Από τα "έρημα χωριά" στη Μεσόγειο!
Γ. Νταλάρας, Μ. Ασλανίδου, Δ. Ολυμπίου, Μ. Τζουγανάκης...
28/7/2006
Music Corner

Από τα "Έρημα Χωριά" στους δρόμους της Μεσογείου και τα μονοπάτια της λαϊκής μουσικής, μέσα από το πλούσιο υλικό του Γιώργου Νταλάρα!

Μια μουσική περιπλάνηση του μεγάλου ερμηνευτή που ξεκινά από την Κέλλη το πιο "έρημο χωριό" της Φλώρινας, στις 27 Αυγούστου! Ο Γιώργος Νταλάρας συμβολικά επιλέγει δυο "απομονωμένες" και "αδικημένες" περιοχές για να παρουσιάσει την πολύ ενδιαφέρουσα τελευταία δισκογραφική του δουλειά "ΕΡΗΜΑ ΧΩΡΙΑ" σε συνθέσεις του Dasho Kurti. Την Κέλλη, ένα χωριό των συνόρων και την μακρινή Κάρπαθο στα Δωδεκάνησα. Πρόκειται για ένα μεγάλο συναυλιακό γεγονός που κλείνει τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα αντάξιο της δουλειάς και της μουσικής ιστορίας του Γιώργου Νταλάρα, που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του. Εκτός από τα "Έρημα Χωριά", τα τραγούδια της Μεσογείου που αριστοτεχνικά προσέγγισε μέσα από τους δίσκους του με τις εξαίρετες ερμηνείες του, αλλά και τραγούδια-μεγάλες επιτυχίες, από το λαϊκό έως το ρεμπέτικο, κι από το έντεχνο έως τη σύγχρονη μπαλάντα, που τον έχουν πανάξια καθιερώσει στη συνείδηση του κοινού σαν τον μεγάλο σύγχρονο Έλληνα ερμηνευτή και μουσικό.

Οι συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα είναι γνωστό ότι χαρακτηρίζονται ως μοναδική εμπειρία και σίγουρα μαζί με την ορχήστρα του, όλοι τους καταξιωμένοι σολίστες, θα πετύχει, για άλλη μια φορά, να "ταξιδέψει" το κοινό από τα "ΕΡΗΜΑ ΧΩΡΙΑ" ως τη "ΜΕΣΟΓΕΙΟ".

Μαζί του, δυο ξεχωριστές γυναικείες φωνές με σταθερά ανοδική πορεία στον χώρο του Ελληνικού τραγουδιού, η Μελίνα Ασλανίδου και η Δέσποινα Ολυμπίου, καθώς επίσης και ο νέος τραγουδοποιός και εξαίρετος σολίστας Μιχάλης Τζουγανάκης, που με το ταλέντο του ενώνει την ξεχωριστή μουσική κουλτούρα της Κρήτης με τους ήχους της Μεσογείου. Και ακόμα δεκατέσσερις σπουδαίοι μουσικοί, δεκαοκτώ τεχνικοί, τρεις νταλίκες που θα μεταφέρουν το υλικό των συναυλιών και θα φροντίσουν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια της παραγωγής.

Η συναυλία στην Κέλλη εντάσσεται στα "Πρέσπεια 2006" και έρχεται μια μέρα μετά τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στο νησί του Αγίου Αχιλλείου όπου ερμηνεύει το "¶ξιον Εστί" σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, μια και οι εκδηλώσεις φέτος είναι αφιερωμένες στον Οδυσσέα Ελύτη.

Κυριακή 27 Αυγούστου - Κέλλη, Φλώρινα
Τετάρτη 30 Αυγούστου - Κάρπαθος
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου - Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου, Ασπρόπυργος
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου - Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια

MC Team ID