Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τιμά τον Μίμη Πλέσσα!
Ο πολυβραβευμένος συνθέτης θα δώσει συναυλία στις 2 Νοεμβρίου...
26/10/2007
Δελτίο Τύπου
Music Corner

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2007, η ΕΡΤ την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. θα τιμήσει τον διακεκριμένο Έλληνα Συνθέτη Μίμη Πλέσσα ως τον παλαιότερο και πολυβραβευμένο διεθνώς συνεργάτη της.

Ο συνθέτης και το φημισμένο κουαρτέτο του θα δώσουν συναυλία στις 2 Νοεμβρίου, ώρα 20.00 στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών (Αγ. Δημητρίου 159Α ) με ερμηνευτές τον Σπύρο Κλείσσα, την Εύη Σιαμαντά και guest star τη Ζωή Κουρούκλη! Στη συναυλία αυτή θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια του δημιουργού που βραβεύτηκαν ή συμμετείχαν σε παλαιότερα Φεστιβάλ του ΕΙΡ, στα Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης αλλά και τις διεθνείς του διακρίσεις στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ
Το θρυλικό από τις εκπομπές του ΕΙΡ και της ΕΡΤ, από το 1947 έως σήμερα "ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ" με τους Τίτο Καλλίρη ηλεκτρική κιθάρα, Νίκο Τσεσμελή ακουστικό μπάσο, Γιώργο Λαβράνο, ντραμς και τον Μίμη Πλέσσα στο πιάνο.

ΟΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ
Θάνος Γεωργούλας (σαξόφωνο, φλάουτο)
Δημήτρης Βασιλόπουλος (μπουζούκι, λαούτο)
Σπύρος Παγιάτης (πλήκτρα)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Θα είναι διάρκειας 90 λεπτών χωρίς διάλειμμα.
Θα περιλαμβάνει τραγούδια από τα τρία πρώτα Φεστιβάλ ΕΙΡ (1959-1961), τραγούδια από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1961-1964) του οποίου υπήρξε εμπνευστής και πρωτεργάτης ο Μίμης Πλέσσας με τον αείμνηστο Γιώργο Γεωργιάδη της ΔΕΘ.

Επίσης, θα συμπεριληφθούν τα τραγούδια που διακρίθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ (ενδεικτικά: Βαρκελώνη - 1960, Βαρσοβία - 1962, Μόσχα- 1963, Λίβανος - 1964, Ουάσιγκτον-1965) και ασφαλώς και μια επιλογή από τα εξαιρετικά δημοφιλή τραγούδια του συνθέτη στον κινηματογράφο και το θέατρο.

MC Team ID