Μίκρο "e-mail"
"ΜΙΚΡΟ"
"e-mail - soundtrack"

Η μουσική και τα τραγούδια της ταινίας "e-mail" του Μάρκου Χολέβα που παίχθηκε φέτος στους κινηματογράφους, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κάππα, Αφροδίτη Σημίτη και Μαρία Τζομπανάκη. Οι "Μίκρο" ανέλαβαν τη μουσική επένδυση της ταινίας και το cd αυτό παρουσιάζει τη δουλειά τους.

Οι "Μίκρο" απέδειξαν από τον πρώτο τους κι όλας δίσκο (Το τέλος του κόσμου) ότι αποτελούν κάτι πραγματικά νέο στο χώρο της ελληνικής ηλεκτρονικής ποπ μουσικής. Στο "e-mail" δείχνουν αρκετά βελτιωμένοι και το cd τελικά μοιάζει περισσότερο μια συνέχεια (πολύ καλύτερη) της πρώτης τους δουλειάς, παρά ένα soundtrack. Η μουσική δηλαδή φαίνεται να εκπροσωπεί περισσότερο τους ίδιους παρά να δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας.

Μετά την "άσπρη σοκολάτα" που παρεπιπτόντως γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία στο Los Angeles(!), οι Μίκρο οδηγούν την μουσική τους μέσα από τα μονοπάτια και τους χαρακτηριστικούς ήχους της τεχνολογίας των computer. Τη μουσική τους συχνά συνοδεύουν "κομπιουτερικοί" ήχοι, όπως του modem ή του scanner εν' ώρα εργασίας! Οι στίχοι είναι κι αυτοί εξαρτημένοι από internet, computer kai "μάτια καμένα από άφιλτρες οθόνες"! Τελικά το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη μας χάρισε ένα cd με ποικίλους ρυθμούς και ηλεκτρονικούς ήχους βασισμένο στην τεχνολογία της πληροφορικής!

Μίκρο

Ευχάριστη έκπληξη η διασκευή του πολύ γνωστού παραδοσιακού "σ΄αγαπώ γιατί 'σαι ωραία". Μετά το remix του Νίκου Μπιτζένη, άνετα θα μπορούσαμε να το μετονομάσουμε σε "σ' αγαπώ γιατί 'σαι Μίκρο"!

Η "nefeli@" αποτελεί μια δυνατή στιγμή του album και απόλυτα χαρακτηριστική του στυλ του συγκροτήματος. Πολύ καλή η μουσική από το "ένα ταξίδι στ' αστέρια", αρκετά ταξιδιάρικη η "συνάντηση" και ατμοσφαιρική η "νύχτα ζεστή". Μας άρεσαν και τα "e-mail" και "το δωμάτιο".

Τους Μίκρο αποτελούν οι Νίκος Μπιτζένης, Ρία Μαζίνη, Γιάννης Λευκαδίτης και Στέλιος Εμμανουηλίδης.

Music Corner

ΜΙΚΡΟ

Τίτλος CD
"e-mail"
Εταιρεία: WARNER
Είδος: CD

Ενορχήστρωση
Μίκρο
Επιμ. Παραγωγής
Νίκος Μπιτζένης
Παντελής Γκούδης
Artwork
Δ. Παπαζαφειρόπουλος
Φωτογραφίες
Γιώργος Γεράνιος
1CD 19 Τραγούδια
Διάρκεια: 67:59
3/2001 ©

Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

Τα τραγούδια του cd
01. inbox
02. e-mail
03. Νετρίνο
04. nefeli@
05. Ένα ταξίδι στ' αστέρια
06. Το παιχνίδι της Sandy
07. Συνάντηση
08. Το δωμάτιο
09. Κομήτες
10. Flash back
11. VibraTone
12. Νύχτα ζεστή
13. Scanner
14. Περιστρεφόμενα κεφάλια
15. Μεσάνυχτα
16. Σ' αγαπώ γιατί 'σαι ωραία
17. Διάστημα
18. Φαντασία
19. Αντίο