Το αουτσάιντερ κέρδισε!
Ο Αποστόλης Ψυχράμης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα
στη φετινή Eurovision!
13/3/04
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

To αουτσάιντερ τελικά νίκησε! Ο διαγωνισμός "Eurostar" που διοργάνωσαν η ΕΡΤ και η Minos-EMI πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ανέδειξε τον τραγουδιστή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον Μάιο στην Τουρκία. Ο Απόστολος Ψυχράμης, αν και κατά τη γνώμη μας υστερούσε σαν σύνολο από τους άλλους δύο φιναλίστ, ήταν αυτός που τελικά πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινού και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και πλέον ετοιμάζει τα "μπαγκάζια" του για Κωνσταντινούπολη! Ακόμη και η κριτική επιτροπή τον έβγαλε τρίτο στην ψηφοφορία, λίγο πριν η γνώμη του κοινού ανατρέψει όλα τα δεδομένα υπέρ του! Ο Απόστολος Ψυχράμης, από την Αθήνα, έχει μια ιδιόμορφη παρουσία. Παχύς, αλλά τα ρίχνει τα ...χορευτικά του, καλή φωνή που όμως στον τελικό "χάθηκε" αρκετές φορές και ελπίζουμε αυτό να μη συμβεί και στην Τουρκία. Προφανώς ο νεαρός τραγουδιστής πρέπει να βελτιώσει την τεχνική του όταν τραγουδάει χορεύοντας, ώστε να μη χάνεται η ένταση της φωνής του... Στον τελικό κέρδισε ερμηνεύοντας το "Conga" ένα latin τραγούδι που είχε γίνει επιτυχία με τη φωνή της Gloria Estefan...

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα σε ποσοστά, όπως τα έδωσε η ΕΡΤ:

Διαγωνιζόμενος Ψήφοι επιτροπής Ψήφοι κοινού Σύνολο
Αντώνης Δόμινος 21,0 13,2 34,2
Γιάννα Φαφαλιού 20,2 7,7 27,9
Απόστολος Ψυχράμης 18,8 19,1 37,9

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνθέτης του τραγουδιού για τη Eurovision, Νίκος Τερζής, ανακοίνωσε στο τέλος του διαγωνισμού πως θέλει στη σκηνή την ημέρα της Eurovision να βρεθούν και ο Αντώνης Δόμινος και η Γιάννα Φαφαλιού, αλλά και οι Ηλίας Καραβασίλης και Παναγιώτης Ραφαηλίδης που ο ίδιος επέλεξε από τους φιναλίστ που δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του Eurostar! Αν η πρότασή του γίνει δεκτή, αυτό σημαίνει πως στην Τουρκία η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Απόστολο Ψυχράμη, αλλά μαζί του - προφανώς στο background κάνοντας φωνητικά; - θα υπάρχουν και άλλοι 4 τραγουδιστές!

Όσον αφορά το τραγούδι, αυτό θα είναι σύνθεση του Νίκου Τερζή, ο οποίος έχει ετοιμάσει τρία κομμάτια. Την Τετάρτη θα μάθουμε ποιο από αυτά τα τρία θα επιλεγεί για τον διαγωνισμό, προφανώς μέσα από κάποια νέα παρουσίαση της ΕΡΤ (δεν έγινε σαφές).

MC Team ID