάννη Βαρδή.
Ένας καινούργιος φίλος του Γιώργου Νταλάρα, ο Στέργιος Γαργάλας, τη γνωριμία του οποίου οφείλει στον Σωκράτη Μάλαμα, σπουδαίος μουσικός, σολίστ του βιολιού έδωσε το παρόν με τρία ξεχωριστά τραγούδια σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου, της Ζωής Παναγιωτοπούλου και της Κατερίνας Σιάπαντα.
Ο παλιός του φίλος και συνεργάτης Τάκης Μπουρμάς, "που λίγα λέει και γράφει λιγότερα", όπως λέει ο Γιώργος Νταλάρας, χάρισε το δικό του ζεϊμπέκικο ολοκληρώνοντας το λαϊκό χρώμα του δίσκου, που "ανατρέπεται" μόνο από ένα χαρούμενο, ευαίσθητο, πολύ "σημερινό - παλιό" τουΐστ του Λάκη Παπαδόπουλου.
Τις ενορχηστρώσεις έχουν επιμεληθεί ο Άκης Κατσουπάκης, ο Αντώνης Βαρδής και σε ένα τραγούδι ο Στάμος Σέμσης με την πολύτιμη συνεργασία των υπόλοιπων συνθετών και βέβαια του Γιώργου Νταλάρα και των εξαιρετικών μουσικών, που με το ταλέντο τους έχουν συμβάλει και αυτοί στο τελικό χρώμα του δίσκου.
Το άλμπουμ "κλείνει" με έναν καινούργιο φίλο και μια ωραία ιδέα του. Είναι ο Αντώνης Ρέμος που ερμηνεύει με τον Γιώργο Νταλάρα το τραγούδι του Γιώργου θεοφάνους, "Το Μόνο που Ξέρω".


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

"Η αγάπη είναι λαχτάρα
λέει ο ...Νταλάι-Λάρα
"!

Πρόκειται για στίχο από το νέο cd του Γιώργου Νταλάρα "Στα τραγούδια που σου γράφω"! Και αφού η αγάπη είναι λαχτάρα, ο "Νταλάι-Λάρα" αποφάσισε φαίνεται να γίνει πιο ερωτικός, αλλά και περισσότερο λαϊκός ώστε να πλησιάσει πάλι ένα πιο ευρύ κοινό. Η στιγμή ήταν κατάλληλη για αυτό το βήμα, καθώς ο Νταλάρας εμφανίζεται φέτος με τον Αντώνη Ρέμο σε ένα πρόγραμμα με concept λαϊκό, οπότε αυτό το νέο υλικό ήταν απαραίτητο για τον τραγουδιστή.

Ωστόσο θα πρέπει να τονίσω ότι το album έχει μερικά αξιόλογα λαϊκά τραγούδια, με λιτές μελωδικές γραμμές. Δεν είναι φυσικά ένα από τα καλύτερα album του Νταλάρα, είναι όμως ένα cd που τον φέρνει ξανά κοντά στο κοινό του με τραγούδια αληθινά και σύγχρονα...


HIGHLIGHTS:

... Το ντουέτο με τον Γιάννη Βαρδή "Άλλη μια φορά" και με τον Αντώνη Ρέμο "το μόνο που ξέρω" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα αρκετά "παχύ" ένθετο, αφού αποτελείται από 28 σελίδες! Μη φανταστείτε πάντως ότι έχει κάποια ιδιαίτερη ύλη, καθώς οι μισές σελίδες χρησιμοποιούνται για τη "μετάφραση" του ένθετου σε αγγλική γλώσσα. Γενικώς περιέχει τα τυπικά, στίχους και κάποιες φωτογραφίες. Το σημείωμα του Νταλάρα αναλώνεται στα γνωστά "ευχαριστώ", χωρίς τίποτα ουσιώδες.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Το προαίσθημα", "Σαν πυρετός", "Στα τραγούδια που σου γράφω", "Μη βιαστείς να χαθείς", "Άλλη μια φορά", "Θέλω να γυρίσω", "Το μόνο που ξέρω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κι έχω ένα προαίσθημα απόψε
πως τυχαία κάπου θα σε βρω
να σου πω πως άλλο μακριά σου δεν μπορώ
κι έχω ένα προαίσθημα απόψε
πως στην επικίνδυνη στροφή
θα 'ρθεις να με σώσεις από την καταστροφή"...

(στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης - "Το προαίσθημα")


Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Τίτλος CD
"ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ"
Εταιρεία: PARLOPHONE
EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Κυβέλος
Φωτογραφίες
Bill Georgoussis
Μανώλης Χιώτης
Artwork
Αλέξανδρος Παπαλέξης
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 57:25
12/2004 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Τι Θεό πιστεύεις;
02. Το προαίσθημα (πέρασε καιρός)
03. Εφτά φορές
04. Σαν πυρετός
05. Είπες φεύγω
06. Βραδιές με ακτινοβολία
07. Θέλω να γυρίσω
08. Σώπασαν οι φωνές
09. Το μόνο που ξέρω (Ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο)
10. Μαρτύριο, μυστήριο
11. Αλλη μια φορά (Ντουέτο με τον Γιάννη Βαρδή)
12. Μη βιαστείς να χαθείς
13. Στα τραγούδια που σου γράφω
14. Μόνος
15. Να με θυμάσαι