Πασχάλης Τερζής "Θέλω να πω"
"ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ"
"Θέλω να πω"

"Θέλω να πω" είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Πασχάλη Τερζή και ο πρώτος του που κυκλοφορεί από την ΕΜΙ, τη νέα του δισκογραφική εταιρεία με την οποία υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Μάριος Τόκας του έδωσε 14 συνθέσεις του και το αποτέλεσμα κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό.

Πιστός στο καλό λαϊκό τραγούδι ο Πασχάλης Τερζής, τραγουδάει με πολύ μεράκι τις μουσικές εμπνεύσεις του Μάριου Τόκα. Τα λόγια των τραγουδιών επιμελήθηκε μια πλειάδα στιχουργών. Ο Γιάννης Πάριος χάρισε τις σκέψεις του σε τρία τραγούδια. Ο Κώστας Φασουλάς έγραψε 5 τραγούδια, ο Φίλιππος Γράψας 3, ενώ η Ευγενία Ασλανίδου, ο Πάνος Φαλάρας και η Άννα Αργυρού από ένα κομμάτι.

Πασχάλης Τερζής - Μάριος Τόκας

Στα τραγούδια τώρα... Δεν νομίζω πως το "θέλω να πω" που έδωσε και τον τίτλο στο cd είναι το καλύτερο τραγούδι του δίσκου. Προσωπικά μάλιστα δεν μου άρεσε. Θεωρώ πως υπάρχουν πολύ καλύτερα τραγούδια. Όπως το "φαντάσου" που ανοίγει την "αυλαία" στο cd. Ή το πολύ μελωδικό "μια βροχή". Κυρίως όμως μου άρεσε η "νύχτα" με την κιθαριστική μουσική και την πολύ καλή ενορχήστρωση του Βασίλη Γκίνου. Θα το θεωρήσω το καλύτερο τραγούδι του album. Μου άρεσαν ακόμη δύο ζεϊμπέκικα. Η "αυλαία" και για τους πιο "βαρείς" οι "επιστροφές-καταστροφές" και τα δύο σε στίχους Γιάννη Πάριου. Όσο για τους πιο "ευαίσθητους" σίγουρα θα συγκινηθούν με τη "μάνα".

28 χρόνια υπηρετεί το λαϊκό τραγούδι ο Πασχάλης Τερζής και ο παρών δίσκος νομίζω πως είναι ένας από τους καλύτερους της καριέρας του. Τα τραγούδια διέπονται από σοβαρότητα και ανήκουν στην κατηγορία της δόκιμης ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Music Corner

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Τίτλος CD
"Θέλω να πω"
Εταιρεία: EMI
Είδος: CD

Ενορχήστρωση
Βασίλης Γκίνος
Διεύθ. Παραγωγής
Ηλίας Μπενέτος
Δημιουργικό
Μαρία Πιτσόκου
Φωτογραφίες
Ντίνος Διαμαντόπουλος
1CD 14 Τραγούδια
Διάρκεια: 51:46
3/2001 ©

Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

Τα τραγούδια του cd
01. Φαντάσου
02. Μια βροχή
03. Θέλω να πω
04. Άλλος ο Θεός του κόσμου
05. Ακούω βήματα
06. Αυλαία
07. Νύχτα
08. Επιστροφές-καταστροφές
09. Δραπέτες
10. Μικρό μου
11. Μάνα
12. Γεντί Κουλέ
13. Να δεις
14. Ακριβώς εδώ