Ο Γιώργος Νταλάρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
Θα δώσει συναυλία για τα παιδιά - πρόσφυγες της Αφρικής...
11/1/2007
Music Corner

Μία και μοναδική συναυλία δίνει ο Γιώργος Νταλάρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη", την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Γιώργος Νταλάρας ξεκινάει και τυπικά τις δραστηριότητές του σε μουσικό επίπεδο ως Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενώ ουσιαστικά βρίσκεται στο πλευρό της από τον Ιούνιο του 2001 με την μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στην Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών η οποία είχε διεθνή κάλυψη, ενώ την ίδια χρονιά έδωσε δύο μεγάλες συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Στο Μέγαρο Μουσικής ο Γιώργος Νταλάρας θα ερμηνεύσει τα κλασσικά έργα του Αργεντινού συνθέτη Ariel Ramirez "MISA CRIOLLA" (Κρεολή Λειτουργία) και "NAVIDAD NUESTRA" (Η Νέα Γέννηση) τα οποία έχει παρουσιάσει στο παρελθόν σε μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική. Στη συναυλία λαμβάνει μέρος η Martha Moreleon ενώ τη Xορωδία της ΔΕΗ διευθύνει ο Κωστής Κωνσταντάρας. Λαμβάνει επίσης μέρος δεκαπενταμελής ορχήστρα Ελλήνων σολιστών και μουσικών της Λατινικής Αμερικής που παίζουν τα παραδοσιακά όργανα των έργων. Στο δεύτερο μέρος ο Γιώργος Νταλάρας θα ερμηνεύσει Ελληνικά τραγούδια και μπαλάντες της Μεσογείου, εμπνευσμένα μουσικά ή ποιητικά από την μετανάστευση και τους πρόσφυγες.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 9 Ιανουαρίου. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 15 έως 70 ευρώ.

Η συναυλία τελεί ασφαλώς υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στα προγράμματα για τα παιδιά πρόσφυγες στην Αφρική. Λεπτομέρειες για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της συναυλίας καθώς και για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες της Ύπατης Αρμοστείας θα δοθούν στη Συνέντευξη Τύπου που θα ανακοινωθεί σύντομα.

MC Team ID