"Τραγουδώ το νησί μου"
Δύο ξεχωριστές παραστάσεις του Γιώργου Θεοφάνους, αφιερωμένες στη Κύπρο!
Τραγουδούν Μαρινέλλα, Αντ. Ρέμος και Πέτ. Γαϊτάνος...
5/9/2008
www.musiccorner.gr
Music Corner

"Τραγουδώ το νησί μου" είναι ο τίτλος μιας ξεχωριστής μουσικής παράστασης του Γιώργου Θεοφάνους, αφιερωμένης στην Κύπρο, που θα παρουσιαστεί στις 7 & 8 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με βασικούς ερμηνευτές τη Μαρινέλλα, τον Αντώνη Ρέμο και τον Πέτρο Γαϊτάνο σε μια ειδική συμμετοχή.

Οι έλληνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την λογοτεχνική πλευρά της ιστορίας της Μεγαλονήσου στο διάστημα 28 αιώνων, μέσα από μια μοναδική μουσική απόδοση και κορυφαίες ερμηνείες αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Ο Γιώργος Θεοφάνους, με έμπνευση από την πλούσια Κυπριακή παράδοση και ιστορία, μελοποίησε κείμενα και ποιήματα από την αρχαία, βυζαντινή, μεσαιωνική, δημώδη, αναγεννησιακή και νεότερη Κυπριακή λογοτεχνία, στοχεύοντας στη διαχρονική ανάδειξη της Κυπριακής διαλέκτου ως έκφραση του Ελληνισμού. Μέσα από τη μουσική παράσταση "Τραγουδώ το νησί μου" ο συνθέτης καταθέτει ένα φόρο τιμής στην Κυπριακή τέχνη και ιστορία, αναδεικνύοντας όλα όσα η Κύπρος εκφράζει και αντιπροσωπεύει μέχρι σήμερα και προβάλλοντας τον πολιτισμό της σε μια τόσο κρίσιμη ιστορική περίοδο.

Τους ερμηνευτές θα συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, καθώς και μια λαϊκή ορχήστρα εμπλουτισμένη με παραδοσιακά όργανα, όπως και η χορωδία Άρη Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας και την σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Κυριάκος Κοσμίδης και τα κουστούμια η Ειρήνη Τσακίρη. Την ενορχήστρωση επιμελείται ο Γιώργος Ζαχαρίου και τραγουδούν επίσης ο Άλεξ Παναγή, ο Γιωργής Τσουρής και η Μάριαμ Βενιζέλου.

Οι παραστάσεις στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου.

Τιμές Εισιτηρίων:
VIP 110€/ ΖΩΝΗ A 80€ / ΖΩΝΗ B 60€ / ΖΩΝΗ Γ 45€ / ΖΩΝΗ Δ 25€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 20€
Κεντρικά Σημεία Προπώλησης: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Για περισσότερες πληροφορίες: 210.6898215

MC Team ID